top of page

Kragerø Resort Chess 2019

Årets utgave av Kragerø Resort Chess samlet 150 deltakere til en 9-runders turnering på hotellet Kragerø Resort. Spillerne var fordelt på to grupper, men begge gruppene hadde samme antall runder, og samme betenkningstid med 90 minutter på hele partiet pluss 30 sekunder ekstra per trekk. Stavanger Sku stilte meget sterkt i turneringen, med 6 spillere i den åpne tittelgruppen, og 1 spiller i ELO-gruppen. Best av de 6 i tittelgruppen ble til slutt Aleksander Fossan (2040) med 5 poeng og en 25. plass, samt en ratingfremgang på hele 108 ratingpoeng. En kjempeturnering av Aleksander, som på forhånd ikke var rangert høyere enn nummer 51. Også Abyl Kizatbay (2084), som endte på samme poengsum som Aleksander, klatret flere plasser fra sin forhåndsrangering med sin 31. plass. Det ble dermed en god turnering også for han, som endte med en ratingfremgang på 9 poeng.

Også Aksel Bu Kvaløy (2066) leverte gode resultater, og sikret seg en 49. plass med sine 4 poeng. Aksel spilte imidlertid kun 7 partier, og hadde dermed ikke like gode muligheter som de andre til å sanke poeng. De 4 poengene tok han mot meget god motstand, noe som ga ham en ratingfremgang på hele 40 poeng. Halvpoenget bak Aksel kom både Martin Saltvedt (2095) og Aleksander Flæsen (2095), mens Sverre Skjølingstad (1782) endte poenget bak dem igjen. Av disse tre var det imidlertid kun Aleksander og Sverre som fikk positiv ratingfremgang, da de gikk opp henholdsvis 24 og 9 ratingpoeng. I ELO-gruppen var det kun Gustav Hestholm som deltok fra SSKU, og han endte her med 4,5 poeng og en 34. plass.

Aleksander fikk en knalltøff åpning på sin turnering, da han i første runde ble paret opp mot andrerangerte Kjetil A. Lie (2538). Dette partiet endte med tap, men i de neste rundene leverte Aleksander flere gode resultater mot andre høyt ratede spillere. I runde to vant han mot Elias Hestvik (1825), før han i runde 3 imponerte med å nedspille Jens Ingebretsen (2297). Et sterkt resultat som han fulgte opp i de to påfølgende rundene da han holdt både FM Andreas Tryggestad (2351) og WGM Evgeniya Doluhanova (2348) til remis. Etter å ha gått ubeseiret gjennom fire partier på rad stod han dermed med 3 poeng på 5 runder og var helt oppe på en 17. plass. Dette gjorde naturligvis at motstanden ble enda bedre, og i runde 5 var det FM Erlend Mikalsen (2406) som stod for tur. Mikalsen påførte Aleksander hans andre tap i turneringen, men nok en gang slo han tilbake med en ny rekke med gode resultater. I runde 7 og 8 spilte han remis mot FM Anna-Maja Kazarian (2189) og WIM Silvia-Raluca Sgircea (2251), før han i siste runde slo til med seier over Fransisco Silva Gonzalez (2142), og avsluttet en fantastisk turnering på best mulig vis.

Aleksander leverte en fantastisk turnering, og gikk opp 108 ratingpoeng! (foto: arrangørens hjemmeside)

Abyl hadde en vanskelig turnering, da de han møtte som var høyere ratet for det meste var flere hundre poeng høyere ratet enn ham selv, noe som gjorde at det var svært vanskelig å ta poeng fra disse. Han fikk i likhet med Aleksander en ekstra vanskelig start på turneringen, da også han måtte opp mot en stormester i runde 1. I møte med GM Ramil Hasangatin (2485) ble det imidlertid tap og Abyl måtte vente til runde 2 med å ta sitt første poeng. Her vant han mot Abdalsalam Albzour (1869), før han nok en gang måtte gi tapt mot en tittelspiller i tredje runde, da IM Lulija Osmak (2394) ble for sterk. I fjerde runde spilte Abyl remis mot Elias Hulleberg Sidali (1840), mens han tok turneringens andre seier i runden etterpå da han vant mot Jarle Nilsen (1845). I runde 6 ble det så tap for IM Sebastian Mihajlov (2357), før han i runde 7 vant mot Marieta Khachatryan (1779). I nest siste runde kom så hans sterkeste enkeltresultat denne turneringen, da han holdt FM Anna-Maja Kazarian (2189) til remis. Da han også avsluttet turneringen med å vinne mot Eirik Aarnes (1843) i siste runde, var dette nok til at han fikk en ratingfremgang på 8 poeng.

Abyl Kizatbay leverte også en fin turnering i Kragerø (foto: SjakkTromsø sin facebookside)

Aksel Bu Kvaløy (bilde hentet fra SjakkTromsø sin facebookside)

Aksels turnering var veldig todelt, der den første halvdelen hans var "som forventet", der han i løpet av de fire første rundene tapte for de høyere ratede motstanderne IM Kristian Stuvik Holm (2456) og FM Mads Vestby-Ellingsen (2343), men vant mot de lavere ratede motstanderne Ingrid Skaslien (1828) og Sverre Skjølingstad (1782). Mot slutten av turneringen leverte han imidlertid godt over hva man kunne forvente, da han først spilte remis mot FM Hilmir Freyr Heimisson (2394) i runde 7, og deretter fulgte opp med en ny sterk remis mot IM Lulia Mashinskaya (2261) i runde 9. Da han i tillegg vant mot Eivind Grunt Kreken (1887) i runde 8, endte det med en hyggelig ratingfremgang på 40 poeng for Aksel.

Martin og Aleksander var nærmeste spillere fra Stavanger til Aksel med 3,5 poeng, mens Sverre så fulgte på 2,5 poeng. Alle tre leverte flere gode enkeltresultater, men det var kun Aleksander og Sverre som endte med ratingfremgang, da Martin dessverre måtte belage seg på en liten ratingnedgang. Aleksander skaffet seg sine ratingpoeng etter å ha holdt Anders Hobber (2312) til remis i runde 3, og ha vunnet mot CM Bardur Orn Birkisson (2233) i runde 6. Sverre sikret sine ratingoeng hovedsaklig etter to sterke seire mot Sigve Hølleland (2009) og Abdalsalam Albzour (1869). I ELO-gruppen var det som nevnt kun Gustav Hestholm som deltok fra SSKU. Gustav endte med 4,5 poeng, noe som dessverre ikke holdt til å sikre seg noen ratingfremgang. Gustavs sterkeste resultater ble til slutt seirene mot Thordur Gudmundsson (1548) og Jo Frønsdal Engedal (1409.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=KrageroResortChess2019-KrageroSjakklubbUngdom

Flere bilder finnes på SjakkTromsø sin facebookside: https://www.facebook.com/sjakktromso/

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page