top of page

Nordstrand GP

Helgen 20-22. april ble Nordstrand Grand Prix arrangert på Lambertseter Gård utenfor Oslo. Turneringen hadde 5 runder, med en tidskontroll på 90 min. + 30 sek. Totalt samlet turneringen 137 deltakere, hvorav 4 av disse var fra Stavanger. Aleksander Fossan (2138), Erlend Kyrkjebø (2121) og André Gjestemoen Von-Hirsch (1691) spilte alle i A-gruppen, mens Fredrik Lytomt Jacobsen (1499) spilte i B-gruppen. I A-gruppen var det Aleksander som leverte best til slutt, med 3 poeng og en 15. plass, mens André leverte sterkt med 2 poeng og en 26. plass, noe som ga ham en stor ratingfremgang. Fredrik i B-gruppen leverte også veldig godt med 2,5 poeng og en stor ratingfremgang. Erlend måtte dessverre avslutte turneringen etter to runder på grunn av sykdom, og ble stående med 1 poeng.

Aleksander fikk en dårlig start på turneringen med tap i første runde mot Afras Mansoor (1898), men slo umiddelbart tilbake i rundene etterpå da han først vant mot Georg Krohg (1930), og deretter Mathias Unneland (1956) i runde 3. Dermed hadde han rettet opp mye av resultatet fra første runde, og da han i tillegg vant mot Noam Aviv Vitenberg (1997) i runde 4, hadde han kjempet seg inn blant topp 10 igjen. Dermed hadde han gode muligheter før siste runde, men da førsterangerte GM Rune Djurhuus (2437) var motstander ble det likevel vanskelig å klatre ytterligere på tabellen. Partiet mot Djurhuus endte dessverre med tap, men endte likevel på en godkjent 15. plass.

André på sin side fikk en skikkelig pangstart på turneringen da han i første runde tok en imponerende seier mot Sigurd Kjelsbøl Huse (1989). André fortsatte imidlertid også i runde 2 da han spilte remis mot Thomas Pronstad (2002). Etter den gode starten fikk han dessverre to tap i runde 3 og 4, før han også avsluttet turneringen bra med remis mot Ole Jørn Gyldenas (1977) i siste runde. Dette ga ham en ratingfremgang på hele 53 poeng.

I B-gruppen leverte også Fredrik en strålende forestilling, og i likhet med André startet han turneringen godt. Han vant nemlig begge de to første rundene mot Asle Jørgensen (1679) og Erik Grindbakken (1688), og hadde dermed sikret turneringen sin allerede. Da han også tok en sterk remis mot Vebjørn Maanum Leonhardsen (1656) i runde 4, endte han på 2,5 poeng og en ratingfremgang på hele 50 poeng!

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=NordstrandGPLangsjakk2018-NordstrandSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page