top of page

Ålesund Grand Prix 2018

Ålesund Grand Prix ble gjennomført på Thon Hotel Ålesund fra 6 - 8. april. Turneringen hadde 6 runder, hvor de to første ble spilt som hurtigsjakk med en betenkningstid på 20 min. + 5 sek. per trekk, mens de siste fire rundene ble spilt som vanlig langsjakk, med en betenkningstid på 90 min. + 30 sek. per trekk. samlet 59 spillere, som ble fordelt på én A-gruppe og én B-gruppe. Blant disse spillerne var det 7 deltakere fra Stavanger, hvorav fem av dem var fra Stavanger Sku. Alle spillerne fra Stavanger Sku deltok i A-gruppen, mens de voksne spillerne fra Stavanger deltok i B-gruppen. Til slutt var det Erlend Kyrkjebø (2121) som ble beste spiller fra Stavanger i A-gruppen, med 4,5 poeng og en 3. plass. Poenget bak han kom Abyl Kizatbay (2095) og Marte Kyrkjebø (1863) på henholdsvis 6 og 9. plass.

Erlend fikk en fin start på turneringen med to seiere i hurtigsjakken mot lavere ratet motstand. Han fikk imidlertid tøffere motstand i det første langsjakkpartiet, da han ble paret opp mot Karolis Juksta (2123). Dette partiet endte dessverre med tap, og Erlend stod dermed med 2 poeng etter halvspilt turnering. I runde fire møtte han Yngve Rasdal (1866), til et parti som til slutt endte i et remis. Dermed ble det en dårlig andre dag av turneringen for Erlend, som nå virkelig måtte levere på siste spilledag for å kunne kjempe om en pallplassering. Søndagen startet veldig godt, da han i dagens første parti vant mot Petter Andreas Wadstensvik (1949). Dermed var det gode muligheter for å kjempe seg inn i toppen, så lenge han også klarte å vinne i siste runde. I siste parti møttes Erlend og Abyl, da begge to stod med 3,5 poeng. Dette partiet vant Erlend, og han endte dermed turneringen med 4,5 poeng og en 3. plass! På tross av dette gikk han ned to ratingpoeng, men dette endret ikke på det faktum at han hadde levert en fin turnering.

Erlend venstre, med 2. plassen Karolis Juksta i midten, og Norleif Stuhaug som ble beste spiller under 1750

Poenget bak Erlend kom som nevnt Abyl og Marte. Av disse to var det Marte som leverte den sterkeste turneringen, da hun til slutt endte opp med en fin ratingfremgang på 9 poeng. Marte åpnet turneringen med seier mot Håkon Hembre Helgøy (1546) i første runde, før hun tapte for Abyl i runde 2. I de to første langsjakkrundene leverte hun to remiser, før hun i tredje langsjakkrunde slo til med en sterk seier mot Yngve Rasdal (1866). Denne seieren var avgjørende for å sikre ratingfremgang i turneringen, da også partiet i siste runde ble remis mot en relativt likt ratet motstander, nemlig Erlend Gaustad (1892). Marte endte til slutt på 3,5 poeng og en 9. plass, med en fin ratingfremgang på 9 poeng! Også Hanna Kyrkjebø og Gustav Hestholm deltok i klassen, og endte på henholdsvis 2,5 og 2 poeng.

I B-gruppen var det til slutt Eirik Kyrkjebø som ble bestemann, med 3,5 poeng og en 7. plass. Poenget bak fulgte Freddy Hestholm på en 22. plass.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice:

http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=AlesundGrandPrix2018-AalesundsSchaklag

Mens partier fra toppbordene i begge klassene kan spilles gjennom på Chessbomb:

https://www.chessbomb.com/arena/2018-alesund-grand-prix

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page