top of page

Åpent Rogalandsmesterskap 2018

Årets åpne Rogalandsmesterskap ble arrangert på Scandic Maritim Hotell i Haugseund, og samlet totalt 76 deltakere fordelt på tre ratinggrupper. Alle gruppene spilte 5 runder langsjakk, med en betenkningstid på 90 min. + 30 sek. 26 av de 76 spillerne representerte Stavanger, og 17 av disse igjen var ungdommer fra Stavanger Sku. Mange av disse var også involvert i toppkampen i gruppene, og klubben bet i det hele tatt godt fra seg i alle klassene. I gruppe A var det Aleksander Fossan (2110) som leverte best, da han vant klassen et helt poeng foran nestemann med 5 av 5 mulige poeng. På andreplass i denne klassen kom Håkon Abeland Myrheim (1914) med 4 poeng, og dermed tok Stavangers spillere de to øverste plassene i gruppe A. I B-gruppen var det Andreas Broch-Austvoll (1536) som ble bestemann, med 3 poeng og en 4. plass, mens det i C-gruppen ble 1. plass til Vegard Joa (1086) med 4,5 poeng, og 3. plass til Torleiv Broch-Austvoll (1232).

Gruppe A

I A-gruppen var det som nevnt Aleksander som gjorde det skarpest med full pott og en overlegen seier. Aleksander har de siste ukene levert sterke resultater i flere turneringer, og hatt en voldsom ratingfremgang som har tatt ham over 2100 i rating. Denne turneringen ble intet unntak, da han fortsatte sin fremdragende form også her. I første runde vant han mot Sergey Eliseev (1614), før han i runde to tok en ny seier mot Shazil Shehzad (1912). Også i runde tre ble det en helpoenger, da Asbjørn Myhre (1509) ble nedspilt. I fjerde runde fikk Aleksander sin foreløpig største utfordring, da han ble paret opp mot broren Benjamin Fossan (1959), som også var tredjerangert i gruppen. Også dette partiet endte imidlertid med seier, og han ledet dermed med et halvt poeng på neste spiller med ett parti igjen. I siste runde møtte Aleksander Egil Melkevik (1710) på 3,5 poeng, og da han vant dette partiet sikret han klasseseieren! Den sterke turneringen gjorde også at han gikk opp 20 ratingpoeng, og fortsetter dermed den fantastiske fremgangen!

På andreplass i gruppen kom Håkon Abeland Myrheim (1914) med 4 poeng. Dette var like mange poeng som 3. plassen, men med bedre kvalitet var det Håkon som tok den nest øverste plassen. Håkon leverte også flere gode resultater underveis og kunne i likhet med Aleksander glede seg over en fin ratingfremgang i tillegg til en flott sluttplassering! Håkons seiere kom Andreas Skrede Hausken (1545), Adam Serfozo (1712) og David Imhof (1754). I tillegg spilte han remis mot Snorre Skrede (1870) og Abyl Kizatbay (2127). Disse sterke resultatene ga ham en ratingfremgang på hele 25 poeng, så også for Håkon ble det en svært vellykket turnering!

Halvpoenget bak Håkon kom Abyl Kizatbay (2127) og Aleksander Flæsen (1909). Av disse var det imidlertid bare Aleksander som fikk positiv ratingfremgang, da han gikk opp 4 poeng.

Av de resterende Stavangerspillerne i gruppen er det verdt å nevne Arun Vijay Cithu (1367) på 2,5 poeng og Fredrik Lytomt Jacobsen (1461) på 2 poeng. Begge disse leverte gode turneringer og fikk en fin ratingfremgang. Arun gikk opp hele 46 poeng etter å blant annet ha vunnet mot Lykke Merlot Helliesen (1394) og spilt remis mot Per Omtvedt (1889). Fredrik på sin side gikk opp 28 poeng etter å ha vunnet mot Lars Ziegler (1671) og Sidney Haubrick (1521).

Gruppe B

I B-gruppen var det ingen Stavangerspillere som klarte å komme på pallen, men Andreas Broch-Austvoll på 4. plass var kun halvpoenget unna. Andreas ble dermed beste spiller fra Stavanger med 3 poeng, etter å ha vunnet mot Pål Kjeldsen (1146) og Theo Johannessen (1227), samt spilt remis mot Heine Johannessen (1452) og Monica Fjeldstad (1436).

På samme poengsum som Andreas, men med noe dårligere kvalitet, kom Arjun Vijay Cithu (1217). Arjun endte til slutt på en 9. plass, etter seiere mot Sara Marie Skaug Bjørkly (1322), Ole Andre Seglem (1437) og Stig Samuelsson (1314). Disse resultatene ga ham en ratingfremgang på hele 43 poeng, og det ble dermed en meget god turnering for Arjun!

Halvpoenget bak Arjun kom Marton Moi (1247) på en 16. plass. Marton leverte omtrent som forventet ut ifra forhåndsrangeringen, og tok sine poeng ved seiere mot Armin Nadirpour og Eirik Viland (1105), samt en remis mot Stig Gyland (1501).

Gruppe C

Også i gruppe C var det to spillere fra Stavanger på pallen, men her var det derimot voksne medlemmer fra Stavanger SK som tok topplasseringene. Vegard Joa (1086) tok 1. plassen i gruppen med 4,5 poeng, mens Torleiv Broch-Austvoll (1232) tok 3. plass med ett poeng mindre. God innsats av begge to, som satte standarden for de yngre deltakerne i gruppen!

Beste spiller fra Stavanger Sku i denne gruppen ble Martin Holten Fiskaaen (1012) med 2,5 poeng, tett fulgt av Daniel Kjeldsen (1094) på plassen bak med samme poengsum. Begge disse leverte flere gode resultater underveis, og gikk opp henholdsvis 21 og 8 ratingpoeng. Martin sine poeng kom som følge av seiere mot Sigurd Rommetveit (1164) og Herman Johannsen, og remis mot Alina Shehzad (1073) i siste runde. Daniel tok sine poeng med å spille remis mot Thomas Falch, Alina Shehzad (1073) og Terje Holten, i tillegg til at han i tredje runde vant mot Sigurd Rommetveit (1164).

To plasser bak Martin og Daniel, kom Sigurd Rommetveit (1164) med 2 poeng, og Olav Holten Fiskaaen med 1,5 poeng. Sigurd fikk sine poeng etter å ha vunnet mot Even Johannessen og Martin Schanche, mens Olavs poeng kom etter seier mot Even Johannessen og remis mot Olav Rudi Moi.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=ApentRogalandsmesterskap2018-SevlandSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page