top of page

NM for jenter 2018

NM for Jenter ble arrangert 9 - 11. februar av Konnerud Sjakklubb og Konnerud Ungdomssjakklubb på Svensedammen skole i Drammen. Deltakerantallet var dessverre noe skuffende, med kun 26 spillere fordelt på de 5 aldersklassene. Blant disse 26 var det tre spillere fra Stavanger Sku, som alle spilte i den sammenslåtte kadett/ungdomsklassen. Hanna Bakken Kyrkjebø (1983), Marte Bakken Kyrkjebø (1835) og Sofie Løfaldli (1499) utgjorde 1/3 av den sammensatte gruppen med 9 deltakere, og leverte alle god innsats. Til slutt var det Hanna som gjorde det sterkest, da hun endte på 2. plass, og dermed også kvalifiserte seg til Nordisk mesterskap for jenter senere i år!

Hanna startet turneringen med svarte brikker mot Ingrid Greibrokk (1775), men endte dessverre opp med å tape etter et langt sluttspill med bonde under. Hun revansjerte imidlertid dette tapet i runden etterpå, da hun vant mot søsteren Maria Greibrokk (1772) på kun 22 trekk! Hanna vant tidlig en bonde i dette partiet, og fikk også inn et lite press mot Greibrokks kongestilling. Da Greibrokk tråkket feil i forsvarsspillet, avgjorde Hanna partiet med en taktisk finesse.

Etter hvits 22.De2?? avgjorde Hanna partiet med 22...f3! Nå henger både dronningen på e2 og matt på g2, samtidig som svart angriper tårnet på e5. For å dekke matten må hvit oppgi dekningen av tårnet, og svart vinner rent tårn.

Også i tredje runde leverte Hanna godt angrepsspill, da hun vant mot Ulrikke Langvik (1596). Her leverte hun et flott tårnoffer, og satte matt i det 29ende trekket.

I fjerde runde møtte Hanna sin søster Marte, til et parti som endte remis, før hun i siste runde slo Sofie med svarte brikker. Partiet mot Sofie ble i realiteten avgjort allerede etter 18. trekk, da Hanna vant ren offiser. Dermed endte hun med 3,5 poeng og en 2. plass både i den sammensatte og i ungdomsklassen, kun slått av Ingrid Greibrokk på 4,5 poeng.

Marte startet turneringen sin med å spille remis mot Maria Greibrokk (1772), før hun gikk videre til å vinne mot Sofie. Sofie fikk dermed svært tøff motstand da hun møtte både Hanna og Marte denne turneringen. I runde 3 tok Marte en ny remis, denne gangen mot vinneren av klassen til slutt, Ingrid Greibrokk (1775). Marte ble dermed den eneste som klarte å ta poeng mot norgesmesteren. I runde 4 spilte Marte remis mot søsteren Hanna, mens hun i femte runde dessverre tapte mot Ingrid Skaslien (1819). Likevel ble det en tredjeplass på Marte i ungdomsklassen, poenget bak sin søster Hanna på 2. plass.

Topp tre i ungdomsklassen (foto: Morten Auke)

Sofie var på forhånd rangert som nummer 8 av 9 i klassen, og lå dermed an til å få en svært tøff turnering. Slik ble det også, og Sofie møtte både Ingrid Skaslien, og Hanna og Marte, som alle var over 300 poeng høyere ratet enn henne selv. Disse tre partiene endte dessverre med tap. Sofies to poeng kom på WO i runde 3, samt mot Amanda Mai Irgens Eiding i runde 4. Partiet mot Eiding var flott og veldig kontrollert, da Sofie vant en offiser i midtspillet, og vant partiet som følge av denne. Sofie endte dermed turneringen med 2 poeng og en fin 5. plass i kadettklassen.

Alle resultater fra turneringen finnes her: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=NMforjenter2018-KonnerudSjakklubbsUngdom

Flere bilder finnes på Konneruds facebookside: https://www.facebook.com/groups/321709024537094/about/

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page