top of page

Kretsmesterskap i sjakk for Rogaland 2019

Årets kretsmesterskap i sjakk for skolelag ble arrangert på St. Svithun Videregående skole, og samlet 155 barn fordelt på 34 forskjellige lag. Dette var meget god oppslutning, og det var blant annet flott å se at det ble nok lag i både ungdomsskoleklassen og klassen for videregående skoler, slik at disse kunne gjennomføres uten sammenslåing. Alle klassene hadde en betenkningstid på 25 min. per spiller, men ble ble avviklet på noe forskjellig måte. I barneskoleklassen var det et vanlig turneringsoppsett hvor lag med lik poengsum møtte hverandre, mens det i de to øvrige klassen ble spilt bergerturneringer, hvor alle lagene møtte hverandre (i VGS-klassen møtte alle hverandre to ganger). Det var meget god oppslutning fra Stavanger Sku sine spillere, og vinnerlagene i både barne- og ungdomsskoleklassen bestod utelukkende av spillere fra klubben! I barneskoleklassen var det Vaulen skole som stakk av med seieren etter å ha tatt 17 av 18 mulige poeng. Laget bestod av Aksel Bu Kvaløy, Camilla Broch-Austvoll, Daniel Kjeldsen, Sondre Larsen, og avga kun 5 individuelle poeng av 24 mulige, hvilket holdt til en sterk 1. plass!

I ungdomsskoleklassen var det også et rent lag fra Stavanger Sku som tok seieren, da Ullandhaug skole, bestående av Fredrik Nyborg Sørensen, Håkon Støren, Vetle Støren og Lars Bakketun, tok 1. plassen med 11 av 12 mulige poeng!

I klassen for Videregående lag var det Sandnes VGS som tok en soleklar førsteplass, med full pott og 18 poeng. Dette var hele 6 poeng foran neste lag. Også Sandneslaget hadde en spiller fra Stavanger Sku, da Håkon Abeland Myrheim på førstebord representerer klubben.

Barneskoleklassen

I barneskoleklassen var det som sagt Vaulen skole som stakk av med seieren etter flere gode resultater. I de to første rundene tok laget overlegne 4-0 seire mot Stavanger Sku Mix og Sandved skole mix, før de fortsatte seiersrekken i runde tre og fire, da de nedspilte både Tu skule og Team Lura. Dette var imidlertid tøffe matcher som de vant knepent med 3-1 og 2,5 - 1,5. I runde 5 tok laget en ny storseier da de vant 3,5 - 0,5 mot Hana skole 1, hvilket ga dem full pott etter 5 runder. Likevel var ikke 1. plassen i boks, da Team Lura kun lå to poeng bak. Vaulen lot seg imidlertid ikke stresse, og med 2-2 i siste kamp mot Sørbø skole, sikret de 1. plassen i klassen! Dermed er Vaulen også kvalifisert til å delta i NM for skolelag som avholdes senere i år. Lagets toppscorere ble Aksel på førstebord og Sondre på fjerdebord, som begge vant alle sine partier.

Vaulen skole tok seieren i barneskoleklassen! Lagets spillere var Camilla Broch-Austvoll, Sondre Larsen, Aksel Bu Kvaløy og Daniel Kjeldsen (foto: Sigurd Støren)

Neste Stavangerlag på resultatlisten var Madlammark skole på 9. plass, som bestod av Stavangerspillerne Martin Holten Fiskaaen, Kasun Siriwardane, Aksel Isaksen og Kristian Dean Skurtveit. Madlamark fikk en strålende start på turneringen, da de på de tre første rundene tok 8 av 9 mulige poeng. I første runde vant de 3-1 mot Røyneberg 1, før de i andre runde vant hele 4-0 mot Røyneberg 3. Runde 3 bød på lagets første poengtap, da de spilte 2-2 mot Engelsvoll Elite. Dette gjorde at de etter halvspilt turnering stod med 8 av 9 mulige poeng, og hang meget godt med i toppkampen. I andre halvdel av turneringen fikk de imidlertid enda sterkere motstand, og i runde 4 tapte de knepent 1,5 - 3,5 mot Tu skule. I runde 5 tok Madlamark turneringens tredje seier, da de vant 3 - 1 mot et annet Stavangerlag, Jåttens ABBBA-lag. Dette ga Madlamark sterke 13. poeng, noe som gjorde dem til nest beste Stavangerskole. Toppscorer på Madlamark sitt lag ble Aksel på tredjebord med 5 poeng, tett etterfulgt av Martin som tok 4,5 poeng på førstebordet.

På samme poengsum som Madlamark kom også Tjensvoll skole. Tjensvollaget bestod av Nikolai Nyborg Sørensen, Mads Tjensvoll, Reik Kalveland og Olav Johannes Mørland Næsheim og hadde en omvendt turneringsutvikling enn Madlamark, da de kun tok én seier på de første tre partiene, i runde én mot Iglemyr Knights. Mot slutten av turneringen fikk de imidlertid inn noen flotte resultater, og den sterke rekken startet i runde 4 da de spilte remis mot Røyneberg 2, før de i runde 5 og 6 vant mot Stavanger Sku Mix og Røyneberg 4. Lagets toppscorer ble Olav på fjerdebordet med 3, poeng, tett fulgt av Mads Tjensvoll og Reik Kalveland som begge tok 3.

