top of page

Praha Open 2019

Den Tsjekkiske storturneringen Praha Open ble gjennomført 11 - 18. januar med svært sterk deltakelse. Turneringen hadde to grupper, som begge spilte 9 runder med en betenkningstid på 90 min. på de første 40 trekkene, deretter en halvtime ekstra, samt 30 sek. per trekk på hele partiet. Den øverste A-gruppen var åpen for alle, mens den nederste B-gruppen var åpen for spillere med under 2100 i rating. Aksel Bu Kvaløy (1914) var eneste deltaker fra Stavanger Sku, og deltok i den sterke A-gruppen, hvor han på forhånd var rangert som nummer 133 av 175 spillere. Aksel imponerte stort gjennom hele turneringen, og endte etter flere svært sterke resultater med 5 poeng og en 48. plass etter 9 runders spill. Dette gjorde også at han ble beste norske spiller i gruppen, to plasser foran Willy Kristiansen (2060) fra Stavanger SK. Aksels resultater ga ham også en ratingprestasjon på 2282, og en ratingfremgang på 152 ratingpoeng! En fantastisk prestasjon som gjør at Aksel med meget god margin for første gang kommer over 2000 i offisiell rating. En stor milepæl!

Aksel gikk opp over 150 ratingpoeng i Praha Open

Aksels turnering fikk en perfekt start da han allerede i første runde sikret et veldig godt resultat, med seier over FM Sergey Shilov (2243)! En sterk åpning på turneringen, som fortsatte i runde to da han nedspilte nok en tittelspiller i WIM Mengjie Qiu (2247). Denne starten ble et tydelig tegn på hvordan turneringen skulle gå, da han fortsatte å ta poeng mot mye høyere ratede spillere i de videre rundene. I runde 3 spilte han remis mot WGM Bhakti Kulkarni (2303), før han i fjerde runde fikk sitt første tap mot IM Thomas Kulhanek (2303). I runde 5 fortsatte han poengsankingen da han spilte remis mot Reddy Shyam Prasad (2137), også dette et meget godt resultat. Prasad, som var over 200 poeng høyere ratet, var faktisk den lavest rangerte spilleren Aksel møtte, hvilket sier sitt om kvaliteten på motstanderne hans. I runde 6 tok Aksel sitt sterkeste enkeltresultat da han vant med svarte brikker mot FM Kamil Szadkowski (2281). Etter denne seieren stod han med 4 poeng på de første 6 rundene, og Iå helt oppe på en 30. plass. Turneringen var dermed for lengst en suksess, og at han fikk et tap i runde 7 mot FM Eduardo Serrano Salvador (2282) endret ikke noe på dette. Aksel avsluttet også turneringen veldig sterkt, da han i runde 8 og 9 spilte remis mot Henrik Hesse (2166) og WFM Victoria Chernyak (2186), noe som ga ham totalt 5 poeng i turneringen. En flott turnering, hvor Aksel utelukkende møtte spillere ratet 200 poeng høyere enn seg selv, og likevel tok 5 av 9 poeng!

Også Willy Kristiansen (2060) fra Stavanger Sk leverte en meget god turnering, og endte på samme poengsum som Aksel, og kun to plasser bak på resultatlisten. Han sikret seg en ratingfremgang på 58 poeng, etter å blant annet ha vunnet mot IM Nikolai Michuchkov (2308), og spilt remis mot GM Petr Neuman (2428).

Alle resultater fra turneringen finnes på chess-results: http://chess-results.com/tnr405577.aspx?lan=1&art=4&fedb=NOR&fed=NOR&turdet=NO&flag=30&css=1

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page