top of page

U-16 Landskamp: Norge-Sverige

Helgen 14 - 16. desember ble det arrangert U-16 landskamp mellom Norge og Sverige på NTG Bærum, med 12 runders hurtigsjakk. Landskampen ble spilt i tre forskjellige klasser, hvor hvert land stilte med ett A-lag, ett B-lag og ett C-lag. Norge mønstret de sterkeste spillerne som var tilgjengelige, og stilte med svært sterke lag i alle klassene. Blant spillerne som ble valgt ut var det også to fra Stavanger Sku, da både Abyl Kizatbay (2115)og Aleksander Fossan (1949) fikk gleden av å delta! Begge to spilte på Norges B-lag, og leverte her svært god innsats. De var dermed sterke bidragsytere til at Norge i denne klassen vant landskampen hele 21-3.

Bilde av alle spillerne fra begge lag (foto: Anniken Vestby)

Alle spillerne på hvert lag spilte mot hverandre to ganger, én gang med hver farge. Aleksander fikk en trå start på sin match da han i første runde tapte mot Vikt Muntean, men slo sterkt tilbake i de neste rundene, da han tok tre strake seire mot William Olsson (2073), Gabriel Nguyen (1999) og Sebastian Ivarson (1899). Etter den meget gode perioden ble det tap i runde 5 og 6 for Arvin Rasti (1903) og Axel Falkevall (1948), før han startet på en ny runde mot de samme motstanderne, bare med motstatt farge. I runde 7 tok han revansje mot Vikt Muntean som han hadde tapt for i første runde, da han nedspilte ham med hvite brikker. Denne seieren fulgte han så opp med to nye sterke seire mot William Olsson og Gabriel Nguyen, som han også vant mot i det første oppgjøret. Olsson og Nguyen var forøvrig de to høyest ratede spillerne på det svenske laget, så at Aleksander gikk seirende ut av både svart- og hvitoppgjøret mot begge to må sies å være svært sterkt!

I runde 10 ble det remis med svarte brikker mot Sebastian Ivarsson, som han dermed tok 1,5 poeng mot totalt, før han i runde 11 og 12 dessverre tapte på ny for Arvin Rasti og Axel Falkevall, som dermed ble de eneste på det svenske laget han ikke tok poeng mot. Totalt endte Aleksander på 6,5 poeng på de 12 partiene, og en ratingfremgang på 29 poeng! Meget godt levert, og sterkt delaktig i den gode norske laginnsatsen.

Abyl startet matchen med remis mot Gabriel Nguyen (1999) i første runde, før han slo til med en veldig sterk rekke på tre seire mot Vikt Muntean, Axel Falkevall (1948) og William Olsson (2073) i de tre neste rundene. I runde 5 ble det en ny remis mot Sebastian Ivarsson (1899), før han avsluttet den første runden mot de svenske motstanderne med å vinne mot Arvin Rasti (1903). Abyl stod med det som ubeseiret etter å ha spilt mot alle de svenske spillerne én gang, og hadde dermed et meget godt utgangspunkt før han på skulle møte svenskene med motsatt farge.

I runde 7 spilte han remis med hvite brikker mot Gabriel Nguyen, før han også spilte remis mot Viktor Muntean i runde 8. På dette tidspunktet stod Abyl som ubeseiret så langt i matchen, med 6 av 8 mulige poeng. Dessverre fikk han sine første tap mot slutten av turneringen, da han først tapte mot Axel Falkevall i runde 9, og deretter mot William Olsson i runde 10. Mot begge disse endte han altså med ett tap og én seier. I de to siste rundene slo han tilbake med to seire, da han først vant mot Sebastian Ivarsson, før han i siste runde tok sin andre seier mot Arvin Rasti. Abyl tok med det 8 poeng på 12 runder, og ble den tredje største poengplukeren på det norske laget. Dessverre holdt ikke innsatsen til ratingfremgang, og Abyl fikk en liten nedgang på 19 poeng.

De norske spillerne leverte veldig godt under landskampen, og slo Sverige i to av tre klasser! (foto: Anniken Vestby)

Totalt ble det svært god innsats av Aleksander og Abyl, som sammen med resten av de norske ungdommene vant overlegent mot det svenske laget. Toppscoreren for det norske B-laget ble Andre Nielsen som tok 10,5 poeng, etterfulgt av Noam Aviv Vitenberg og Abyl på 8,5 og 8 poeng.

De andre norske lagene leverte også meget godt, og det norske A-laget vant også sin match ganske suverent, med 19 - 5. Toppscorer her ble IM Tor Fredrik Kaasen med 11 av 12 mulige poeng.

I C - klassen, hvor begge lagene kun bestod av jenter, ble det noe jevnere, men til slutt sikret det svenske laget sin eneste matchseier, da de vant 13 - 11.

Alle resultater fra matchen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/invitation.aspx?TID=U16LandskampNor-Svedes182018-NTGSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page