top of page

Copenhagen Chess Challenge

Copenhagen Chess Challenge ble spilt fra 25 - 29. april i Ballerup, et lite stykke utenfor København. Turneringen har vært populær bant nordmenn de siste årene, og har også pleid å samle flere deltakere fra Stavanger. Dette gjorde den også i år, da både Aksel Bu Kvaløy (1958) og André Gjestemoen Von-Hirsch (1691) fra Stavanger Sku deltok. Disse to var ganske beskjedent rangert som nummer 52 og 60 av 65 spillere, men bet likevel godt fra seg, og leverte flere gode prestasjoner, som igjen resulterte i at de begge klarte å skaffe seg god ratingfremgang.

Aksel tapte sitt første parti for turneringen mot FM Filip Boe Olsen (2309), men leverte deretter to svært sterke remiser i runde to og tre, mot Christian Eriksson (2136) og IM Klaus Berg (2335). Med disse flott resultatene i bagasjen hadde Aksel lagt et strålende grunnlag å bygge videre på utover i turneringen. I fjerde runde tapte han for CM Svein Rishovd (2110), før han tok et nytt godt resultat i runde 5, med seier over Caspar Yukun Liu (1898). Dette partiet var en skikkelig miniatyr, da Aksel allerede i åpningen vant offiser, og kunne innkassere seieren etter kun 17. trekk. I runde 6 ble det tap igjen, da Flemming Petri Petersen (2078) ble for sterk. Det ble imidlertid en flott avslutning på turneringen for Aksel, da han i runde 7, som var hans siste spilerunde, vant mot Olav Erstad Jørgensen (1636). Også dette var et relativt kort parti, da Jørgensen ga opp etter 27 trekk. Aksel endte dermed på 3 poeng, og en ratingfremgang på 18. poeng. Godt gjennomført av Aksel, som nå for alvor nærmer seg 2000 i FIDE-rating.

Aksel fikk en god turnering, her under remisen mot Christian Eriksson (foto: http://www.kobenhavnsskakunion.dk/index.php?mid=177)

André fikk en pangstart på sin turnering, da han i første runde holdt Nicolai Kvist Brondt (2179) til remis. Etter dette fikk han virkelig sterk motstand, da GM Henrik Danielsen (2500) ble motstander i runde 2. Dette partiet endte naturlig nok med tap, men André reiste seg umiddelbart med et nytt godt resultat i tredje runde, da han vant mot Flemming Petri Petersen (2078). Denne seieren ble også stående som hans beste resultat denne turneringen. Etter dette fikk han igjen god motstand, og det ble dermed tap i de to neste rundene mot sterke spillere. I runde 6 og 7 slo han imidlertid tilbake igjen, med imponerende remiser mot WFM Freja Vangsgaard (1970) og Kim Nyvang Andersen (1962). Dette gjorde at det ble en meget god turnering, selv om han i siste runde tapte mot Per Sorensen (2034). André endte på 3 poeng, noe som holdt til å gi ham en ratingfremgang på hele 52 ratingpoeng!

André leverte mange god resultater under turneringen, blant annet remisen mot Freja Vangsgaard (foto: http://www.kobenhavnsskakunion.dk/index.php?mid=177)

Det ble altså en flott turnering fra begge Stavangers spillere, som også sikret seg god ratingfremgang! Alle resultater fra turneringen finnes på Copenhagen Chess Challenge sine hjemmesider: http://www.kobenhavnsskakunion.dk/index.php?mid=167

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page