top of page

Quality Hotel Residence Hurtigsjakk

I forbindelse med IM Vadim Daskevics (2448) sjakkweekend på Quality Hotel Residence i Sandnes, ble det avholdt en FIDE-ratet hurtigsjakkturnering som samlet 33 deltakere fra rundt om i regionen. Deltakerne var fordelt på to grupper, med en A-gruppe for alle over 1200 i FIDE-rating, og en B-gruppe for alle under 1200. Stavanger Sku stilte sterkt med totalt 14 spillere fordelt på de to klassene. Beste spiller fra klubben i klasse A ble til slutt Abyl Kizatbay (2060) med 6 av 6 mulige poeng og en overlegen førsteplass. Nærmest Abyl var Håkon Abeland Myrheim (1852) og André Gjestemoen Von Hirsch (1523) på femte- og sjetteplass, begge med 4 poeng. I B-gruppen var faktisk 7 av 11 spillere fra SSKU, men dessverre klarte ingen av dem å klatre opp på pallen, og høyest på resultatlisten til slutt kom Rakhimzhan Khamitov og Ksenija Korobeinikova med 5 og 6 plass, begge med 3 poeng.

Abyl hadde full kontroll fra start til slutt i A-gruppen, og selv om han på forhånd var høyest rangert, var det imponerende å hanke inn full pott med 6 poeng. Turneringen hans startet med seiere mot klubbkameratene Fredrik Lytomt Jacobsen (1497) og Gustav Hestholm (1558), før han i tredje runde tok en ny seier mot tredjeplassen Sergey Eliseev (1672). I andre del av turneringen fortsatt han i samme stil, med seier mot Arne Ravndal i runde 4, og deretter seier mot andrerangerte Håkon Abeland Myrheim (1852) i runde 5. Til slutt sikret Abyl gruppeseieren med å vinne mot André Gjestemoen Von Hirsch (1523) i siste runde, og kunne dermed glede seg over en overlegen seier i søndagens hurtigsjakkturnering.

To poeng bak Abyl fulgte andrerangerte Håkon på en 5. plass. Håkon møtte god motstand, og leverte omtrent som forventet til slutt. Han starte turneringen med seier over Håkon Helgøy (1483), før han i runde 2 spilte remis mot Mats Nærheim (1550). I tredje runde tok han en ny seier, denne gangen mot Alisha Shehzad (1594), før han i runden etterpå spilte remis mot hennes bror, Shazil Shehzad (1809), som til slutt tok 2. plassen i turneringen. I fjerde og nest siste runde gikk Håkon på sitt første og eneste tap i turneringen, og dette kom naturligvis mot suverene Abyl. Han fikk imidlertid slått tilbake i siste runde, da han tok en flott seier mot David Nesse (1689).

André endte på plassen bak Håkon, men med samme poengsum. I likhet med Håkon møtte også André sterk motstand underveis, men klarte likevel å sikre en flott 6. plass. André startet turneringen sin med å vinne mot Jurij Korobeinikov, før han i runde to måtte gi tapt for Shazil Shehzad (1809). Etter dette tapet tok han imidlertid tre sterke seiere, da han i tur og orden vant mot Dmitry Rudshin (1333), Håkon Helgøy (1483) og David Nesse (1689). Før siste runde lå han dermed meget godt an, men her måtte også han gi tapt mot suverene Abyl. Selv med tapet i siste runde ble det imidlertid en godt gjennomført turnering av André!

Også verdt å nevne er Stavangers Jurij Korobeinikov, som leverte en strålende turnering med tanke på forhåndsrangeringen. Jurij er selv uratet, men tok likevel alle sine tre poeng etter å ha vunnet mot svært sterke spillere i Sverre Lye (1430), Gustav Hestholm (1558) og Dmirty Rudshin (1333). En veldig god prestasjon av Jurij!

I B-gruppen ble det ingen pallplasser på Stavangers spillere, men Rakhimzhan og Ksenija var kun ett poeng unna. Rakhimzan gikk gjennom hele turneringen med seier og tap i annethvert parti, og endte dermed naturlig nok med 3 poeng på de 6 rundene. I første runde vant han mot Stavangerspiller Maksims Roscins, før han i runde 2 tapte mot Nikolai Krämer. Runde 3 bød på en sterk seier mot fjerdeplassen Halldor Olaves Grytten, før det igjen ble tap i runde 4 mot Alina Shehzad. I femte runde tok han en ny seier mot en Stavangerspiller, denne gangen Raimbek Khamitov, før han i sjette runde tapte mot førsteplassen Håkon Salte (1151), som for øvrig var klassens eneste spiller med rating. Alt i alt ble det en god turnering av Rakhimzhan, som faktisk fikk sine tre tap mot nummer 1, 2 og 3 på resultatlisten.

Ksenija møtte faktisk 4 av de samme motstanderen som Rakhimzhan, og tapte i likhet med han kun mot topp tre på resultatlisten. Ksenija fikk en tøff start på turneringen da hun i første runde tapte mot Håkon Salte (1151). Hun slo imidlertid tilbake i runden etterpå da hun vant mot Abyl sin lillebror, Ali Kizatbay, som ikke er helt på nivå med sin bror enda, men fortsatt har noen år å gå på. Etter denne seieren fikk hun imidlertid et nytt tap mot Nikolai Krämer, før hun i runde 4 og 5 vant mot klubbkameratene Jaroslav Makaro og Raimbek Kamitov. Dessverre tapte også Ksenija i siste runde, og endte i likhet med Rakhimzhan poenget unna pallplass. Likevel var det en godt gjennomført turnering av begge to, og 50% score er noe de begge kan være godt fornøyd med!

Alle resultater fra turneringen finnes her:

http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=MasterclassmedIMVadimDden270122018-SmeaheiaSkolesjakk

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page