• c-facebook

© 2016 Nikolai Johansen

20.01.2020

05.01.2020

Please reload

Siste nyheter
Aktuelt

Nordstrand Grand Prix 2019

09.04.2019

Nordstrand Grand Prix ble gjennomført på Lambertseter gård med hele 142 deltakere. Blant disse var det 4 deltakere fra Stavanger som fordelte seg på alle de tre ratinggruppene. Stavanger Sku sine representanter deltok i hver sin gruppe, og endte alle på nesten samme poengsum til slutt. Aleksander Fossan (2105) tok 2,5 poeng i A-gruppen, mens Fredrik Lytomt Jacobsen (1553) og Jerlow Lytomt Jacobsen (1341) tok 2 og 2,5 poeng i B- og C-gruppen. I C-gruppen deltok også Fredrik og Jerlows far, Stig Jerlow Jacobsen. Han endte på 3 poeng, og en liten ratingfremgang, og ble dermed den spilleren fra Stavanger som leverte best i turneringen.

 

Aleksander fikk en stor utfordring allerede i første runde, da han ble paret opp mot førsterangerte FM Andreas Tryggestad (2305). Dette partiet endte dessverre med tap, hvilket ga ham noe mer overkommelig motstand i runde 2, da han møtte Elias Hulleberg Sidali (1944) og vant. I runde 3 tok han så en ny seier mot en motstander rundt samme nivå, da han vant mot Magnus Digernes (1953). I runde 4 ble dessverre rekken med seire brutt, da Haakon Wright (1849) klarte å holde ham til remis, før det dessverre ble tap for Sergey Eliseev (1867) i siste runde. Dermed endte Aleksander på 2,5 poeng, og en 14. plass. 

 

I B-gruppen startet Fredrik sin turnering med remiser i de to første rundene mot Vetle Bjørge Strand (1448) og Viktor Nygaard Løvåsen (1423). I runde 3 ble det så et tap for Øyvind Lensebakken, før han i runde 4 sikret sin første seier mot Per Øistein Nordtung (1459). Dermed lå han an til en positiv ratingutvikling før siste runde, men et tap i sisterunden for Lyder Øverbø (1413) ødela dessverre dette, og Fredrik måtte belage seg på en liten ratingnedgang.

 

I C-gruppen startet Jerlow sin turnering med remis mot Sivakumar Padigalingam (1210) i første runde, før han i runde 2 tapte for Elias Horsfjord Glomnes (1325). I runde 3 fikk han så en opptur, da han tok turneringens første seier mot Gardar Foss Bjørnstad. Denne seieren fulgte han opp i den påfølgende runden, da han også vant mot Anton Soug. Dessverre var begge disse spillerne uratede, og det var dermed ingen rating å tjene på disse seirene. Da han så tapte i siste runde for Albert Vogt-Østli (1300), måtte han belage seg på noe ratingnedgang. Halvpoenget foran Jerlow kom hans far, Stig, på en 13. plass. Stig leverte en god turnering, og fikk poengene sine gjennom 3 seire midt i turneringen mot Carsten Ekholt, Lars Paul Huse (1161) og Aleksander Kjærstad (1104)

 

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=NordstrandGPLangsjakk2019-NordstrandSjakklubb

 

 

 

 

Please reload

Please reload

Søk på tagger
Please reload

Arkiv
Capture.PNG