top of page

Jæren februarsjakk BGP

Jæren februarsjakk BGP ble avholdt den 24. februar på Bore skole, og samlet 43 deltakere, hvorav 8 va fra Stavanger Sku. Turneringen hadde 7 runder hurtigsjakk, og brukte et 3-2-1 poengsystem, hvilket vil si at spillerne fikk 3 poeng for seier, 2 poeng for remis, og 1 poeng for tap. Dermed var det mulig å få 21 poeng totalt.

Stavangers 8 spillere var fordelt på klassene nybegynner, mikroputt, miniputt og lilleputt, og var med og kjempet om gode plasseringer i disse klassene. Til slutt var det også flere av dem som klarte å ta pallplasseringer, da Marton Moi og Thomas Hansen Juvik ble nummer 1 og 2 i miniputtklassen, Leo Alexander Myrnes ble nummer 3 i mikroputtklassen, mens Anders Jess Linjord ble nummer tre i lilleputtklassen!

Miniputt

Marton leverte som nevnt en strålende turnering, og endte til slutt på en suveren førsteplass, hele 3 poeng foran klubbkamerat Thomas. Marton startet turneringen med å vinne mot Nikolai Krãmer med svart, og fortsatt med seiere mot Herman Tonning Grønlid, Martin Holten Fiskaaen, og Thomas, i de fire neste partiene. Det var først i sjette runde seiersrekken ble brutt, da Marton måtte avgi en remis mot Noa Brakestad. Han kom imidlertid tilbake på vinnersporet i siste runde, da han avsluttet turneringen med seier mot Olav Dreyer, også fra Stavanger. Dermed ble det en flott avslutning på en veldig sterk turnering for Marton!

På plassen bak Marton kom som sagt Thomas med 17 poeng. Thomas fikk i likhet med Marton en strålende start på turneringen, da han vant sine tre første partier mot Runar Solheim, Live Landsvik og Noa Brakestad. I runde 4 og 5 ble det imidlertid stopp, da han først tapte mot Marton, og deretter mot Nikolai Krãmer. Med en sterk avslutning på turneringen klarte han likevel å ta 2. plassen, med seiere mot Levi Salte og Martin Holten Fiskaaen i de to siste rundene. Thomas hadde imidlertid god konkurranse om plassen, da det var to spillere til på samme poengsum, Thomas hadde imidlertid best kvalitet, og havnet derfor foran dem.

På en 5. plass, to poeng bak Thomas, kom Olav Dreyer. Olav leverte også flere gode resultater, med blant annet seiere mot Herman Tonning Grønlid og Live Landsvik. Han lå godt an før siste runde, men måtte da vinne mot Marton for å havne blant topp tre. Det ble vanskelig, men selv med tap der endte han på en fin 5. plass.

Poenget bak Olav igjen, på en 5. plass, kom Martin Holten Fiskaaen med 15 poeng. Også Martin leverte flere gode resultater underveis, da han blant annet vant mot tredjeplassen Nikolai Krãmer, og Olav.

Mikroputt

I mikroputtklassen var Leo Alexander Myrnes den eneste deltakeren, men han gjorde det til gjengjeld svært godt, med 16 poeng og en flott 3. plass! Leo fikk en litt treg start på turneringen, da han tapte mot 2. plass Andreas Gautestad Anfindsen i runde 1, og deretter spilte remis mot Sivert Espeland i runde 2. I runde 3 tok han sin første trepoenger, da han vant mot Filip Bjaanes Lemvik, men i runde 4 fikk han et nytt tap, denne gangen mot gruppevinner Mathias Skrede. Etter en tøff start på turneringen, med svært gode motstandere, avsluttet han turneringen på best mulig vis, da han vant alle sine tre siste partier. Dette gjorde at han virkelig klatret på resultatlisten, og endte på en sterk 3. plass!

Lilleputt

Klassene lilleputt og kadett ble som følge av lav deltakelse i kadettklassen slått sammen til én klasse. De ble imidlertid fortsatt premiert hver for seg, og på tredjeplass i lilleputtklassen kom Anders Jess Linjord med 15 poeng. Anders startet turneringen med seier mot Leif Sverre Gimre Håland, før han i runde to dessverre tapte mot vinneren av kadettklassen, Arvid Feed Jacobsen. I tredje runde tok han en ny seier, denne gangen mot Ola Skarding, før han i de to neste rundene spilte remis mot Asle Kydland og Peder Fiskebekk. Dermed lå han godt plassert med to runder igjen, og var for alvor med i kampen om en topp-tre plassering. Selv om det ble tap i runde 6 mot klassevinner Rune Mæstad, sikret Anders seg en sterk 3. plass da han vant mot Knut Morten Skrettingland i siste runde.

To poeng bak Anders, på en 7. plass i lilleputtklassen, kom Olav Holten Fiskaaen. Olav hadde en ganske todelt turnering, og fikk en veldig tøff start, da han tapte sin tre første partier. Etter disse tapene slo han imidlertid tilbake med tre strake seiere! Dermed ble det en fin turnering for ham, selv om han også tapte i siste runde.

Nybegynner

I nybegynnerklassen var det kun Daniel Malmin som deltok fra Stavanger. Daniel endte på en fin 4. plass med 16 poeng, kun ett poeng bak de to spillerne som delte 2 .plassen. I denne klassen var det kun 8 spillere, så klassen ble gjennomført som en bergerturnering, der alle spiller mot alle. Daniel tok mange sterke poeng, men hans beste resultat var nok seieren mot andreplassen Simon Eikeland.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=JarenBGPfebruarsjakk2018-Jarensjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page