top of page

Sitges Open 2018

Den åpne spanske GM-turneringen Open Vila de Sitges ble spilt 22. - 29. juli i Sitges i Spania. Turneringen samlet totalt 221 spillere fordelt på to grupper. Fra Stavanger var det 5 spillere med, hvorav Erlend Kyrkjebø (2099), Aksel Bu Kvaløy (1990), Hanna Bakken Kyrkjebø (1971) og Marte Bakken Kyrkjebø (1932) deltok i A-gruppen, mens Eirik Kyrkjebø (1615) deltok i B-gruppen. I A-gruppen var det til slutt Erlend som ble beste spiller, da han med 4,5 poeng endte et et par plasser over egen forhåndsrangering. Dette ga ham også en ratingprestasjon på 2132, og en liten ratingfremgang på ett poeng. Det ble med andre ord ikke de store forandringene for Erlend, men en turnering helt på det jevne. En som derimot leverte godt over forventet var Aksel, som med 4 poeng ble nest beste nordmann i klassen. Aksel leverte en ratingprestasjon på 2105, og sikret seg med det en pluss på hele 51 ratingpoeng! En veldig sterk turnering av Aksel, som leverte flere gode enkeltresultater underveis. På samme poengsum som Aksel kom Marte, som også leverte en veldig flott turnering med ratingprestasjon på 2007 og en ratingfremgang på 17 poeng! Halvpoenget bak Marte igjen kom Hanna, som i likhet med Erlend leverte omtrent som forventet, men som dessverre måtte belage seg på en liten ratingnedgang.

Erlend fikk den vanskeligste mulige starten på turneringen sin, da han i første runde tapte mot førsterangerte GM Gadir Guseinov (2654). I runde 2 fikk han noe mer overkommelig motstand da han møtte Marc Juan Bartroli (1964) til et parti som endte remis. I runde 3 tok Erlend sin første seier da han vant mot Tomas Andres Manguez (1917), før han fulgte opp med en ny seier mot indiske Joshi Supriya (1941), samt en remis mot FM Anders Larsson (2225) i runde 5. Etter dette ble motstanden dessverre litt for sterk i runde 6 og 7, og Erlend tapte disse partiene mot høyere ratede spillere. I runde 8 var det så duket for et skikkelig lokaloppgjør, da Erlend og Aksel møttes til et parti som også langt på vei ville avgjøre hvem som ble beste norske spiller i klassen. Dette partiet vant Erlend, noe som også var svært viktig for ham med tanke på å sikre en god ratingprestasjon. Dessverre fikk han ikke avsluttet turneringen med to seire, da han i siste runde spilte remis mot Martinez Antonio Galiano (1888). Likevel ble det en godkjent turnering for Erlend, og en liten ratingoppgang på ett poeng.

Erlend ble beste norske spiller i Sitges Open 2018

Aksel startet sin turnering forrykende, med remis mot WGM Bhakti Kulkarni (2285) i første runde, og seier mot FM Akshita Gorti i andre runde. Disse to resultatene ble også stående som hans sterkeste enkeltresultater, og la virkelig grunnlaget for en strålende turnering! Som følge av den store poengfangsten i begynnelsen møtte Aksel veldig god motstand i de neste rundene, dermed ble det tap i runde 3 og 4 for svært sterk motstand, før han i runde 5 tok en ny seier da han nedspilte Tomas Andres Manguez (1917). I sjette runde møtte han en ny WGM, nemlig WGM Carla Heredia Serrano (2166), men tapte dette partiet. I runde 7 møtte han så franske Ghislain Maugenest (2055), og viste her at han absolutt holdt nivået til den 13 år gamle franskmannen da partiet deres endte i remis. I runde 8 var det deretter duket for et lokaloppgjør, da Aksel møtte Erlend med svarte brikker. Dessverre for Aksel endte dette partiet med tap, men han fikk en ny mulighet mot lignende spillerstyrke i siste runde, da spanske Josep Borellas Comellas (2080) var motstander. Dette ble et svært langt og spennende parti, men til slutt var det Aksel som klarte å hale i land seieren. Dermed sikret han seg 4 poeng, og en strålende ratingprestasjon på 2105!

