top of page

Haugaland Barnas Grand Prix

Haugaland BGP ble arrangert på Skåredalen skole i Haugesund lørdag 22. september i regi av Haugaland Sjakklubb. Turneringen gikk over 6 runder, med en betenkningstid på 25 minutter per spiller per parti. Dessverre ble ikke deltakertallet av det høyeste, og da det kun ble 18 deltakere måtte gruppene lilleputt, kadett og ungdom slås sammen, mens gruppene nybegynner, mikroputt og miniputt også ble slått sammen. Blant disse 18 deltakerne var det tre fra Stavanger Sku: Olav Holten Fiskaaen og Sigurd Rommetveit deltok begge som lilleputter i den eldste sammenslåtte klassen, mens Martin Holten Fiskaaen deltok som miniputt i den yngste sammenslåtte klassen. Best var det til slutt Olav som gjorde det, da han tok 5. plass i den sammensatte klassen og en 2. plass blant lilleputtene med sine 11 poeng. Han endte dermed plassen foran Sigurd, som også tok 11 poeng, men hadde noe dårligere kvalitet. Dermed ble det to Stavangerspillere på pallen i lilleputtklassen!

Martin endte som nummer 4 i sin sammenslåtte klasse, noe som også ga ham en 4. plass i miniputtklassen, ettersom alle foran ham på resultatlisten også var miniputter. Meget godt levert av alle Stavangers spillere, som kjempet helt i toppen i klassene sine!

Olav fikk en tøff start på sin turnering, da han i første runde tapte mot Alexander Skrede, som senere stod igjen som vinner av hele gruppen. Olav slo imidlertid tilbake i runden etterpå, da han vant mot Andreas Sandvik. Tredje og fjerde runde bød dessverre på nye tap mot Fartein Svindal og Harald Bø, som forøvrig ble nummer 2 og 3 i turneringen til slutt, før han avsluttet turneringen på strålende vis med seier mot Herman Johan Johannessen og remis mot Sigurd Rommetveit. Dermed endte han på 11. poeng, noe som holdt til en fin 2. plass i lilleputtklassen!

Sigurd Rommetveit startet sterkt med sin remis mot Harald Bø i første runde, ettersom Harald Bø til slutt tok 3. plassen i gruppen. Dessverre tapte han runden etterpå mot Herman Johan Johannessen, før han vant mot Andreas Sandvik i runde 3. På de tre siste partiene fikk han først en remis mot Fartein Sveindal, noe som var nok et sterkt resultat da Sveindal ble nummer 2 i gruppen, før han tapte mot Eirik Viland i runde 5. Siste runde bød på en ny remis, da han og klubbkamerat Olav delte poenget. Sigurd endte dermed på 11 poeng, noe som var lik poengsum som Olav, men med noe dårligere kvalitet endte han på plassen bak.

Martin startet sin turnering med tap mot det som senere ble førsteplassen i gruppen, Julian Lothe Ringen, før han vant i runden etterpå mot gruppens eneste Nybegynner, Anna Ferkingstad. Runde 3 endte med et nytt tap, denne gangen mot Nikolai Krämer, før han i runde 4 spilte sin eneste remis mot Mathias Oliver Skrede. Deretter avsluttet han turneringen med to seire mot Thomas Nordfonn Nordbø og Codrin Bercea, noe som brakte ham opp på 13 poeng og en sterk 4. plass!

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=HaugalandBGP2018-HaugalandSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page