top of page

Jæren NGP Hurtigsjakk

Jæren NGP hurtigsjakk ble arrangert på Klepp Rådhus lørdag 14. april. Dette var en 6-runders hurtigsjakkturnering med en betenkningstid 15 min. + 10 sek. per spiller. Totalt var det 66 deltakere, fordelt på én A-gruppe for dem over 1250 i rating, og én B-gruppe for dem under 1250 i rating. Stavanger Sku sine spillere stilte naturligvis mannssterkt opp, og kapret pallplasser i begge gruppene. I A-gruppen ble Aleksander Fossan (1822) med 4,5 poeng 3. plass og Abyl Kizatbay (1934) med 4 poeng og en 4. plass, beste ungdommer fra Stavanger. På plassen foran Aleksander kom IM Erik Fossan (2272), som ble beste spiller totalt fra Stavanger. I B-gruppen var det brødrene Håkon Støren (1504) og Vetle Støren (1299) som leverte best, da de begge tok 4,5 poeng, og endte på 3 og 5. plass i gruppen.

Gruppe A

Beste ungdom fra Stavanger, Aleksander, fikk en fin start på turneringen med seire i de to første rundene mot Ahmad Abdelhafiz (1492) og Roar Sola (1427). I tredje runde fikk han sitt første poengtap da han spilte remis mot Sveinung Økland (1791) men han slo raskt tilbake i runde 4, da han vant mot Anders Netland (1435). I runde 5 fikk han sin definitiv største utfordring for dagen, da han møtte førsterangerte IM Vadims Daskevics (2427), som også vant turneringen til slutt med 5,5 poeng. Også for Aleksander ble overmakten for stor, og han måtte gi tapt i femte runde. Med 3,5 poeng før siste runde var det viktig å vinne det siste partiet for å kunne kjempe seg inn på pallen igjen. Dette klarte han også, da han nedspilte Sander Fuglestein (1616) og tok en flott 3. plass!

På plassen bak Aleksander, med et halvt poeng mindre, kom Abyl. Abyl hadde en liknende turneringsutvikling som Aleksander, med seiere i de to første partiene mot Sofie Løfaldli (1530 og Shazil Shehzad (1736). I runde 3 kom det første poengtapet også for Abyl, da han i likhet med Aleksander måtte gi tapt for IM Vadims Daskevics (2427). Abyl reiste seg imidlertid etter dette, og tok to sterke seiere mot Sveinung Økland (1791) og Håkon Abeland Myrheim (1948) i runde 4 og 5. Med 4 av 5 poeng før siste runde fikk han sterk motstand også i sitt siste parti, og tapte dessverre dette mot IM Erik Fossan (2272). Dermed sikret Erik andreplassen i gruppen, kun slått på kvalitet av Vadims, mens Abyl ble henvist til 4. plass. Uansett en god turnering også av Abyl, som kun ble slått av de to desidert høyest ratede spillerne.

På samme poengsum som Abyl kom Håkon Abeland Myrheim (1948) på en 6. plass. Håkons eneste tap kom mot Erik og Abyl, mens seirene kom mot Zeljko Djerdj (1532), Hans-Henrik Brix (1500), Alisha Shehzad (1433) og Benjamin Fossan (1784).

En annen Stavangerspiller som imponerte i denne klassen var André Gjestemoen Von-Hirsch (1305), som med 3,5 poeng og en 9. plass leverte langt over hva forhåndsrangeringen skulle tilsi.

Topp tre i gruppe A

Gruppe B

I B-gruppen var det til slutt Håkon Støren (1504) som ble bestemann med 4,5 poeng og en 3. plass. Håkon fikk en strålende start på turneringen da han vant sine tre første partier mot Harald Dahle (953), Jens Kristoffersen (1194) og Alexander Skrede (1250). I runde 4 fikk han sin tøffeste utfordring så langt i turneringen, da han møtte førsterangerte Roger Løvaas (1527). Dette partiet endte med remis, og da han fulgte opp denne remisen med en seier mot Balder Salte (1124) i runde 5, lå han meget godt an før siste runde. I siste runde ble det imidlertid tap for Sigurd Lye (1129), og Håkon nådde dermed ikke helt opp på øverste trinn av pallen. Uansett ble det en svært god turnering for ham, med en flott 3. plass.

To plasser bak Håkon, men med samme poengsum, kom bror Vetle Støren (1299). Vetle startet sin turnering med seier mot Henrik Hegle, før han i runde to dessverre tapte mot førsteplassen Sigurd Lye (1129). Etter denne seieren tok han en flott seiersrekke da han i de tre neste rundene vant mot Lars Dreyer, Daniel Fossan (1230) og Alexander Skrede (1250), før han i siste runde avsluttet med remis mot Harald Dahle (953). Dessverre for Vetle var kvaliteten hans for dårlig til å ta en pallplass, men en sterk 5. plass gjorde det hele til en god turnering også for ham.

På en 9. plass, halvpoenget bak Håkon og Vetle, kom Andreas Stenhaug. Andreas hadde en svært god turnering, og var faktisk den eneste som klarte å ta poeng fra gruppevinner Sigurd Lye (1129) da disse spilte remis i tredje runde. I tillegg til dette spilte han remis mot Sverre Lie (1359), og vant mot Daniel Hassanipour, Kristian Knudsen (1162) og Håkon Salte (1099).

Topp tre i gruppe B

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=JarenNGPHurtigsjakk2018-Jarensjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page