top of page

Ålesund Grand Prix 2019

Ålesund Grand Prix ble arrangert på Thon Hotel Ålesund og samlet totalt 54 deltakere fordelt på én A-gruppe (rating over 1600) og én B-gruppe (rating under 1600). Turneringen hadde 6 runder, hvorav de to første ble spilt som hurtigsjakk med 20 min. + 5 sek. per trekk, mens de fire siste rundene var langsjakk med betenkningstid på 90 min. + 30 sek. per trekk. Alle Stavangers spillere deltok i A-gruppen, hvor Erlend på forhånd var førsterangert, mens både Hanna og Marte var inne blant de ti høyest ratede i klassen. Alle disse leverte også svært gode resultater. Erlend levde opp til favorittstempelet og vant klassen med 5,5 poeng på de 6 rundene. I tillegg til dette tok Marte fjerdeplassen med 4 poeng, mens Hanna tok 7. plass med 3,5 poeng. Meget god innsats av alle klubbens ungdommer, som også kunne glede seg over fremgang på ratingen. Eirik fikk tøff motstand i A-gruppen, da han med sin rating på 1622 var blant de aller lavest rangerte i klassen. Etter endt turnering endte han én plassering over forhåndsrangeringen, med 1,5 poeng.

Erlend leverte som sagt en strålende turnering, og tok førsteplassen i gruppen etter å ha vunnet de fem første partiene, og deretter sikret turneringsseieren med remis mot sin søster Marte i siste runde. Erlends turnering startet godt med seire mot Knut Valle (1683) og Tore Kristiansen (1794) i de to hurtigsjakkpartiene, før han fortsatte seiersrekken i første langsjakkparti, da han vant mot Alexander Øye-Strømberg (1885). Dette ga ham full pott etter tre runder, og han fikk dermed sterkt motstand i fjerde parti, da tredjerangerte Shazil Shehzad (2024) var eneste spiller på samme poengsum. Dette ble nok en seier for Erlend, og han kunne innkassere seieren etter 31 trekk. Etter den svært viktige seieren lå han i klar ledelse med et helt poeng ned til de neste spillerne. I nest siste runde fikk Erlend nok en sterk motstander, da han møtte sin søster Hanna! Dette var et parti hvor Erlend lenge hadde en stor posisjonell fordel, men slet stort med å bryte gjennom forsvaret Hanna satte opp. Etter mange avbytter i midtspillet klarte likevel Erlend å innkassere seieren, da det hele endte i et vunnet løpersluttspill. Dermed hadde han fortsatt et helt poengs ledelse til neste spiller, med én runde igjen å spille. I siste parti ble det nok et søskenmøte da Erlend møtte Marte. Dette ble imidlertid ikke like spennende som det forrige, da han sikret turneringsseieren med en kort remis. Det ble dermed en flott turnering for Erlend, som også sikret seg en ratingfremgang på 13 poeng!

Erlend innfridde favorittstempelet og vant Ålesund GP!

Neste Stavangerspiller på resultatlisten ble nettopp Marte, som med 4 poeng tok en 4. plass i gruppen. Et meget godt resultat, som ga henne en ratingfremgang på hele 30 ratingpoeng!

Marte rakk ikke første hurtigsjakkparti, og startet dermed turneringen med en walkover-remis. I det andre hurtigsjakkpartiet ble det dessverre et tap for Andreas Skrede Hausken (1759), og Marte stod derfor bare med et halvt poeng etter de to første partiene. De neste rundene gikk derimot mye bedre, og hun viste virkelig godt spill i langsjakk-delen av turneringen. I runde 3 vant hun mot sin far Eirik, før hun i runde 4 tok en ny seier mot Knut Valle (1683). En meget god start på langsjakken, og enda bedre ble det i de to siste rundene, da hun først vant mot Tor Wetle Hoem (1967), og deretter spilte remis mot Erlend i siste runde. En strålende turnering også av Marte!

Marte og Erlend levete begge gode turneringer, og møttes i siste runde

Hanna tok halvpoenget mindre enn Marte, og endte med 3,5 poeng og en 7. plass. Også Hanna måtte stå over første hurtigsjakkrunde, og kom derfor inn i runde 2 med et halvt poeng. Denne runden vant hun mot Njål Lura (1607), og stod med det 1,5 poeng før langsjakken. I første langsjakkparti fikk hun sterk motstand, da hun møtte andrerangerte Thomas Nyland (2069). Dette var et parti hvor Hanna endte bonde under i midtspillet, men likevel klarte å snu partiet til seier etter imponerende spill i sluttspillet! Et veldig sterkt resultat, som brakte henne helt opp i toppkampen. I fjerde runde spilte hun remis mot Tor Wetle Hoem (1967), og lå dermed fint an før siste spilledag. Dessverre gikk det tråere i de to siste rundene, da hun først tapte for Erlend, og deretter spilte remis mot Heine Johannessen (1636) i siste runde. Likevel endte hun med en liten ratingfremgang på 3 poeng, som følge av de gode resultatene tidligere i turneringen. Vel gjennomført turnering også av Hanna.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=AlesundGrandPrix2019-AalesundsSchaklag

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page