top of page

Stavanger Vår BGP

Stavanger Vår BGP ble arrangert lørdag 7. april på St.Svithun videregående skole. Turneringen fikk totalt 55 deltakere, som spilte i gruppene nybegynner, mikroputt, miniputt, og en sammenslått lilleputt/kadett/ungdom-klasse. Størst oppslutning fikk nybegynnerklassen, som samlet 20 spillere. Alle klassene spilte 6 runder hurtigsjakk, med en betenkningstid på 25 min. per spiller per parti. Stavangers spillere var sterkt deltaktig i toppen i alle klassene, selv om det ikke ble noen klassevinnere fra Stavanger.

Nybegynner

I nybegynnerklassen var det 5 deltakere fra Stavanger Sku. Best av disse ble til slutt Kasun Siriwardane, som tok 14 av 18 mulige poeng, noe som holdt til en sterk 3. plass. Kasun startet turneringen med to seiere, blant annet mot 2. plassen Rakhimzhan Khamitov. Etter den gode starten fikk Kasun dessverre to tap, før det ble to nye seire mot Magnus Svendsen Folkvang og Vetle Klovning Folgerø. Dermed ble det en flott turnering for Kasun!

Noen plasser bak kom nest beste spiller fra Stavanger, Henrik Vestbø, med 13. poeng. Henrik fikk en noe lignende turnering som Kasun ,da han vant sitt første parti, før han gikk på to tap i de to neste rundene. Etter dette satte han imidlertid inn en skikkelig sluttspurt, og tok 2,5 poeng på de siste tre rundene, etter å ha spilt remis mot 5. plassen David Mindestrømmen Simonsen, og vunnet mot Elio Fosse og Alexander Almedal. Også Henrik fikk dermed en flott turnering!

Poenget bak Henrik igjen kom Vetle Klovning Folgerø på en 10. plass. Vetle hadde en veldig todelt turnering, da han først tok tre strake seiere på de tre første rundene mot Silja Bore, Henrik Vestbø og Kasper Myhre-Nielsen. Etter den strålende starten snudde det imidlertid, og Vetle tapte dessverre sine tre neste partier. På tross av at han fikk en tøff avslutning på turneringen endte han på 12. poeng, som ga ham en plass blant den øverste halvdelen.

Mikroputt

I mikroputtklassen var det kun to spillere fra Stavanger Sku med, men disse leverte til gjengjeld flott innsats. Leo Alexander Myrnes tok en veldig sterk 2. plass med 14 poeng, etter å ha vunnet mot Øyvind Fagerlund, Jens Emil Nordmark, Ingrid Arnfindsen og Halldor Olaves Grytten, og kun tapt mot 1. plassen Håkon Salte, og 3. plassen Andreas Arnfindsen. Akkurat som med Vetle i nybegynnerklassen tok Leo tre seiere på de tre første rundene, men da han i tillegg klarte å ta sin fjerde seier i runde 5, sikret dette ham en plass på pallen.

To poeng bak Leo, på en 8. plass, kom Ali Kizatbay. Ali startet turneringen med tap, men tok deretter tre strake seiere mot Mathea Nærheim, Symre Mathea Grytten og Øyvind Fagerlund. Disse seirene sikret ham en fin poengsum og en god plassering, selv om han tapte sine to siste partier.

Miniputt

I miniputtklassen var det fire spillere fra Stavanger, og best av disse ble Marton Moi på en flott 2. plass. Marton tok totalt 16 poeng, og tapte kun ett parti, mot vinneren Julian Lothe Ringen. Martons seiere kom mot Martin Holten Fiskaaen. Noa Brakestad, Henrik Lauvsnes Nilsen, Balder Salte og Levi Salte. Alle han møtte endte blant topp 10 til slutt, så det var gode motstandere han tok poeng fra! På 5. plass i denne klassen kom Martin Holten Fiskaaen med 13. poeng. Martin fikk en tøff start på turneringen da han i første runde tapte mot Marton Moi, men etter dette slo han tilbake med 2,5 poeng på de neste 3 rundene, etter å ha vunnet mot Camilla Broch-Austvoll og Maksims Roscin, og spilt remis mot Christopher Breiland. I runde 5 ble det dessverre et nytt tap, denne gangen mot Balder Salte, før han i siste runde fikk en seier på walkover, og dermed klatret opp til 5. plass!

Poenget bak Martin kom Olav Dreyer på en 10. plass, mens Camilla Broch-Austvoll på 10 poeng kom på en 12. plass.

Lilleputt/kadett/ungdom

I den sammenslåtte klassen med de tre eldste aldersklassene var det Sigurd Rommetveit som ble beste spiller fra Stavanger med 13 poeng og en sterk 3. plass! Sigurd fikk også en vanskelig start på turneringen, da han tapte for 2. plassen Alexander Skrede i første runde. Han reiste seg imidlertid fort, da han vant i runde 2 og 3 mot klubbkameratene Rodrigo Cabello Lopez og Daniel Kjeldsen. I runde 4 fikk han dessverre et nytt tap, denne gangen mot førsteplassen Kevin Ersdal. Nok en gang slo han imidlertid tilbake, da han vant mot Hemant Anilkumar i runde 5, og deretter spilte remis mot Ksenija Korobeinikova i siste runde. Dette holdt til å sikre ham en plass blant de tre beste i klassen!

På en 5. plass, med 11 poeng, kom Daniel Kjeldsen. Daniel startet sin turneringen med remis mot Ksenija Korobeinikova, før han i runde 2 vant mot Hemat Anilkumar. I runde 3 gikk han dessverre på sitt første tap, men i runde 4 tok han nok en seier da han vant mot Rodrigo Lopez. Etter denne seieren fikk han veldig god motstand, og i de to siste partiene tapte han mot første- og andreplassen. Likevel ble det en god turnering for Daniel, som sikret en 5. plass i klassen. På 8 og 9. plass i samme klasse kom Olav Holten Fiskaaen og Rodrigo Cabello Lopez, begge med 10 poeng.

Alt i alt var det en godt gjennomført turnering av Stavanger Sku sine spillere, som leverte god innsats og gode resultater i denne BGPen på hjemmebane!

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice:

http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=StavangerVarBGP2018-StavangerSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page