top of page

Karlstad Open 2018

Årets utgave av Karlstad Open ble spilt 27 - 30. desember i Karlstad i Sverige. Turneringen hadde 8 runder totalt, hvor de to første ble spilt som hurtigsjakk med 15. min + 5 sek, og de 6 neste var vanlig langsjakk med 90 min. + 30 sek. ekstra. Det var totalt 98 deltakere, hvorav 25 av disse var norske. Fra Stavanger Sku var Aleksander Fossan (1949) eneste deltaker. Aleksander har hatt svært god fremgang det siste året, men fikk en ratingmessig nedtur under VM for Ungdom i november. Under Karlstad Open viste han imidlertid at den nåværende ratingen ikke representerer spillestyrken, da han etter meget sterke resultater endte helt oppe på en 6 plass, med 6 av 8 poeng, og i tillegg fikk en ratingfremgang på over 100 poeng!

Aleksanders turnering startet på best mulig vis da han i den første hurtigsjakkrunden nedspilte Istvan Orci (1549), og deretter spilte remis mot Isak Sjøberg (2221) i den andre hurtigsjakkrunden. I turneringens tredje runde, som da var det første langsjakkpartiet, fikk han sitt første tap da svenske Lars Boström (2167) ble for sterk. Heldigvis ble dette hans første og siste tap, da han etter dette gikk ubeseiret gjennom de resterende 5 langsjakkpartiene, med 4,5 av 5 mulige poeng. Han startet den gode rekken med resultater med å vinne mot norske Börge Waaktaar Svanholm (1789), før han fulgte opp med å vinne mot Elias Hulleberg Sidali (1788) i runde 5.

I de tre siste rundene møtte han tre svensker som alle hadde rating rundt 2200, men ingen av disse var i stand til å ta et helpoeng fra ham. I runde 6 spilte han remis mot Lars Madebrink (2193), før han vant i den påfølgende runden mot Jan-Olov Lind (2220). Seieren mot Lind ble stående som hans sterkeste enkeltresultat denne turneringen, og turneringen var med det en stor suksess allerede før siste runde. Da han i tillegg vant mot Kent Ängskog (2184) i runde 8, ga dette ham totalt 6 poeng, noe som holdt til en sterk 6 plass i turneringen. Dette ga ham også en ratingfremgang på hele 108 poeng, noe som gjør at han igjen klatrer over 2000 i rating.

Alle resultater fra turneringen finnes på Chess Results: http://chess-results.com/tnr403421.aspx?lan=1&art=1&rd=8&fedb=NOR&turdet=YES&flag=30

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page