top of page

Summer Prague Open 2018

Den Tjekkiske storturneringen Summer Prague Open 2018 ble spilt fra 3 til 10 august, med et deltakerantall på 212 spillere. Blant disse var det én spiller fra Stavanger Sjakklubb Ungdom, da Abyl Kizatbay (2205), som nylig leverte en kjempeturnering i Xtracon Chess Open, var én av 5 norske spillere i A-gruppen. Abyl var forhåndsrangert som nummer 29, og var dermed høyest rangert av alle nordmennene. Han kom til slutt ikke så langt unna egen forhåndsrangering, da han ble nummer 39, med 5 poeng, men dessverre kom poengene kun mot lavere ratede motstandere, og han endte med en ratingnedgang på 49 poeng.

Turneringen til Abyl fikk en dårlig start, da han i de to første rundene spilte remis mot Bernhard Solger (1877) og Michael Babicka (2009). I runde tre kom så hans første seier, da han vant mot tsjekkiske Vit Zemlicka (1975). Fjerde runde bød på en ny remis, denne gangen mot Radek Turner (2025), før han i runde fem tok sin andre seier da han vant mot russiske Maria Seregina (1882). Dermed hadde han faktisk gått ubeseiret gjennom de fem første rundene, noe som i seg selv er en god prestasjon. Dessverre var ikke motstanden i disse rundene sterk nok til å gi noen ratingpoeng.

I runde 6 fikk Abyl sin største utfordring så langt i turneringen, da han møtte tyske FM Max Hess (2331) med svart. Dette partiet tapte han dessverre, men slo så tilbake med seier mot Simen Sørensen (1906) i runden etterpå. Nest siste runde bød på en ny tittelspiller, da IM Ruslan Yandarbiev (2314) var motstander, men også denne tittelspilleren ble for sterk, og Abyl tapte partiet. Turneringen hans ble avsluttet med remis mot Aleksander Yakimenko (2069) i siste runde, og han endte dermed på 5 poeng, og en ratingprestasjon på 2086. Likevel ble han beste norske spiller i gruppen, halvpoenget foran Shazil Shehzad (1972) fra Sandnes.

Alle resultater fra turneringen finnes på Chess-results: http://chess-results.com/tnr369441.aspx?lan=1&art=1&rd=9&fedb=NOR&flag=30

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page