top of page

Jæren NGP/BGP + Bergen NGP

I helgen ble det arrangert flere turneringer med deltakelse fra Stavanger Sku, både i dette fylket og i Hordaland. Bergen NGP gikk fra fredag til søndag, mens både Jæren hurtig NGP og Jæren November BGP ble gjennomført lørdag 24.11, alle med deltakelse fra Stavanger.

Jæren hurtig NGP

Jæren Hurtig NGP ble arrangert på Klepp Rådhus lørdag 24. november, med totalt 33 deltakere fordelt på to grupper. Turneringen gikk over 6 runder, med en betenkningstid på 15 min. + 10 sek, og ble ratet med FIDE-hurtigsjakkrating. I begge gruppene ble det faktisk to Stavangerspillere blant de tre beste, da Aleksander Fossan (1862) og Håkon Abeland Myrheim (1761) ble nummer 2 og 3 i A-gruppen, mens Gustav Hestholm (1282) og Håkon Støren (1314) ble nummer 2 og 3 i B-gruppen.

Aleksander og Håkon endte begge to på 4,5 poeng, men Aleksander endte øverst av de to med litt bedre kvalitet. Aleksander startet poengsankingen sin med tre seire i de tre første rundene, da han først vant mot Zeljko Djerdj (1510) og Snorre Skrede (1728), før han i tredje runde tok en svært imponerende seier mot IM Erik Fossan (2274), som ellers gikk ubeseiret gjennom turneringen, og til slutt vant klassen. Etter de første rundene ble det tap i runde 4 for FM Petter Fossan (2273), og deretter remis mot Håkon Myrheim. I siste runde sikret Aleksander pallplassen med seier mot Roar Sola (1438). Håkon på sin side startet med seier mot Anders Havsø Netland (1469), før han i runde to gikk på et tap mot IM Erik Fossan (2274). Etter dette tok han 3,5 poeng på de neste fire rundene, da han først vant mot Zeljko Djerdj (1510) og Abyl Kizatbay (1989), før han spilte remis mot Aleksander, og deretter avsluttet turneringen meget sterkt med å vinne mot FM Petter Fossan (2273) i siste runde.

Poenget bak Håkon og Aleksander, på 5 og 6. plass, kom Abyl Kizatbay (1989) og David Jess Linjord (1421). Av disse var det spesielt David som leverte godt mot høyere ratede motstandere, da han foruten remisen mot Abyl også vant mot Knut Jarle Hjørnevik (1845) og Snorre Skrede (1728). Poenget bak disse to igjen kom Håkon Støren (1495), som også leverte en fin turnering, med seier mot blant annet Ahmad Abdelhafiz (1526).

I B-gruppen var det kun 3 deltakere fra Stavanger Sku, men hele to av disse endte blant topp tre! Gustav Hestholm (1282) tok 2. plassen med 5 poeng, mens Vetle Støren (1314) tok 3. plass med 4,5 poeng. Gustavs poengplukking startet med seire mot Elias Kristiansen (1150) og Daniel Fossan (1221) i runde 1 og 2, før han i runde 3 tapte mot førsteplassen Arild Østbø (1347). Etter dette tapet gikk han ubeseiret gjennom resten av turneringen, med seire mot Gardar Foss (1091), Vetle Støren (1314) og Arvid Feed Jakobsen (1277).

Håkon endte halvpoenget bak Gustav, men gikk ubeseiret gjennom turneringen til runde 5. I de to første rundene vant han mot Sven Tobias Ueland (1155) og Torleiv Broch-Austvoll (1276), mens han i tredje runde spilte remis med Gardar Foss (1091). I runde fire tok han turneringens desidert mest imponerende seier, da han påførte vinneren Arild Østbø (1347) sitt eneste tap. I runde 5 tapte han dessverre selv for Gustav, før han i siste runde sikret 3. plassen med seier mot Kristian Knudsen (1143).