Aksel sikret seg god ratingfremgang i Sitges!

Marte ende turneringen på samme poengsum som Aksel, og også hun endte med en god ratingfremgang. Turneringen til Marte startet med tap FM Diaz Cristian Fernandez (2242) og Anuj Shrivatri (2094). Shrivatri tok forøvrig et noe sensasjonelt IM-napp denne turneringen, etter å ha tatt 6,5 poeng og en tredjeplass totalt, så det var med andre ord et dårlig tidspunkt å møte den unge inderen på. I tredje runde tok Marte sin første seier for turneringen, da hun vant mot Ivan Martin Pastor (1777). I runde 4 gikk hun så på et tap mot Ghislain Maugenest (2055), før hun i femte runde tok det som på papiret var hennes sterkeste enkeltresultat, da hun vant mot Josep Borellas Comellas (2080). Dette var imidlertid et poeng som kom på noe underlig vis, da Comellas tapte partiet som følge av mobilbruk etter kun 7 trekk. I runde 6 møtte Marte nok en spanjol på 2000-tallet, denne gangen ved navn Lloris Bohigas Santasusagna (2049). Han ble dessverre for sterk, og Marte tapte med svarte brikker. Dette ble imidlertid det siste tapet hennes, da hun på imponerende vis sikret seg resultater i alle de tre siste partiene! Først spilte hun remis mot Jaeel Atharva (2083) og Juan Bosco Pratz Rodriguez (2034), før hun i siste runde tok en sterk seier mot Sola Andreu Creus (2033). Disse resultatene på slutten var avgjørende for Marte sin turnering, og gjorde at hun kunne glede seg over en ratingfremgang på 17 poeng.

Også Marte leverte sterkt i Sitges!

Hanna fikk en noe merkelig turneringsutvikling, mye som følge av at motstanderen hennes i første runde ikke møtte opp, noe som gjorde at hun vant første runde på walkover. Dermed endte hun veldig høyt på resultatlisten, noe som ga henne ekstremt sterk motstand i første halvdel av turneringen. I andre runde tapte hun mot Das Abhishek (2325), før hun i runde tre tok en sterk remis mot Lluis Gonzalez Camps (2160). Etter dette fikk hun to ny tap mot høyt ratede motstandere, før hun i sjette runde dessverre også tapte mot Tomas Andres Manguez (1917). I runde 7 ble det så en remis for indiske Shah Kavisha (1723), før hun i runde 8 spilte en ny remis mot Torrents Salvador Lluverol (1919). Turneringen avsluttet hun med en fin seier over David Serrat Claver (1897), noe som ga henne 3,5 poeng totalt.

I B-gruppen var det Eirik Kyrkjebø (1615) som representerte klubben, noe han gjorde på en svært god måte, da han med sine 5,5 poeng tok en sterk 17. plass, og samtidig sikret seg en ratingfremgang på hele 56 poeng!

Eiriks turnering startet med seier i første runde mot uratede Juliette Matsson fra Sverige, før han tapte i runde 2 mot spanske Jordi Mas Mestres (1825). På tross av tapet i runde to, møtte han enda sterkere motstand i runde tre, da han skulle opp mot Ramon Espuny Vinye (1915). Her klarte Eirik å ta en veldig sterk remis, noe han fulgte opp med i runde fire, da han vant mot Climent Anglada Bigorda (1889). Etter seieren tok han seg en velfortjent hviledag da han stod over femte runde, før han så kom tilbake med nok en seier i runde 6, denne gangen mot Marcel Bonet Verdu (1761). I den påfølgende runden tapte han dessverre mot Trave Costa (1862), men avsluttet så turneringen med seiere mot Joan Gabriel Castro Estrella (1712) og David Macias Dalmau (1759). Dette ga ham en endelig ratingprestasjon på imponerende 1856, og en ratingfremgang på 56 poeng! Eirik ble med det den spilleren fra Stavanger med størst ratingfremgang i turneringen.

Alle resultater fra turneringen finnes her: http://chess-results.com/tnr339306.aspx?lan=1&art=0&fedb=NOR&turdet=YES&flag=30

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page