top of page

Nordsjælland Weekend EMT 2019

Nordsjælland Weekend EMT 2019 ble arrangert på Allerød Kulturhus i Danmark, og samlet 114 deltakere. Turneringen ble spilt over 5 runder, med en betenkningstid på 90 min. + 30 sek. Spillerne ble inndelt i ratinggrupper med 6 spillere i hver gruppe, slik at alle spillerne i hver gruppe møtte hverandre. Unntaket var den øverste gruppen, hvor det var 16 deltakere, og et vanlig spillesystem. Fra Stavanger Sku deltok Hanna Bakken Kyrkjebø (1891) og Marte Bakken Kyrkjebø (1826) i hver sin ratinggruppe, og de leverte begge gode turneringer, som resulterte i ratingfremgang og pallplasseringer i gruppene sine. Hanna endte på 3 poeng i sin gruppe, og lå dermed likt med to andre etter siste runde. Dermed måtte den nøyaktige plasseringen avgjøres utifra kvalitetsberegning, og her kom Hanna ut som nummer 2. En flott prestasjon, som ble toppet med en ratingfremgang på 11 poeng. Det var imidlertid ikke bare Hanna som gjorde det bra, da også Marte leverte en god turnering, og endte som nummer 3 i sin gruppe, med en ratingfremgang 4 poeng.

Hannas turnering startet på best mulig vis, da hun i første runde vant mot den høyest ratede spilleren i gruppen, Søren Møller Hansen (1944). Dette resultatet fulgte hun så opp i runde to og tre, da hun først spilte remis Dariusz Allam (1878), og deretter vant mot Oscar Koch-Müller (1906). En meget sterk rekke av resultater, som gjorde at hun ledet gruppen to runder før slutt, et halvt poeng foran nestemann. Dessverre forsvant denne ledelsen i runde 4, da hun gikk på sitt første tap mot Albert Emil Lyng Petersen (1834). Før siste runde var de dermed tre spillere på 2,5 poeng, og Hanna skulle møte Hans Endrup Jacobsen (1919). Dette partiet endte med remis, og da de andre to også spilte remis, endte alle tre opp på 3 poeng, og Hanna sikret seg 2. plassen etter

kvalitetsberegning. Resultatene holdt også til 11 poengs pluss på ratingen.

Også Marte fikk en strålende start på turneringen, da hun i første runde spilte remis mot Bjørn Olsen (1830), før hun i runde 2 vant mot førsterangerte Nienke Van Den Brink (1896). Dette ga henne en delt ledelse i gruppen før hun i tredje runde skulle møte Steen Kopperberg (1834). Dette partiet endte i remis, noe også parti 4 mot Thomas Findt Kokfelt (1851) gjorde. Etter fire runder lå Marte dermed et halvpoeng bak ledende FM Daniel Andersen (1861), som også var motstanderen hennes i siste runde. Dessverre endte dette partiet med tap, og Andersen tok gruppeseieren. Marte kunne likevel si seg fornøyd med en tredjeplass og 4 poengs ratingfremgang.

Alle resultater fra turneringen finnes her: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=25429

ratingfremga

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page