top of page

Rilton Cup 2018/2019

RIlton Cup ble spilt i Stockholm fra 27. desember til 5. januar med stor norsk deltakelse. Turneringen har lenge vært populær blant nordmenn, noe som også ble synliggjort gjennom årets turnering. Turneringen samlet nesten 400 deltakere totalt, som spilte i tre forskjellige klasser: Rilton Cup, Rilton Elo, og Rilton 1800. Det var én deltaker med fra Stavanger Sku, og André Gjestemoen Von-Hirsch (1993) deltok i den knalltøffe øverste gruppen Rilton Cup. André var her tredje lavest rangert, og kunne virkelig spille med senkede skuldre, ettersom alle han møtte i løpet av de 9 rundene sannsynligvis ville være høyere ratet enn ham selv.

Som ventet fikk han en tøff start på turneringen, og i de to første rundene måtte han gi tapt for IM Chandra Prasad Dhulipalla Bala (2328) og WIM Laura Unuk (2253). Når han da stod med 0 poeng etter to runder skulle man gjerne trodd at han ville få betydelig lettere motstand, men tvert imot måtte han måle krefter mot enda en Internasjonal Mester, da tredje rundes motstander var IM Ernst Weinzettl (2217). Denne gangen gikk det imidlertid bedre, og André tok en sterk remis mot den østerriske IM-en. I runde fire fikk han nok en motstander på rundt 2200 i rating, da han møtte spanske Serrano Carlos Alvarez (2202). Også denne gangen klarte han seg meget godt, og partiet endte med nok en remis, noe som førte André opp i ett poeng etter de fire første rundene. I runde 5 og 6 ble det dessverre tap for André, da tyske Henrik Hesse (2174) og indiske WIM Saloni Sapale (2187) ble for sterke. I runde 7 slo han tilbake, da han tok nok en remis mot en høyt ratet motstander, denne gangen svenske Gustav Torngren (2111). Med 1,5 poeng stod han på samme poengsum som en annen rogalending, nemlig Shazil Shehzad (1998) fra Smeaheia. Disse to møttes med det i nest siste runde, til et parti som André dessverre tapte. Heldigvis var det da enda en runde igjen, og med remis mot svenske Jacob Joensson (2083) i niende runde sikret han seg en god avslutning på turneringen.

På tross av flere gode resultater, holdt ikke poengsummen helt til å skaffe seg ratingfremgang, og André fikk en liten nedgang på 19 poeng. Erfaringen fra en slik turnering er imidlertid viktig, og resultatene viser at han er i stand til å spille jevnt med spillere ratet langt høyere enn seg selv.

Alle resultater fra turneringen finnes på Chess Results: http://chess-results.com/tnr354405.aspx?lan=1&art=0&fedb=NOR&turdet=NO&flag=30&css=1&zeilen=99999

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page