top of page

KM Rogaland Individuelt 2018


Individuelt KM for barn og ungdom ble avholdt lørdag 20 oktober på Varhaug misjonshus på Hå. Turneringen gikk over 6 runder hurtigsjakk, med en betenkningstid på 25 min. Stavanger Sku stilte sterkt opp med 23 deltakere, og sikret også flere pallplasseringer i de forskjellige klassene: Abyl Kizatbay tok 1.plassen i klasse B (15-16 år), mens Kasper Kleppe Tunge og Anders Jess Linjord tok 2 og 3 plassen i gruppe D. I guppe E sikret Camilla Broch-Austvoll seg en sterk 3. plass, mens Marton Moi tok 2. Plassen i gruppe F (født 2008). Dermed fikk klubben én ny kretsmester i Abyl, og en rekke medaljer i de andre klassene!

Gruppe A

Abyl stilte i A-gruppen som én av tre spillere fra Stavanger sku. Fredrik lytomt jacobsen og Sofie Løfaldli som var de to andre deltakerne leverte også gode resultater, men var dessverre ikke involvert i toppkampen. Abyl startet sin turnering meget godt med tre seiere på de tre første partiene. Disse kom mot Fredrik Lytomt Jacobsen, Håkon Helgøy og Mats Nærheim. I runde 4 kom hans første poengtap, da han måtte avgi remis mot Oskar Feed Jakobsen, som forøvrig tok 2. Plassen i gruppen til slutt, 1.5 poeng bak Abyl. I runde 5 hadde Abyl walkover, noe alle i gruppen måtte ha én av, før han kom tilbake og vant i de to siste rundene mot Sofie Løfaldli og Arvid Feed Jakobsen. Dette brakte ham opp på 5.5 poeng av 6 spilte partier, og en soleklar 1. Plass, hele 1,5 poeng foran nestemann! En veldig godt gjennomført turnering av Abyl, som nå kan smykke seg med tittelen som kretsmester i Rogaland.

5. Plass i gruppen tok Fredrik med 2.5 poeng, noe han fikk etter blant annet å ha slått 2. plassen Oskar Feed Jakobsen, og spilt remis mot 3. plassen Mats Nærheim. Sofie endte to plasser bak Fredrik, på en 7. Plass.

Gruppe C

I gruppe C (13-14 år), var det flere Stavangerspillere som var med og kjempet i toppen, til tross for at ingen av dem endte blant topp 3 til slutt. Beste Stavangerspiller etter 6 runder ble Gustav Hestholm med 4 poeng og en 4. Plass, tett fulgt av Snorre Kristiansen, som med samme poengsum tok en 6. Plass. Begge disse kjempet lenge helt i toppen, men fikk noen tap mot slutten av turneringen som ødela for muligheten til en høyere plassering. Gustav startet sin turnering på strålende vis, med 3 seire på de tre første rundene mot sterk motstand. I første runde vant han mot nettopp Snorre, før han i runde 2 tok seieren mot Kirill Schipanov. Disse prestasjonene bygget han så videre på i runde tre, da han også tok helpoenget mot Sven Tobias Ueland. Dessverre tok seiersrekken slutt i de påfølgende rundene, da han først gikk ned mot Sander Fuglestein i runde 4, før han også tapre mot Alisha Shehzad i runde 5. I siste runde revansjerte han disse to tapene, men med 4 poeng totalt var han et halvpoeng unna nederste trinn på pallen. Uansett en meget godt gjennomført turnering av Gudtav, som plukket med seg noen sterke seire denne turneringen, og endte som beste Stavangerspiller i klassen.

Snorre tapte som nevnt for Gustav i første runde, og måtte dermed vente til runde 2 før han kunne begynne å sanke poeng. Da han så begynte gikk det virkelig veien, og Snorre tok tre strake poeng på de tre neste rundene etter å ha vunnet mot Håkon Støren, Alexander Skrede og Herman Johan Johannessen. Dessverre ble også Snorres seiersrekke brutt i det fjerde partiet, da han i runde 5 tapte mot Sergey Eliseev. Seieren i siste runde mot Vetle Støren sikret han imidlertid en flott 6. Plass med 4 poeng.

To plasser bak Snorre kom Håkon Støren med 3 poeng, mens Fredrik Nyborg Sørensen tok 12. Plassen med 2.5 poeng. Like bak Fredrik fulgte Olav Holten Fiskaaen, Vetle støren og Håkon Vikane Landsverk på hhv. 14, 15 og 17. Plass.

