top of page

Tata Steel Chess Tournament 2019

Tata Steel Chess Tournament 2019 ble arrangert i Wijk aan Zee i Nederland fra 13 - 27. januar. Turneringen er mest kjent for sin hovedturnering hvor mange av sjakkens verdensstjerner deltar, og hvor Magnus Carlsen i årets turnering tok 1. plassen. Underveis i turneringen er det imidlertid også flere sideturneringer, tilpasset både for tittelspillere på det nest øverste nivået, samt andre "amateurs"-turneringer for spillere på litt lavere nivå. To slike turneringer var det Andre Gjestemoen Von-Hirsch (2029) fra Stavanger Sku deltok i, da han sikret seg noen ekstra ratingpoeng i bagasjen i Nederland. Andre deltok her i én 9-runders turnering hvor han tok en 8. plass, samt én kortere turnering med tre runder, hvor han tok en delt 1. plass.

9-runders turneringen startet meget godt for André, som i de to første rundene holdt Pim Ghijsen (2126) og Tom De Jong (2178) til remis, før han i tredje runde tok turneringens første seier mot Ant Ballesteros Avila (2013). Dette resultatet fulgte han opp i runde 4, da han tok en ny seier mot Jordy Schouten (2066). André stod dermed med 3 poeng etter de første 4 rundene, og hadde fått en flott start på turneringen. I femte runde spilte han en ny remis, denne gangen mot Henk Boot (2023), men i runde 6 ble det dessverre stopp på den sterke rekken av resultater, da han første tapte for førsterangerte Gert Legemaat (2207), og deretter tapte for Max Kerkvliet (2167). I siste runde sikret han seg imidlertid en fin avslutning på turneringen, da han spilte remis mot Max Merbis (2109). Denne remisen var med på å gi ham en fin ratingprestasjon på 2071, hvilket også ga ham en liten ratingfremgang.

I den kortere "weekday"-turneringen spilte André kun 3 runder mot noenlunde likt ratede motstandere. I første runde tok han en sterk remis mot gruppens førsterangerte Max Wahlund (2151), mens han i runde 2 spilte remis mot Wouter Noordkamp (2042). I runde 3 fikk han så en seier mot Christian Valette (2026). Dette brakte turneringsprestasjonen hans opp på 2097, og han fikk en fin liten ratingfremgang også i denne turneringen.

Alle resultater fra disse turneringene finnes på Tata Steel sin hjemmeside:

https://www.tatasteelchess.com/players/amateurs/tournaments/2019/players

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page