top of page

Nordstrand Grand Prix 2019

Nordstrand Grand Prix ble gjennomført på Lambertseter gård med hele 142 deltakere. Blant disse var det 4 deltakere fra Stavanger som fordelte seg på alle de tre ratinggruppene. Stavanger Sku sine representanter deltok i hver sin gruppe, og endte alle på nesten samme poengsum til slutt. Aleksander Fossan (2105) tok 2,5 poeng i A-gruppen, mens Fredrik Lytomt Jacobsen (1553) og Jerlow Lytomt Jacobsen (1341) tok 2 og 2,5 poeng i B- og C-gruppen. I C-gruppen deltok også Fredrik og Jerlows far, Stig Jerlow Jacobsen. Han endte på 3 poeng, og en liten ratingfremgang, og ble dermed den spilleren fra Stavanger som leverte best i turneringen.

Aleksander fikk en stor utfordring allerede i første runde, da han ble paret opp mot førsterangerte FM Andreas Tryggestad (2305). Dette partiet endte dessverre med tap, hvilket ga ham noe mer overkommelig motstand i runde 2, da han møtte Elias Hulleberg Sidali (1944) og vant. I runde 3 tok han så en ny seier mot en motstander rundt samme nivå, da han vant mot Magnus Digernes (1953). I runde 4 ble dessverre rekken med seire brutt, da Haakon Wright (1849) klarte å holde ham til remis, før det dessverre ble tap for Sergey Eliseev (1867) i siste runde. Dermed endte Aleksander på 2,5 poeng, og en 14. plass.

I B-gruppen startet Fredrik sin turnering med remiser i de to første rundene mot Vetle Bjørge Strand (1448) og Viktor Nygaard Løvåsen (1423). I runde 3 ble det så et tap for Øyvind Lensebakken, før han i runde 4 sikret sin første seier mot Per Øistein Nordtung (1459). Dermed lå han an til en positiv ratingutvikling før siste runde, men et tap i sisterunden for Lyder Øverbø (1413) ødela dessverre dette, og Fredrik måtte belage seg på en liten ratingnedgang.

I C-gruppen startet Jerlow sin turnering med remis mot Sivakumar Padigalingam (1210) i første runde, før han i runde 2 tapte for Elias Horsfjord Glomnes (1325). I runde 3 fikk han så en opptur, da han tok turneringens første seier mot Gardar Foss Bjørnstad. Denne seieren fulgte han opp i den påfølgende runden, da han også vant mot Anton Soug. Dessverre var begge disse spillerne uratede, og det var dermed ingen rating å tjene på disse seirene. Da han så tapte i siste runde for Albert Vogt-Østli (1300), måtte han belage seg på noe ratingnedgang. Halvpoenget foran Jerlow kom hans far, Stig, på en 13. plass. Stig leverte en god turnering, og fikk poengene sine gjennom 3 seire midt i turneringen mot Carsten Ekholt, Lars Paul Huse (1161) og Aleksander Kjærstad (1104)

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=NordstrandGPLangsjakk2019-NordstrandSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page