top of page

Open Samena Santa Alicenate

IV Open Semana Santa Alicenate ble arrangert i Alicante i Spania fra 17 – 21. april. Turneringen gikk over 9 runder, med en betenkningstid på 90 minutter + 30 sekunder per trekk på alle rundene. Turneringen hadde 229 deltakere, inkludert 5 norske spillere, og blant disse var Håkon Abeland Myrheim (2003) fra Stavanger Sku. Håkon var forhåndsrangert som nummer 42 i klassen, men presterte godt over forventet og endte på en sterk 15. plass med 6 poeng. Dette gjorde ham til beste nordmann i turneringen, og ga ham også en solid ratingfremgang på 31 ratingpoeng.

På tross av at Håkons turnering endte svært godt til slutt, fikk han en langt fra optimal start på det hele da han i første runde spilte remis mot Eric Taquet (1434). Han snudde imidlertid straks om på den trege starten, da han etter remisen i første runde vant sine tre neste partier. I runde 2 fikk han helpoenget mot Carlos Agullo Valcarel (1483), før han i runde tre nedspilte Jesus Ortuno Lopez (1639). I runde 4 tok han så sitt desidert sterkeste resultat denne turneringen, da han vant med hvite brikker mot IM Rufino Camarena Jimenez (2339). Et kjemperesultat som brakte ham opp i imponerende 3,5 poeng etter de første 4 rundene. Som følge av den høye poengsummen ble det sterk motstand også i runde 5, da det var GM Mihai Suba (2242) som satt på den andre siden av brettet. Dette partiet endte med tap, men allerede i den påfølgende runden tok Håkon en ny seier da han vant mot Fransisco Costa Correas (1617). I alle de tre siste runde møtte Håkon så tre høyere ratede spillere som han alle tok poeng fra, da han først spilte remis mot Jose Ignacio Rebole Arbea (2165), før han vant mot Aaron Bendayan Claros (2171), og avsluttet turneringen med remis mot Fernando Arauz Alonso (2141). Tre meget sterke resultater som bidro til at Håkon klatret helt opp på en 15. plass med 6 poeng.

Alle resultater fra turneringen finnes her: https://info64.org/iv-torneo-semana-santa-alicante

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page