top of page

NM for skolelag

NM for skolelag ble spilt 27 – 29 april på Quality Hotel Sarpsborg. Arrangørene var Østfold Sjakkrets Ungdom og Norsk Sjakkforlag. Turneringen samlet totalt 143 spillere fordelt på 19 barneskolelag og 12 ungdomsskolelag. Det var kun én Stavangerskole på deltakerlisten, nemlig Gosen Skole som deltok i ungdomsskoleklassen. Gosenlaget bestod av Aleksander Fossan, Aleksander Flæsen, Ulrik Auklend, Teodor Kristoffersen og Daniel Fossan. Alle disse er, eller har vært, medlemmer av Stavanger Sku, og har også deltatt i flere år på klubbens treninger på Lassa. De fem guttene gjorde dermed stas på både skolen og klubben da de vant ungdomsskoleklassen med 14 av 14 mulige poeng! Gosen skole kvalifiserte seg med det også til å spille i Nordisk mesterskap for skolelag i Finland i september.

Gosens turnering startet med en 3-1 seier mot Begby i første runde, før de i runde to tok en knepen 2,5 – 1,5 seier mot Nittedal. Etter dette fikk imidlertid laget opp farten, og vant knusende 4 – 0 mot Svensedammen i runde 3, før de tok en ny imponerende seier i fjerde runde, da de slo tredjerangerte Nordberg 3 – 1. Femte runde bød på en ny seier mot Grevlingen, denne gangen med sifrene 3,5 – 0,5.

I runde 6 stod Gosen ovenfor deres største utfordring så langt, da andrerangerte Runni var motstander. Dette ble imidlertid ikke like spennende som man gjerne skulle trodd på forhånd, da Gosen vant oppgjøret med suverene 4 – 0. Gosen ledet dermed klassen med to poeng før siste runde, og måtte kun unngå tap for å sikre seg Norgesmestertittelen. Dette klarte de også, da de vant 3,5 – 0,5 mot Kvernhuset i siste runde. Dette sikret 1. plassen, med 14 av 14 mulige poeng, to poeng foran andreplassen. Gosens toppscorer ble til slutt Aleksander Fossan som i likhet med laget tok full pott med 7 seiere. Like bak fulgte Aleksander Flæsen med 6,5 poeng.

Gosen tok en sterk 1. plass i Ungdomsskoleklassen! Fra venstre: Daniel Fossan, Teodor Kristoffersen, Aleksander Flæsen, Aleksander Fossan og Ulrik Auklend. (foto: Bjørn Berg Johansen)

Det blir spennende å følge dette Gosenlaget videre, da de nå skal til Nordisk i Finland i september. Sist gang en skole fra Stavanger vant Nordisk for skolelag var da Kannik skole vant i 2014, og Gosen får nå en mulighet til å gjenta denne prestasjonen!

Gosens Norgesmestertittel er også omtalt i Stavanger Aftenblad, under i andre halvdel av saken om Hannas Nordiske Mestertittel: https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/0Elm7g/Stavanger-kvinne-er-Nordens-beste-i-sjakk

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=NMforskolelag2017-MossSchakklub

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page