top of page

Gardermoen Radisson Blu Grand Prix

21 - 23. september arrangerte Eidsvoll Sjakklubb en Grand Prix-turnering på flyplasshotellet Gardermoen Radisson Blu. Turneringen ble spilt over 5 runder, med en betenkningstid på 90 min + 30 sek per trekk, og samlet 78 deltakere fordelt på tre ulike ratinggrupper. Fra Stavanger var det tre spillere med, hvor Aleksander Fossan (2133) og Gustav Hestholm (1621) deltok i klasse A, mens Freddy Hestholm (1279) deltok i klasse B. Både Aleksander og Gustav imponerte i A-gruppen, og Aleksander, som på forhånd var femterangert i klassen, tok en svært imponerende 2. plass i turneringen! Dette sikret ham også en solid ratingfremgang på hele 44 ratingpoeng.

Gustav var forhåndsrangert som nummer 18 av 19 spillere i gruppen, og hadde dermed svært lite press på seg før turneringen. Likevel klarte han å sikre seg et svært godt turneringsresultat, med en flott 14. plass. Dette holdt til å gi ham en ratingfremgang på solide 27 poeng.

Aleksander fikk en flott start på turneringen sin da han startet med seiere i de to første rundene mot Elias Hulleberg Sidali (1883) og Frode Aasgaard (1861). I tredje runde fikk han sterkere motstand, da Trond Støre (2072) var motstander, men da han også vant dette partiet stod han med full pott etter tre runder, og lå i delt ledelse med FM Johannes Kvisla (2245). Disse to møttes derfor i fjerde runde, men dessverre for Aleksander endte dette partiet med tap. På tross av tapet fikk han minst like sterk motstand i siste runde, da han møtte andrerangerte FM Daniel Kovachev (2269), til et parti som avgjorde de resterende pallplassene bak Kvisla. Med andre ord et svært viktig parti, som Aleksander også klarte å vinne! Dette ga ham 4 poeng totalt, noe som holdt til en meget sterk 2. plass i turneringen, halvpoenget bak vinneren Kvisla. Aleksander kunne også glede seg over en solid ratingfremgang på 44 poeng, som følge av de sterke resultatene.

Gustav fikk en tøff start på sin turnering med tap for Trond Støre (2072) i første runde, og deretter walkover i runde 2. Walkoveren gjorde det svært vanskelig for Gustav, ettersom det ene gratispoenget han da fikk brakte ham oppover på resultatlisten, noe som igjen ga ham vanskeligere motstand. I tredje runde tapte han dermed et nytt parti mot en mye høyere ratet motstander, nemlig Ole Smeby (1998). Også i runde 4 ble motstanden vanskelig, da Gustav hadde svarte brikker mot Sigurd Loe Grøver (2023). Dette partiet ble imidlertid ikke som de andre partiene mot høyere ratede motstandere, ettersom Gustav på imponerende vis klarte å vinne mot Grøver! En veldig sterk prestasjon, som alene gjorde hele turneringen til en suksess. Selv om han også tapte i siste runde mot Elham Abdrlauf (2069), endte han nemlig med en flott ratingfremgang, og en god turnering!

I B-gruppen var Freddy Hestholm faktisk lavest rangert av samtlige spilere, men han endte likevel opp med en godkjent prestasjon med 1,5 poeng og en 34. plass av totalt 40 deltakere. Hans sterkeste enkeltresultat var remisen mot Gard Rye Høyforsslett (1446) i runde 4.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=GardermoenRadissonBlueGrandPri2018-Eidsvollsjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page