top of page

Sjakk1.no Bergen Sommer NGP 2018

Bergen Sommer NGP ble arrangert 27 - 29. juli som en del av Bergen spillfestival. Turneringen samlet totalt 38 deltakere fordelt på to grupper, hvorav fire spillere representerte Stavanger. Disse fire var FM Petter Fossan (2321), Andreas Fossan (2024), Gustav Hestholm (1589) og Freddy Hestholm (1270). Bestemann til slutt ble Petter, som like gjerne vant hele turneringen med 4 av 5 mulige poeng. På tross av at han var høyest ratet på forhånd var dette en god prestasjon! Halvpoenget bak Petter kom Andreas på en 4. plass, med lik poengsum som 3. plassen, men noe dårligere kvalitet. Også Andreas leverte en god turnering, og sikret seg en fin ratingfremgang. Poenget bak Andreas kom Gustav, og hans 2,5 poeng holdt til en tiendeplass i klassen. Gustav sikret seg i likhet med Petter og Andreas en fin ratingfremgang. I B-gruppen var det kun Freddy som deltok fra Stavanger, og også han leverte en god turnering, med 2 poeng og en liten ratingfremgang.

Petter tok som sagt seieren i gruppe A med 4 poeng. Hans seiere kom mot Ole Reza Drønen (1743) i runde 1, Ole Emil Frisvold (2147) i runde 2, og mot Øyvind Riisem (2231) i runde 3. Etter tre strake seiere i de tre første rundene lå han dermed i delt ledelse med Stig Martinsen (2189) da det gjenstod tre runder. Disse to møttes så i runde 4, men spilte da remis, noe som betydde at det hele måtte avgjøres i siste runde. Da Martinsen tapte mot Riisem i siste runde ville Petter vinne turneringen så lenge han tok poeng, så da partiet mellom ham og Andreas endte remis, sikret han seg turneringsseieren, samt en ratingfremgang på 4 ratingpoeng.

Andreas leverte i likhet med Petter en god turnering, og endte på en 4. plass med 3,5 poeng. Turneringen hans startet med seier mot Niran-Jan Murugesh (1568), før han gikk på et tap mot Øyvind Riisem (2231) i runde to. Etter dette tapet vant han sine to neste partier mot Lykke-Merlot Helliesen (1514) og Heine Johannessen (1565), før han i siste runde møtte Petter, som på dette tidspunktet kjempet om turneringsseieren. Partiet mellom dem endte imidlertid remis, og Andreas fikk med det en fin ratingfremgang på 7 poeng.

Av Stavangerspillerne i denne turneringen var det imidlertid Gustav som imponerte mest, da han med sine 2,5 poeng fikk en ratingfremgang på hele 16 poeng. Gustav spilte kun fire runder, ettersom han stod over runde 1, og kom derfor inn i turneringen i runde 2 med et halvt poeng. I runde to fikk han en vanskelig start, da han tapte for Gisle Bjugn (1860). I runde 3 startet han imidlertid poengsankingen for fullt, da han først vant mot Ole Reza Drønen (1743), og så fulgte opp i runde fire med en seier mot Rune Kleiven Rynning (1550). Med disse seirene sikret han seg en god ratingfremgang, og det gjorde dermed ikke like mye at han tapte for Stig Børje Larsen (1836) i siste runde.

I B-gruppen leverte også Freddy bra, da han med sine 2 poeng fikk en ratingfremgang på 9 poeng. Freddy spilte i likhet med Gustav kun 4 partier, og kom inn i turneringen med et halvt poeng i runde 2. Her tok han med en gang sitt første spillepoeng, da han holdt Dag Mongstad (1372) til remis. I runden etterpå tok han så en seier, da han vant mot Haldor Tveit (1357). Med disse resultatene gjorde det ikke like mye at han tapte i de to siste rundene, da turneringen uansett ble vellykket ratingmessig!

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Sjakk1noBergenSommerNGP2018-SotraSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page