Alle resultater fra turneringen finnes her: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=JarenNGPHurtigsjakk2018-Jarensjakklubb_2

Jæren novembersjakk BGP

Jæren Novembersjakk BGP ble arrangert samme dag som Jæren Hurtig NGP, også det på Klepp skole. Turneringen her fikk 29 deltakere, som fordelte seg på tre forskjellige grupper.

I miniputtgruppen var det tre spillere fra Stavanger Sku, som alle endte blant topp 5! Spesielt imponerende var Thomas Hansen Juvik som vant klassen med 6 seire og 18 poeng. Thomas var dermed helt overlegen, og tok seieren 3 poeng foran Noa Brakestad på andreplass. Thomas sin seiersrekke startet mot Erlend Braut og Christopher Breiland i de to første rundene, og fortsatt mot Martin Holten Fiskaaen, Herman Tonning Grønlid, Noa Brakestad og Camilla Broch-Austvoll i de fire neste rundene.

Martin Holten Fiskaaen endte på 14 poeng, og sikret dobbelt Stavangersk på pallen, da han ble nummer tre, ett poeng foran fjerdeplassen. Også Martin leverte veldig godt, med 4 seire og kun to tap. To plasser bak Martin, på en 5. plass, kom Camilla Broch-Austvoll på 12. poeng. Også Camilla leverte en god turnering, og tok 50% score med tre seire og tre tap.

I mikroputtgruppen var det Leo Alexander Myrnes og Ali Kizatbay som representerte klubben, og begge disse leverte flotte plasseringer. Leo ble nummer to med 15 poeng, etter kun å ha avgitt ett tap og en remis i runde 1 og 4. Leos remis kom forøvrig mot 1. plassen Halldor Olaves Grytten, mens tapet kom mot 3. plass Jens Emil Nordmark.

Ali endte tre plasser bak Leo, med 12 poeng. Ali endte dermed på 50% score, da han vant tre partier og tapte tre partier.

I nybegynnerklassen deltok Jan Bartosz Chobot i sin første BGP-turnering, og klarte seg veldig fint med en delt 5. plass. Jan endte på 9 poeng, etter seier mot Oskar Haga og remis mot Sebastian Mortensen.

Alle resultater fra turneringen finnes her: http://turneringsservice.sjakklubb.no/invitation.aspx?TID=JarenBGPnovemberSjakk2018-Jarensjakklubb

Bergen NGP

Bergen NGP ble arrangert på Nordnes Bydelshus i Bergen Sentrum, og samlet 47 deltakere fordelt på tre grupper. Det var kun én spiller fra Stavanger Sku, da Andreas Fossan (2032) deltok i A-gruppen og tok en 4. plass, mens Gaute Ljones fra Stavanger Sk deltok i B-gruppen, og noe overraskende vant denne, foran flere høyere ratede spillere.

Andreas fikk en vanskelig start på sin turnering, da han i første runde gikk på et tap mot Per Ohnstad (1813). Ohnstad gikk forøvrig hen og vant klassen, på tross av at han var rangert som nummer 6 av 8 spillere. Andreas fikk så et nytt tap i andre runde, da Alena Ayzenberg (1906) vant etter et langt dronningsluttspill. I andre halvdel gikk imidlertid turneringen bedre, da han først vant mot den nybakte norgesmesteren Bjørn Robert Løvoll Unhjem (1755), og deretter vant mot Hallvard Haug Flatebø (1815) i siste runde. Imellom disse seirene ble det dessverre et tap for førsterangerte FM Joachim Solberg (2205), men poengene holdt uansett til en fin 4. plass.

I B-gruppen leverte Gaute Ljones (1582) en kjempeturnering, da han vant klassen med 4,5 poeng, etter å ha tatt WO-remis i første runde, og deretter vunnet alle sine fire spillepartier. Ljones var på forhånd rangert som nummer 5, men leverte langt over dette, og kunne også smykke seg med en fin ratingfremgang på 26 poeng.

Alle resultater fra turneringen finnes her: http://turneringsservice.sjakklubb.no/invitation.aspx?TID=BergenGrandPrix2018-BergensSchakklub

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page