De øvrige Stavangerskolene som deltok var Jåttens ABBBA-lag som tok 16. plass med 11 poeng, BISS Chess som tok 9. poeng og en 24. plass, og ISS som tok 8 poeng og en 25. plass. I tillegg deltok Stavanger Sku med et mixlag som tok 11. poeng.

Ungdomsskoleklassen

I klassen for ungdomsskoler var det Ullandhaug skole som stakk av med seieren, etter å ha gått ubeseiret gjennom turneringen med 11 av 12 mulige poeng. Ullandhaug startet turneringen med å spille 2 - 2 mot Lurahammeren skole, som på forhånd hadde et lite favorittstempel på seg. Dette var altså et godt resultat av Ullandhaug, men enda bedre skulle det bli i de neste rundene. I runde 2 hadde Ullandhaug walkover, grunnet oddetall i gruppen, og i runde 3 tok de en sterk 4 - 0 seier mot Lunde skole. I fjerde runde fulgte de opp med 3,5 - 0,5 seier mot Giske/wang, før de i siste runde avsluttet turneringen med 3,5 - 0,5 seier mot Kristianlyst. Toppscorere på laget til slutt ble Vetle Støren og Lars Bakketun, som begge tok 4 av 4 mulige poeng. En meget godt gjennomført turnering av Stavangerlaget, som tok en fortjent 1. plass i klassen!

Ullandhaug tok 1. plassen i Ungdomsskoleklassen. Laget bestod av Lars Bakketun, Vetle Støren, Håkon Støren og Fredrik Nyborg Sørensen (foto: Sigurd Støren)

To poeng bak Ullandhaug, på en 3. plass, kom Kristianlyst skole, som også hadde flere medlemmer fra Stavanger Sku på laget. Kristianlyst tok sine poeng i runde 1, 2 og 4, da de først vant mot Lunde og Giske/Wang, før de spilte 2 - 2 mot Lurahammeren i runde 4. I siste runde ble de imidlertid stoppet, da de gikk på et tap for suverene Ullandhaug. Dette tapet gjorde også at Lurahammeren gikk forbi, og Kristianlyst måtte si seg fornøyd med 3. plass. Lagets toppscorere ble Andreas Broch-Austvoll og Elias Aspøy Berge som begge tok 3 av 4 poeng.

På plassen bak Kristianlyst kom Lunde skole med 6 poeng, mens Giske/wang endte på plassen bak disse igjen med 4 poeng.

Kristianlyst tok en flott 3. plass i Ungdomsskoleklassen. Laget bestod av Fredrik Lytomt Jacobsen, Andreas Broch-Austvoll, Elias Aspøy Berge og Andreas Avellone (foto: Sigurd Støren)

VGS-klassen

Klassen for videregående skoler hadde kun 4 lag, så her spilte alle lagene mot hverandre to ganger. Vinner av denne klassen ble Sandnes VGS, med Håkon Abeland Myrheim fra Stavanger Sku på førstebordet. Håkon fikk svært god motstand på førstebordet, men endte med 3 av 6 mulige, og tapte kun for Abyl Kizatbay på ISS. Poengene kom etter en seier og en remis mot både Edvin Järve og Simen Sørensen.

Beste Stavangerskole ble til slutt St. Svithun VGS med 12 poeng og en 2. plass. Svithunlaget bestod av Edvin Jarve, Sverre Skjølingstad, Filip Forgaard Andersen og Kasper Gade. Laget startet

turneringen med 2 - 2 mot Vardafjell VGS, før de gikk på et knepent 1,5 - 2,5 tap mot Sandnes VGS. Etter dette tapet tok de flere gode resultater på rad, da de først vant 3 - 1 mot ISS VGS, før de slo Vardafjell VGS med samme sifre i deres returkamp. I runde 5 spilte de så remis mot ISS VGS, før de i siste runde fikk nok et knepent 1,5 - 2,5 tap for Sandnes VGS. En flott turnering av laget, som var

​svært nære ved å ødelegge Sandneslagets perfekte score. Lagets toppscorer ble Sverre Skjølingstad som tok 6 av 6 mulige på 2. bordet.

Edvin og Sverre leverte gode resultater for St. Svithun! (foto: Sigurd Støren)

På plassen bak St. Svithun kom Vardafjell VGS med 10 poeng, mens ISS VGS tok fjerdeplassen med 8 poeng. På ISS-laget var det spesielt Abyl Kizatbay som skilte seg ut, da han tok 5 av 6 mulige poeng, og dermed ble beste 1. bordsspiller i klassen.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/invitation.aspx?TID=KMforskolelag2019-StavangerSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page