top of page

Quality Hotel Residence Chess Cup 2018

Søndag 22. april ble det arrangert en hurtigsjakkturnering på Quality Hotel som samlet 40 deltakere. Spillerne spilte i to forskjellige grupper, hvorav B-gruppen var for spillere med FIDE-rating under 1199 mens A-gruppen var for spillere over 1199. Totalt var det 8 deltakere fra Stavanger, og 5 av disse deltok i klasse A mens 3 deltok i klasse B. Abyl Kizatbay (2095) tok en sterk seier i den sterkeste klassen med 5,5 av 6 mulige poeng. Like bak Abyl, på 5 poeng kom Aksel Bu Kvaløy (1958) som dermed sikret dobbelt Stavangersk i gruppe A. I B-gruppen var det Martin Holten Fiskaaen som leverte best, da han sikret en 3. plass med 4,5 poeng. På plassen bak ham fulgte de to andre spillerne fra Stavanger, Thomas Hansen Juvik og Olav Holten Fiskaaen, med 4 poeng.

Abyls turnering startet med tre seier på de tre første rundene, mot Sverre Lye (1416), Live Jørgensen Skigelstrand (1603) og Gustav Hestholm (1623). I runde 4 spilte han remis mot førsterangerte Hrannar Baldursson (2134), og da han i tillegg vant de to siste partiene sine mot Sergey Eliseev (1666) og Håkon Abeland Myrheim (1948), sikret han seg gruppeseier et halvpoeng foran Aksel på 2. plass.

Aksel startet sin turnering med seier over Andreas Stenhaug (1385), før han i runde to fikk sitt første og eneste tap for turneringen mot Gustav Hestholm (1623). Etter dette var han imidlertid uslåelig, og vant sine fire neste partier mot Rune Mæstad (1258), Live Jørgensen Skigelstrand (1603), Hrannar Baldursson (2134) og Mats Nærheim (1544). Dette sikret ham en flott 2. plass like bak Abyl.

De fire resterende deltakerne fra Stavanger i denne klassen var Håkon Abeland Myrheim som tok 4. plass med 4 poeng, Gustav hestholm på 7. plass med 3 poeng, Live Jørgensen Skigelstrand på 8. plass med 3 poeng, og Andreas Stenhaug på 14. plass med 2 poeng. God innsats fra klubbens spillere i A-gruppen!

I B-gruppen var det Martin Holten Fiskaaen som endte høyest av Stavangers spillere, med 3. plass og 4,5 poeng. På plassene bak ham fulgte Thomas Hansen Juvik og Olav Holten Fiskaaen, begge med 4 poeng.

Martins turnering fikk en vanskelig start, da han tapte turneringens første parti mot Nikolai Krämer. Etter tapet leverte han imildertid fire strake seiere mot Viktor Ni, Mikael Hassanipour, Daniel Hassanipour, og Halldor Olaves Grytten. En strålende seiersrekke som løftet ham helt opp i tetkampen. I siste runde fikk Martin sin tøffeste utfrodring, da han skulle møte gruppevinneren Jonas Kleppe Borlaug. Dette partiet endte remis, og da sikret Martin en imponerende 3. plass!

Halvpoenget bak fulgte som sagt både Thomas og Olav. Disse leverte også svæt godt, og avga kun poeng mot spillere som kom foran dem på tabellen.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=QualityHotelResidencechesscup22018-SmeaheiaSkolesjakk

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page