top of page

Stavanger Advents BGP

Som så mange ganger tidligere ble det den første helgen i desember arrangert en advents BGP i regi av Stavanger Sjakklubb Ungdom. Turneringen ble spilt søndag 2. desember på St. Svithun VGS, og samlet 62 deltakere fordelt på gruppene nybegynner, miniputt, mikroputt og en sammenslått lilleputt- og kadettklasse som også var ratet med FIDE-hurtigsjakkrating. Turneringen gikk over 5 runder, med en tidskontroll i alle klassene på 25 min. per spiller. Stavangers spillere leverte svært god innsats, og klubben endte med å vinne hele 4 av 5 klasser! Kadettklassen ble vunnet av Andreas Broch-Austvoll, med Fredrik Lytomt Jacobsen på en andreplass, mens miniputtklassen ble vunnet av Marton Moi med Martin Holten Fiskaaen på en 3. plass. I de to yngste klassene var det også stor dominans fra klubbens spillere, da Leo Alexander Myrnes tok 1. plassen i mikroputtklassen foran Vetle Klovning Folgerø på en 3. plass, mens Andreas Kvalbein tok førsteplassen i nybegynnerklassen.

Lilleputt/kadett

I den sammenslåtte lilleputt- og kadettklassen var det hele 9 deltakere fra Stavanger, og sterkest av disse var det Andreas Broch-Austvoll som gjorde det, da han med sine 13 poeng ble beste kadettspiller og endte som nummer 2 i den sammensatte klassen. Andreas leverte en meget sterkt turnering, og plukket poeng mot flere av de høyest rangerte spillerne i klassen. I første runde slo han til med en sterk seier over klubbkamerat Fredrik Lytomt Jacobsen (1631), før han i runde to og tre vant mot Sergey Eliseev (1571) og Håkon Støren (1491). Før fjerde runde lå han dermed i delt ledelse med førsterangerte Shazil Shehzad (1810), men da han tapte for Shehzad i runde fire, var han nødt til å vinne mot Alexander Skrede (1250) for å sikre en plass blant topp tre. Dette klarte han, og kunne dermed glede seg over en imponerende 2. plass, samt en ratingfremgang på sin FIDE-hurtigsjakkrating på 88 ratingpoeng. På andreplass i kadettklassen kom Fredrik Lytomt Jacobsen (1631) med 9 poeng. Fredrik tok sine poeng etter seire mot Daniel Kjeldsen (1266) og Vetle Støren (1295)

I lilleputtklassen var det Smeaheia som dominerte i toppen, da de tok de fire øverste plasseringene. Beste spiller fra Stavanger her ble dermed Gustav Hestholm med 11 poeng og en 5. plass. Gustav sanket sine poeng i runde 2, 3 og 5, da han vant mot Arjun Vijay Cithu (1212), Håkon Salte (1150) og Fredrik Lytomt Jacobsen (1631). På plassene bak Gustav fulgte Olav Holten Fiskaaen (1070) og Håkon Støren (1491) med 11 og 10 poeng. Av disse var det Olav som leverte den sterkeste ratingprestasjonen, da han etter seire mot Ksenija Korobeinikova, Daniel Kjeldsen (1266) og Håkon Salte (1150), sikret en ratingfremgang på hele 24 ratingpoeng.

Miniputt

I miniputtklassen ble det svært jevnt, da både nummer 1, 2 og 3 endte på 13. poeng. Blant disse tre fant vi både Marton Moi og Martin Holten Fiskaaen, og da plasseringen ble avgjort etter kvalitetsberegning ble det en 1. plass på Marton og en 3. plass på Martin!

Marton gikk gjennom hele turneringen ubeseiret, og avga kun to remiser på de 5 rundene. Disser remisene kom i runde 3 og 5 mot Thomas Hansen Juvik og Nikolai Krämer, mens seirene kom mot Maksims Roscins, Martin Holten Fiskaaen og Henrik Lauvsnes Nilsen. Veldig godt levert av Marton! Martin på sin side sanket like mange poeng, men gikk som nevnt på ett tap mot nettopp Marton. Foruten dette vant han imidlertid alle sine partier mot motstanderne Henrik Lauvsnes Nilsen, Sondre Larsen, Raimbek Khamitov og Felix Wølner.

På plassene bak Martin kom det to nye Stavangerspillere, da Camilla Broch-Austvoll tok 4. plassen mens Thomas Hansen Juvik tok 5. plassen. Begge disse to leverte også meget godt, og Thomas var blant annet én av kun to spillere som klarte å ta et halvpoeng fra vinneren Marton.

Mikroputt

Akkurat som i miniputtklassen, fikk vi i mikroputtklassen tre spillere med 13. poeng som måtte skilles på kvalitetsberegning. Også her var det to spillere fra Stavanger Sku blant disse tre, og det ble nok en gang 1. og 3. plass, da Leo Alexander Myrnes tok 1. plassen, mens Vetle Klovning Folgerø sikret tredjeplassen.

Leo sin turnering startet med tre strake seire mot Halldor Olaves Grytten, Vetle Klovning Folgerø og Cyril Karlsen, før han i fjerde runde dessverre tapte Jens Emil Nordmark. Heldigvis ble dette hans eneste tap denne turneringen, da han i femte runde avsluttet turneringen på beste mulige måte, med seier mot Vegard Tjeldflåt Kvalbein. Dette brakte Leo opp på 13. poeng, og etter kvalitetsberegning holdt det til 1. plass. Leo møtte særdeles god motstand, da han ikke møtte noen dårligere enn nummer 8 på resultatlisten.

Også Vetle leverte en solid turnering, og tapte faktisk kun det ene partiet han spilte mot Leo i runde 2. Utenom dette vant han de fire andre partiene mot Magnus Svendsen Folkvang, Artyom Rodin, David Mindestrømmen Simonsen og Cyril Karlsen.

To poeng bak Vetle, på en 7. plass, kom Ali Kizatbay, som også leverte gode resultater. To poeng bak Ali igjen kom Oskar Borg Tegle og Alexander Almedal på 11 og 12. plass.

Nybegynner

I nybegynnerklassen sikret Andreas Kvalbein Stavanger sin fjerde 1. plass, da han med 15 av 15 mulige poeng tok en suveren 1. plass, to poeng foran neste spiller. Andreas møtte også svært god motstand, da alle han møtte endte blant topp 8, og han spilte mot både 2, 3, og 4 plassen. Andreas startet sin turnering med å vinne mot Jonas Auklend og Sofie Samosir, før han fortsatte med seire mot Lars Klovning Pedersen, Hugo Øglænd Lønne og Jan Karol Statkiewicz. Noen plasser bak Andreas kom de andre Stavangerspillerne på rekke og rad, da Jan Karol Statkiewicz ble nummer 5 med 11. poeng, Franek Buczek ble nummer 6 med 11. poeng, Jonas Auklend ble nummer 8 med 10 poeng, mens Alexander Rosnes Jakobsen ble nummer 10 med 9. poeng. Deretter fulgte Sondre Hiim, Magnus Torsvik Pedersen og Jan Bartosz Chobot, alle med 8 poeng.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=StavangerAdventsBGP2018-StavangerSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page