top of page

Masfjorden jubileums Grand Prix

Masfjorden Sjakklubb fyller 40 år i år, og arrangerte i den anledning en Grand Prix turnering på Sandnes Skule i Masfjordnes, fra 16 til 18 februar. Turneringen samlet 51 deltakere, og blant disse var Stavangerjuniorene Abyl Kizatbay (2117) og Aleksander Fossan (2004). Begge to deltok i A-gruppen, og imponerte her stort med 3,5 poeng på de 5 rundene, og 2 og 3. plass totalt, kun slått av forhåndsfavoritt Johannes Kvisla (2237) på 4 poeng. Best av de to til slutt ble Aleksander, som etter en utrolig sterk turnering tok 2. plassen på kvalitet foran Abyl.

Aleksanders turnering startet på best mulig vis da han i første runde holdt andrerangerte Stig K. Martinsen (2233) til remis. Dette viste seg også å være et forvarsel om Aleksanders gode form, og han fortsatte i samme stil i runde 2, da han vant mot Afras Mansoor (1938). I runde 3 tok han nok en sterk remis, denne gangen mot førsterangerte Johannes Kvisla (2237), som til slutt også vant turneringen. Dermed lå Aleksander svært godt plassert på en 2. plass før de to siste rundene på søndagen. I runde 4 var det Arn-Tore Haugsdal (2018) som var motstander, men også han måtte gi tapt for Aleksander, som etter seieren i fjerde runde lå i delt ledelse med Johannes og Abyl før siste runde. Sisterunden bød på et oppgjør mellom Aleksander og Abyl, og da dette endte remis, kunne begge to glede seg over å ha havnet blant topp tre! Aleksanders turnering ga ham også en smått utrolig ratingfremgang på 66 poeng, noe som er ganske utrolig på bare 5 partier!

Abyl startet sin turnering med en remis mot Afras Mansoor (1938), før han i andre runde gjentok Aleksander sin prestasjon, da også han spilte remis mot Stig Martinsen (2233). Etter dette tok Abyl to strake seiere, da han vant mot Sigve Hølleland (2005) og Oddvar Solli (1779), og dermed var også han i svært god posisjon før siste runde, da klubbkamerat Aleksander var motstander. Disse to spilte som nevnt remis, og Abyl endte dermed på en sterk 3. plass, med 3,5 poeng og en fin ratingfremgang på 10 poeng. En svært godt gjennomført turnering av begge stavangerspillerne!

Topp tre i A-gruppen: Fra venstre: Aleksander Fossan, Johannes Kvisla og Abyl Kizatbay

Alle resultater fra turneringen finnes her:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=MasfjordenJubileumsturnering20-MasfjordenSKU

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page