top of page

Jæren NGP Lynsjakk

Jæren NGP lynsjakk ble arrangert søndag 15. april på Klepp Rådhus. Dagen før hadde det blitt avholdt en hurtigsjakkturnering med god deltakelse, og mange av de samme spilte også lynsjakkturneringen dagen etterpå. Totalt samlet 55 spillere seg til denne turneringen, og disse spilte i to forskjellige klasser, hvorav én var for dem over 1250 i rating, og én var for dem under. Dette var et likt oppsett som i hurtigsjakkturneringen dagen før. Lynturneringen hadde hele 11 runder, med en betenkningstid på 3 min. + 2 sek. per spiller. Stavanger Sku sine spillere fortsatte det gode spillet fra hurtigsjakken, og tok nok en gang pallplasser i begge klassene. I A-gruppen var det Abyl som ble beste spiller fra Stavanger på en meget sterk 2. plass. Abyl tok imponerende 8 av 11 poeng, og ble kun slått av IM Vadims Daskevics (2519) som tok overlegne 10 av 11 mulige. I B-gruppen var det Vetle Støren (1243) som ble bestemann, da også han tok 8 av 11 mulige poeng, og med det sikret en flott 3. plass.

Gruppe A

Abyl fik en fin start på sin lynsjakkturnering da han i de to første rundene vant mot lavere ratet motstand. Dessverre tapte Abyl i runde tre mot Daskevics, men i fjerde runde tok han en ny seier, denne gangen mot Sergey Eliseev (1502). Runde 5 bød på et nytt tap, denne gangen mot Knut Jarle Hjørnevik (1933), men det var etter dette tapet Abyl virkelig fikk i gang storspillet. I de tre neste rundene tok han nemlig imponerende seire mot Bjørn Ellingsen (1770), Ilia Kakushadze (2179) og FM Petter Fossan (2240), før han i niende runde spilte remis mot sin bror Alseit Kizatbay (1949). I runde 10 tok han nok en seier da han vant mot Aksel Bu Kvaløy (1725) før Abyl avsluttet en kjempeturnering med remis mot IM Erik Fossan (2355). Veldig gode resultater fra Abyl, som med det sikret en fortjent 2. plass.

Abyls bror Alseit ble nest beste ungdom fra Stavanger på en 8. plass. Alseit tok totalt 6,5 poeng, etter å blant annet ha vunnet mot Aksel Bu Kvaløy (1725) og Bjørn Ellingsen (1770), samt spilt remis mot Abyl.

To plasser bak Alseit kom Håkon Abeland Myrheim med 6. poeng. Håkon fikk en turnering noe bedre enn forventet, og tok noen svært sterke seiere underveis i turneringen. Mest imponerende var seirene mot Knut Jarle Hjørnevik (1933) og IM Erik Fossan (2355) i runde 10 og 3.

Andre av Stavangers ungdommer som også utmerket seg med gode resultater var Aksel Bu Kvaløy (1725), Alexander Tjora (1521) og David Jess Linjord (1372). Aksel tok en 12. plass etter å blant annet ha vunnet mot Christian Tunge (1938) og Lars Bråstein (1935), mens Alexander fikk 21. plass etter flere sterke resultater, blant dem seieren mot Rudi Sersch (1853) i runde 2, og seieren mot David Nesse (1793) i runde 4. David endte to plasser bak Alexander, på en 23. plass, etter flere gode resultater, som seier mot Andreas Fossan (1734) i runde 2, og seier over Sergey Eliseev (1502) i runde 11.

Gruppe B

I B-gruppen var det Vetle Støren (1243) som leverte sterkest av Stavangers spillere, med en flott 3. plass. Vetle endte på samme poengsum som Abyl, 8 poeng, og hadde flere flotte resultater underveis. Han startet turneringen veldig godt, med fire seiere i de fire første rundene. I runde 5 ble dessverre seiersrekken stoppet, da 2. plassen Sverre Lye (1415) ble for sterk. Vetle slo tilbake i runde 6 og 7, med seiere mot sin bror Håkon Støren (1252) og klubbkamerat Marton Moi (1160). I de fire siste rundene ble det to nye seire Arvid Feed Jakobsen (1237) og Kristian Fjelde, men dessverre også to tap mot førsteplassen Daniel Sinnes og Alexander Skrede (1203). Dette ga Vetle totalt 8. poeng, og han sikret med det en plass på pallen!

To poeng bak Vetle kom hans bror Håkon på en 8. plass. Håkon hadde dagen før tatt en imponerende 3. plass i hurtigsjakken, og fortsatte det gode spilet i lynsjakken, selv om han denne gangen endte utenfor topp 3. Håkons sterkeste resultater var remis mot Sigurd Lye (1307) samt seire mot Kasper Kleppe Tunge (1063) og Mathias Oliver Skrede (1172). På plassen bak Håkon kom Henrik Hegle, også med 6 poeng. Henriks beste resultater kom i runde fire og elleve, da han vant mot Anders Jess Linjord (1189) og Daniel Fossan (1389).

Andre som også gjorde det godt denne turneringen var Anders Jess Linjord og Kasper Kleppe Tunge. Anders fikk en dårlig start på turneringen med fire tap i de fire første rundene, men slo deretter til med 6 poeng på de neste 7, etter å ha vunnet mot blant annet Ola Kvaløy (1359) og Roar Sola (1412). Kasper på sin side fikk en god start på turneringen, og tok sine to sterkeste resultater, remis mot Daniel Fossan (1389) og seier mot Roar Sola (1412), i løpet av de fire første rundene. Kasper endte til slutt på 5,5 og 50% score.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/playerdetails.aspx?TID=JarenNGPLynsjakk2018-Jarensjakklubb&group=under1250&snr=18

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page