top of page

Sjakkweekend med Vadim - FIDE ratet Hurtigsjakk

I anledning IM Vadim Daskevics (2448) sin sjakkweekend 3 - 4 mars ble det arrangert en 6-runders FIDE-ratet hurtigsjakkturnering på Quality Hotel Residence i Sandnes 4. mars. Turneringen samlet 47 deltakere som ble fordelt på to grupper, hvor A-gruppen var for spillere med over 1200 i FIDE-rating, mens B-gruppen var for spillere som var under dette. Blant deltakerne var det 10 spillere fra Stavanger Sku, hvorav 4 deltok i A-gruppen, og 6 i B-gruppen. Til slutt var det Alseit Kizatbay (1910) og Sigurd Rommetveit som imponerte mest, da Alseit tok 2. plass i A-gruppen, mens Sigurd fikk full pott og tok en suveren 1. plass i B-gruppen!

Gruppe A

I A-gruppen var det som nevnt Alseit som ble beste spiller fra Stavanger, da hans 4,5 poeng holdt til en 2. plass. Alseit startet turneringen sin med tre seiere mot lavere ratet motstand, før han i fjerde runde spilte remis mot klubbkamerat Aleksander Fossan (1764). Dermed lå Alseit på delt 1. plass med Shazil Shehzad (1705) etter 4 runder, da begge stod med 3,5 poeng. Naturlig nok møttes da disse i runde 5, men da dette partiet endte med seier til Shazil, ble Alseit dessverre liggende poenget bak med kun én runde igjen. Selv om han i siste runde tok en ny seier, denne gangen mot Håkon Abeland Myrheim (1738), klarte han ikke å ta igjen Shazil, da også han vant sitt siste parti. Alseit klarte imidlertid å ta 2. plassen, noen få kvalitetspoeng foran David Nesse (1470), som endte på samme poengsum.

To plasser bak Alseit, med 4 poeng, endte Aleksander Fossan. Aleksander startet i likhet med Alseit med to seiere mot lavere ratede motstandere i de to første rundene, før han i runde tre og fire spilte remis mot Håkon Abeland Myrheim (1738) og Alseit. Med en ny seier i runde 5 mot Sanja Kordic hang han godt med i toppkampen, men da det ble tap for David Nesse (1470) i siste runde, havnet han dessverre utenfor topp 3.

André Gjestemoen Von-Hirsch (1321) på 16. plass og Andreas Stenhaug på 18. plass (1050) var de to andre deltakerne fra Stavanger i denne gruppen. Disse var på forhånd blant de lavest rangerte i gruppen, og leverte omtrent som forventet. André leverte imidlertid meget sterkt i første runde da han spilte remis mot vinneren Shazil Shehzad. Han ble dermed den eneste spilleren som tok poeng fra den ellers så suverene klassevinneren.

Gruppe B

I gruppe B tok som nevnt Sigurd en suveren seier, med 6 av 6 mulige poeng. Sigurd møtte også svært god motstand, da hele 5 av de 6 seirene kom mot spillere som til slutt endte blant topp 10. Han startet turneringen med å vinne mot klubbkamerat Thomas Hansen Juvik. I runde to vant han så mot Emily Coker, før han tok sin tredje helpoenger mot Olav Holten Fiskaaen, også han fra Stavanger, i runde 3. I runde fire vant han mot Halldor Grytten, før han i nest siste runde møtte Mathias Oliver Skrede, som da var den eneste andre spilleren med full pott. Da Sigurd også klarte å vinne dette partiet ledet han med et helt poeng ned til neste spiller! Denne ledelsen ble imidlertid aldri truet, da Sigurd også vant i siste runde mot Martin Holten Fiskaaen fra Stavanger, og dermed tok 1. plassen med maks antall poeng!

Martin og Thomas Hansen Juvik var nærmeste utfordrere fra Stavanger, da de begge tok 4 poeng og endte på 4 og 5. plass. Martin startet sin turnering like godt som Sigurd, da han vant sine tre første partier. I runde 4 sa det imidlertid stopp, da han tapte mot Mathias Oliver Skrede. Han slo tilbake i runden etterpå, da han vant mot Leo Alexander Myrnes, før han i siste runde fikk sitt andre tap da han ble nedspilt av Sigurd. Thomas hadde en noe annerledes turnering, da han tapte i første runde mot Sigurd, før han tok fire strake seiere mot Viktor Ni, Nikolai Krämer, Alina Shehzad og Olav Holten Fiskaaen. I siste runde møtte han så andreplassen Mathias Skrede, og tapte mot ham. Martin og Thomas tapte altså kun mot 1 og 2. plassen, og leverte begge gode turneringer!

De øvrige Stavangerspillerne i denne klassen var Olav Holten Fiskaaen på en 10. plass, Leo Alexander Myrnes på en 11. plass, og Ali Kizatbay på en 24. plass.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=SjakkweekendmedIMVadimHurtigsj2018-SmeaheiaSkolesjakk

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page