top of page

Stavanger Vår BGP

Stavanger Vår BGP ble arrangert helgen 15 - 17. mars, og fikk stor oppslutning med hele 60 deltakende barn. Turneringen ble arrangert i Vikinghallen like ved siden av St. Svithun videregående skole, og hadde 6 runder med en betenkningstid på 15 min. + 10 sek. i tillegg per trekk. Deltakerne deltok i 5 forskjellige aldersklasser, hvorav de to eldste, kadett og lilleputt, var ratet med FIDE-hurtigsjakkrating. Stavanger Sku stilte godt opp i egen turnering med 22 deltakere, og hadde spillere blant topp 3 i fire av de fem klassene. I Kadettklassen tok Aksel Bu Kvaløy (1901) en sterk 1. plass med 6 strake seire, mens Arjun Vijay Cithu (1209) og Kasper Kleppe Tunge (1217) sikret 2 og 3. plass i lilleputtklassen. I Miniputtklassen stakk Martin Holten Fiskaaen av med seieren, mens Ali Kizatbay ble nummer 2 i mikroputtklassen. Flott innsats i alle klasser!

Aksel var på forhånd favoritt til å vinne klassen, men fikk svært tøff motstand på veien mot klasseseieren. Faktisk var det ikke mulig å få sterkere motstand enn det han gjorde, da han i løpet av de 6 rundene møtte alle de 6 som kom på plassene bak ham på resultatlisten. I første runde vant han mot spilleren som ble nummer 4 til slutt, Arjun Vijay Cithu (1209), før han i de to neste rundene nedspilte spillerne som til slutt ble nummer 5 og 6, Sergey Eliseev (1678) og Håkon Støren (1464). Runde 4 og 5 bød så på seire mot 3 og 7. plassene, Balder Salte (1235) og Vetle Støren (1311), før han i siste runde fikk et skikkelig toppoppgjør mot Shazil Shehzad (1840). Med tap i sistepartiet ville de to endt på lik poengsum, men da Aksel vant også dette partiet, tok han en suveren klasseseier med 18 poeng, fire poeng foran Shehzad på andreplass.

Dessverre var det ingen av de andre Stavangerspillerne i denne klassen som endte på pallen, men Håkon Støren på 4. plass var svært nærme, da han hadde lik poengsum som tredjeplassen Sergey Eliseev, men ble slått på kvalitet. De to spilte forøvrig også remis mot hverandre i siste runde, noe som også ble stående som Håkons beste enkeltresultat. Like bak Håkon kom bror Vetle med 12 poeng, og Lars Bakketun med 11. Vetle hadde en veldig todelt turnering, da han vant sine tre første partier, før han tapte de tre neste. Tapene hans kom imidlertid mot nummer 1, 2 og 3 i turneringen, så dem var det lite å si på. Lars tok kun ett poeng på de fire første rundene, men avsluttet godt med remis og seier på de to siste rundene, og endte dermed på 11 poeng og en fin 10 plass.

I lilleputtklassen endte Balder Salte (1235) og Arjun Vijay Cithu (1209) på lik poengsum, men dessverre for Arjun hadde han noe dårligere kvalitet, og Stavangerspilleren måtte nøye seg med 2. plassen. Uansett en meget godt gjennomført turnering av Arjun, som fikk en fryktelig tøff start på turneringen da han i de to første rundene tapte for Aksel Bu Kvaløy (1901) og Shazil Shehzad (1840). Dette ble imidlertid også de to eneste poengtapene han hadde, da han vant alle de fire resterende partiene, og til slutt endte med sterke 14 poeng. På plassen bak Arjun kom Kasper Kleppe Tunge med 12 poeng, og sikret dermed dobbelt Stavangersk på pallen. Kasper hadde også en veldig flott turnering, der han i likhet med Arjun avsluttet godt med seire i de to siste rundene. Noen plasser bak Kasper igjen kom Daniel Kjeldsen og Camilla Broch-Austvoll på 9 og 6 poeng.

I miniputtklassen var det 5 spillere fra Stavanger med, og best av disse ble til slutt Martin Holten Fiskaaen med sterke 17 poeng. Martin gikk ubeseiret gjennom turneringen, og hans eneste poengtap kom i nest siste runde da han spilte remis med andreplasserte Henrik Lauvsnes Nilsen. En veldig flott turnering av Martin, som også møtte svært god motstand på veien, og blant annet vant mot både tredjeplasserte Alina Shehzad, fjerdeplasserte Nikolai Krämer, og sjetteplasserte Herman Tonning Grønlid. En annen Stavangerspiller som også gjorde det skarpt i denne klassen, men som dessverre endte utenfor topp 3, var Thomas Hansen Juvik. Thomas eneste tap i turneringen kom i første runde, og etter dette gikk han ubeseiret gjennom de resterende 5 rundene. Hans 14 poeng var like mange som 3 og 4. plassen, men da kvaliteten var noe for dårlig endte han til slutt på 5. plass. To poeng bak Thomas igjen kom Ethan Solly, mens Simon Gustafsson og Ranvir Singh Bhatti endte på 10 og 7 poeng. Godt gjennomført turnering av alle sammen!

I mikroputtklassen var det Ali Kizatbay som endte høyest oppe av de fire Stavangerspilleren, med sin 2. plass. Ali tok totalt 16 poeng, og avga kun poeng da han tapte for førsteplasserte Halldor Olaves Grytten i tredje runde. Ali hadde forøvrig den sterkeste motstanden som var mulig å få, da han møtte både nummer 1, 3, 4, 5, 6 og 7. Av alle disse motstanderne var det altså kun 1. plassen som klarte å slå ham, og Ali vant mot alle som endte bak ham på tabellen. En meget fortjent 2. plass! På 5 og 6. plass i denne klassen kom Jonas Auklend og Jan Bartosz Chobot, mens Mikal Thime tok en delt 9. plass. Både Jonas og Jan leverte flere sterke enkeltresultater, og Jonas spilte blant annet remis mot 3. plassen Julian Bjørnsen Opsahl i tredje runde. Jan på sin side spilte remis mot fjerdeplassen Markus Ørn i samme runde.

I nybegynnerklassen var det 5 deltakere fra Stavanger, og Alexander Rosnes Jakobsen og Sophie Damiano var de fra klubben som tok flest poeng her. De to endte som nummer 6 og 9, og kunne si seg strålende fornøyd med flere gode resultater. Sophie klarte blant annet å holde tredjeplassen Andjela Radenovic til remis. To poeng bak disse to kom Fredrick Wick-Nilsen på en 14. plass, mens Lucas Rocha og Magnus Mæland Nilsen fulgte noen plasser bak med 9 og 8 poeng.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/invitation.aspx?TID=StavangerVarBGP2019-StavangerSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page