Gruppe D

Gruppe E og D ble slått sammen på grunn av lav deltakelse. Dette var imidlertid ikke noe hinder for Stavangers spillere, som leverte veldig sterkt i begge klassene! I klasse D (født 2006) tok Kasper Kleppe tunge 2. Plass med 4 poeng, etterfulgt av klubbkamerat Anders Jess Linjord på 3. Plass med samme poengsum. En meget sterk prestasjon av begge to!

Kasper Kleppe Tunge startet turneringen med tap for Balder Salte, før han kjørte på med en rekke på 4 seire på rad! I runde 2 vant han mot Theodor Løfaldli, før han i runde 3 vant mot William Nilsen. Runde 4 og 5 bød så på seire mot klubbkameratene Daniel Kjeldsen og Sigurd Rommetveit, før han i sjette runde dessverre tapte for Sverre Lye. Den sterke rekken på 4 seire holdt uansett til en solid 2. plass i gruppen med 4 poeng! Dette var i tillegg samme poengsum som vinneren av klassen, og det var kun dårligere kvalitet som hindret ham fra å ta 1. plassen.

Anders fikk heller ikke noen perfekt start på sin turnering, da han etter 3 runder kun stod med ett poeng på walkover. Han rettet det imidlertid opp i andre halvdel, da han vant alle sine tre siste partier! Først nedspilte han Ksenija Korobeinikova, før han også tok poeng mot Daniel Kjeldsen og Theodor Løfaldli. Dette brakte ham opp på 4. poeng, lik poengsum som Kasper på 2. plass. Med noe dårligere kvalitet ble det 3. plass på Anders, noe han kan si seg meget godt fornøyd med!

Sigurd Rommetveit og Daniel Kjeldsen, som var de to andre spillerne fra klubben i denne klassen, tok 4 og 7. plass i klassen.

Gruppe E

I E-gruppen var det kun Camilla Broch-Austvoll som deltok fra Stavanger, men hun leverte til gjengjeld en flott turnering, med 3,5 poeng og en 3. plass! Camilla startet imidlertid turneringen med to tap, og hadde dermed et dårlig utgangspunkt etter starten. Hun fikset dette fort, da hun i neste runde vant mot Anders Jess Linjord, før hun fikk en ny seier på walkover. I runde 5 vant hun så mot Theodor Løfaldli, før hun i siste runde tok en veldig sterk remis mot 2. plassen i klassen, Balder Salte. Dette ga henne 3.5 poeng, og hun tok dermed 3. plassen kun halvpoenget bak Salte.

Gruppe F

I gruppe F var over halvparten av spillerne fra Stavanger Sku, og det ga også utslag på resultatlisten, da Marton Moi tok en meget sterk 2. plass i klassen med 4,5 poeng, mens Martin Holten Fiskaaen, Thomas Hansen Juvik, Nikolai Nyborg Sørensen og Titas Malaiska tok plasseringene fra 6-9. Martons turnering startet med tre strake seire mot Mads Tjensvoll, Titas Malaiska og Noa Brakestad. Dermed lå han faktisk i ensom ledelse etter 3 runder, halvpoenget foran Runde Mæstad og Herman Grønlid. Sistnevnte ble motstander i fjerde runde, og da de to spilte remis, kom Mæstad opp på samme poengsum som Marton. De to møttes så i femte runde, til et parti Marton dessverre tapte. I siste runde tok imidlertid Marton nok en seier, da han vant mot Martin Holten Fiskaaen, og sikret med det 2. plassen i gruppen!

Gruppe G

Gruppe G var den største klassen i turneringen, men var likevel den klassen som hadde færrest spillere fra Stavanger Sku, da det kun var Leo Alexander Myrnes og Oskar Borg Tegle som deltok fra klubben. Leo endte høyest opp på resultatlisten av de to, med 4 poeng og en 6. plass. Poengene tok han etter å ha vunnet mot Andreas Gautestad Anfindsen i runde 1, samt mot Hugo Øglend Lønne og Ingrid Gautestad Anfindsen i runde 3 og 4. Det siste poenget kom også i siste runde, da han vant mot Vegard Tjeldflåt Kvalbein. Med 4 poeng ble det altså en fin 6. plass! Oskar Borg Tegle fikk det noe tøffere, men tok 2 poeng etter å ha vunnet mot Simon Eikeland og Johannes Eiken Reilstad. Godt levert av begge to i gruppe G!

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=KMRogalandindividuelt2018-Jarensjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page