top of page

TV2 Fagernes International 2018

Årets TV 2 Fagernes International ble arrangert på Scandic Valdres med Hans Olav Lahlum og Hedmark og Oppland Sjakkrets som arrangører. Turneringen samlet 130 deltakere fordelt på 3 grupper, én GM-gruppe, én IM-gruppe og én ELO-gruppe. Alle gruppene spilte 9 runder, hvor GM og ELO-gruppen spilte med en betenkningstid på 2 timer på de første 40 trekkene, og deretter 1 time på resten av partiet, mens IM-gruppen spilte med en betenkningstid på 90 min. på 40 trekk, og deretter 30 min. på resten, med en tilleggstid på 30 sek. per trekk. Fra Stavanger Sku var det tre stykker som deltok i turneringen. Abyl Kizatbay (2127) kunne vært med og kjempe om topplasseringer i ELO-gruppen, men valgte isteden å stille i den råsterke GM-gruppen, hvor han var rangert som nummer 37 av 44 spillere i gruppen. Selv om han lenge slet med å ta poeng, kom han sterkt på slutten og endte på veldig godkjente 4 poeng. I ELO-gruppen deltok Håkon Abeland Myrheim (1914) og André Gjestemoen Von-Hirsch (1691). Best av disse var det André som gjorde det, da han tok en imponerende 11. plass med 6 poeng. Dette ga ham også en enorm ratingfremgang på hele 84 ratingpoeng!

GM-gruppen

Abyl var som nevnt blant de lavest rangerte i denne gruppen, og fikk en tøff start på turneringen med et halvt poeng på de første fem rundene. Dette halve poenget fikk han imidlertid etter en sterk remis mot IM Justin Sarkar (2322) i runde 2. Etter den vanskelige starten fikk han en liten opptur i runde 6 da han spilte remis mot Tore Kolås (2159), men dette var ikke nok til å hindre at han fikk walkover runde 7. Selv om dette gjorde at Abyl mistet et spilleparti, virket det som om det ga ham overskuddet til å virkelig kjempe for helpoeng i de to siste partiene. I runde 8 slo han nemlig til med seier mot Francisco Silva Gonzalez (2083), før han avsluttet turneringen på best mulig vis, med en ny seier mot Andreas Skotheim (2072) i siste runde. Han fikk ikke hindret ratingnedgang, men med 4 poeng og en 32. plass, fem plasser foran forhåndsrangeringen, ble det en godkjent turnering for Abyl.

Abyl leverte en strålende avslutning på turneringen, og rettet opp mye av den dårlige starten (foto: Tom Eriksen)

ELO-gruppen

I ELO-gruppen var det som nevnt André som gjorde det skarpest, da han leverte en kjempeturnering med 6 poeng og en 11. plass. Dette klarte han i tillegg etter å ha tapt sine to første partier! Etter disse tapene tok han altså 6 poeng på de resterende 7 rundene, og gikk ubeseiret gjennom de 7 siste partiene. Seiersrekken startet i tredje runde da André vant mot Per Magnus Larsen (1357). I runden etterpå fulgte han opp med seier mot Elias Hestvik (1572), før han sikret tre på rad da han vant mot Roar Sola (1378) i femte runde. I runde 6 fikk han en tøff utfordring, da han møtte Sander Fuglestein (1886) fra Sevland. Da han klarte remis her, hadde han rettet opp den dårlige starten, og stod med 3,5 poeng etter 6 runder. Hans beste resultater lå imidlertid foran ham, da han i de tre siste partiene tok poeng mot spillere langt høyere ratet enn ham selv. I runde 7 tok han en sterk seier mot Alena Ayzenberg (1950), før han i runde 8 fulgte opp med seier mot WFM Regina Narva (1939). I siste runde skulle han opp mot Jo Kristian Løberg (2060), som var forhåndsrangert som nummer 5 i klassen. Dette stoppet imidlertid ikke André, som avsluttet en flott turnering med en imponerende remis mot en av klassens sterkeste spillere. Dermed endte André på 6 poeng, og en ratingfremgang på hele 84 poeng!

André leverte en kjempeturnering, og sikret seg en god plassering og en stor ratingfremgang! (foto: SjakkTromsø sin facebookside)

Poenget bak André, på en 23. plass, kom Håkon. Håkons turnering utviklet seg anderledes fra André sin, da han fikk en god begynnelse med to seiere på de to første rundene mot Alisha Shehzad (1598) og Eirik Aarnes (1785). Etter dette gikk det imidlertid litt tråere, med to remiser og to tap på de fire neste rundene, før han tok en ny seier i runde 7, denne gangen mot Elias Hestvik (1572). Dessverre ble det et nytt tap i runde 8, og dermed kunne han ikke hindre ratingnedgang, selv om han i siste runde vant mot Bendik Mjaaland (1694). Dermed ble det 5 poeng og noe ratingnedgang på Håkon.

Håkon startet turneringen godt, men en dårlig periode midt i turneringen gjorde at han ikke klarte å kjempe helt i toppen (foto: Tom Eriksen)

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=FagernesInternational2018-AkademiskSjakklubb

Bilder finnes på turneringens hjemmeside:

https://fagerneschess2018.blogspot.no/p/photos.html

...og på SjakkTromsø sin facebookside: https://www.facebook.com/sjakktromso/

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page