top of page

Kragerø Grand Prix 2018

Kragerø Grand Prix ble arrangert på Kragerø Sportell 31.08 - 02.09. Turneringen ble spilt over 6 runder, hvor de to første rundene var hurtigsjakk med 25 min. + 5 sek. per trekk, mens resten ble spilt som vanlig langsjakk med 90 min. + 30 sek. per trekk. Turneringen samlet totalt 67 deltakere fordelt på to grupper, hvor 40 av de 67 spilte i A-gruppen, mens de resterende 27 spilte i B-gruppen. Det var også 3 spillere fra Stavanger Sku med i turneringen. Disse tre var Gustav Hestholm (1621) og Fredrik Lytomt Jacobsen (1558) som begge spilte i gruppe A, og Harald Kittel Lytomt Jacobsen (1187) som spilte i gruppe B. Ingen av dem var spesielt høyt rangert i de respektive gruppene sine, så de stod alle ovenfor en fin utfordring, da de fleste de møtte ville være høyere ratet. Den som håndterte denne utfordringen best var Gustav, som rett og slett leverte en fantastisk god turnering, med 3,5 poeng og en 15. plass, noe som ga ham en ratingfremgang på hele 89 poeng!

Gustav startet turneringen med en sterk remis mot Oddmund Sande (1880) i det første hurtigsjakkpartiet, og selv om dette partiet kun ble ratet på hurtigsjakkratingen, var det en god start mot en god spiller. I det andre hurtigsjakkpartiet fikk Gustav veldig sterk motstand, da han møtte Tobias Lang Nilsen (2161) og tapte. Dermed stod Gustav med et halvt poeng etter hurtigsjakken, noe som var veldig bra med tanke på innsatsen han møtte. Det var imidlertid i langsjakken han virkelig skulle levere, da han her tok hele 3 av 4 mulige poeng! Først vant han mot David Nesse (1792) i runde 3, før han i runde 4 dessverre tapte mot Jan Sørgjerd (2071). Dette ble faktisk hans siste poengtap denne turneringen, da han i runde 5 og 6 vant på svært imponerende vis mot både Vidar Aleksander Kopperud (1742) og Martin Johannessen (1746). Dette brakte ham opp i 3,5 poeng totalt, og han endte dermed langt over egen forhåndsrangering, med en flott 15. plass! Dette holdt også til en ratingfremgang på hele 89 poeng!

Fredrik fikk i likhet med Gustav en turnering fylt med svært vanskelige og høyt ratede motstandere, men klarte dessverre ikke å ta noen spillepoeng i langsjakken, noe som ødela for en eventuell ratingfremgang. Fredrik spilte til en ratingprestasjon på 1582, altså like over hans egen rating, men da hans eneste spillepoeng kom mot Benjamin Halvorsen (1768), i hurtigsjakken, fikk det ikke noen innvirkning på langsjakkratingen hans. Med tre tapte langsjakkpartier og WO i siste runde, fikk han ikke muligheten til å påvirke ratingen positivt, og det ble dermed en liten nedgang på 20 ratingpoeng.

Harald var eneste spiller fra Stavanger Sku i B-gruppen, men møtte i likhet med Gustav og Fredrik svært god motstand hele turneringen, med et ratingsnitt på 1287 blant motstanderne. Haralds ene spillepoeng kom etter seier mot Herman Bakke Karlsen (1042) i runde 4. Dessverre holdt ikke det til å forsvare ratingen, og han endte med en ratingnedgang på 28 poeng. I B-gruppen deltok også Stig Jerlow Jacobsen (1230), som med sine 2,5 poeng hanket inn en liten ratingfangst på 5 poeng, noe som gjorde ham til den eneste spilleren fra Stavanger Sk med ratingfremgang.

Alle resultater fra turneringen finnes her: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=KrageroGrandPrix2018-KrageroSjakklubbUngdom

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page