Stavanger Januar Lyn NGP

Mandag 21. januar ble Stavanger Januar Lyn NGP arrangert på Tjensvoll bydelshus med 58 deltakere. Turneringen ble spilt over 10 runder, med en betenkningstid på 3 min. + 2 sek. per trekk per spiller. Det var nesten 20 deltakere fra Stavanger Sku, og disse utpekte seg i begge gruppene. I A-gruppen tok Abyl Kizatbay (2115) en veldig imponerende førsteplass med 9 av 10 poeng, mens det i B-gruppen var tre spillere fra klubben på pallen, da Gustav Hestholm (1660) tok 1. plassen med 8,5 poeng, Stian Hjorteland (1615) tok 2. plassen med 8 poeng, mens Snorre Kristiansen tok 3. plassen med 7 poeng. Meget sterk innsats i begge klassene, spesielt med tanke på at dette er en åpen turnering med høyt nivå.

Abyls førsteplass var som nevnt en meget god prestasjon, da han på forhånd kun var rangert som nummer 6, med flere høyere ratede spillere foran seg. Han startet turneringen oppskriftsmessig med seire mot Henrik Tallaksen (1723) og Alexander Tjora, før han i tredje og fjerde runde slo til med seire over FM Per Ove Egeli (2285) og IM Erik Fossan (2349). Veldig flotte resultater, som gjorde at han etter 4 runder stod med full pott og lå i delt ledelse med Ilia Kakushadze (2186). Disse to møttes så i runde 5, og da Abyl også tok seieren i dette partiet ledet han med et helt poeng ned til neste spiller etter halvspilt turnering. I de tre neste rundene tok han tre nye helpoeng, da han vant mot sine klubbkamerater Aleksander Fossan (2155), Håkon Abeland Myrheim (1993) og Benjamin Fossan (1923). Abyl ledet dermed med 1,5 poeng med to runder igjen, og var kun avhengig av én seier for å sikre 1. plassen. Denne seieren kom imidlertid ikke i runde 9, da han tapte for FM Petter Fossan (2293). Da han vant mot Shazil Shehzad (1998) i siste runde sikret han likevel gruppeseieren et helt poeng foran Ilia Kakushadze på andreplass. En veldig flott turnering av Abyl, som med en ratingprestasjon på 2451 sikret seg 68 plusspoeng på lynsjakkratingen sin.

Nest beste ungdom i klassen ble Aleksander Fossan, som endte på 6. plass med 6.5 poeng. Aleksander leverte også flere gode resultater underveis, med seieren mot FM Petter Fossan (2293) i runde 3 som høydepunktet. To plasser bak Aleksander kom Håkon Abeland Myrheim på 5,5 poeng, mens Benjamin Fossan endte turneringen på 5 poeng og en 11. plass. Det var med andre ord flere av klubbens ungdommer som var med helt i toppen.

Dette var også tilfelle i B-gruppen, der alle de tre øverste plassene gikk til Stavanger Sku. Vinneren av gruppen ble Gustav Hestholm (1660) med 8,5 poeng, og en ratingfremgang på 19 poeng. Gustav gikk faktisk ubeseiret gjennom hele turneringen, og avga kun remiser mot Snorre Kristiansen (1765) og Stian Hjorteland (1615), som endte på plassene bak ham, samt Fredrik Nyborg Sørensen som endte på 5. plass. Ellers hadde Gustav flere gode rekker med seire, med tre strake seire både på starten og på slutten av turneringen. I starten av turneringen vant han mot Pål Kjeldsen (1106), Elias Kristensen (1309) og Fredrik Lytomt Jacobsen (1577), mens han mot slutten av turneringen plukket helpoengere mot Martin Holten Fiskaaen, Vidar Kjetilstad, og Håkon Støren (1415).

Halvpoenget bak Gustav kom Stian Hjorteland (1615), som i likhet med Gustav gikk ubeseiret gjennom turneringen. Stian hadde flere sterke resultater i turneringen, med seirene over Kasher Shehzad (1645) og Snorre Kristiansen (1765) som høydepunktene. Stian sikret seg også en fin ratingfremgang, da de gode resultatene ga ham en pluss på 28 ratingpoeng.

Poenget bak Stian igjen, på en 3. plass, kom Snorre Kristiansen (1765), som også leverte en god turnering, med seier mot blant annet Kasher Shehzad (1645), og remis mot Gustav Hestholm (1660).

Det var også flere andre som leverte gode turneringer, og både Fredrik Nyborg Sørensen, Martin Holten Fiskaaen og Richard Tobiassen sikret seg fin ratingfremgang. Spesielt Martin imponerte, da han gjennom flere gode resultater mot høyere ratede spillere sikret seg en ratingfremgang på hele 48 poeng!

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=StavangerjanuarlynNGP2019-StavangerSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger