top of page

Smeaheia Vår BGP

Smeaheia Vår BGP/UGP 2019 ble arrangert søndag 12. mai av Smeaheia Skolesjakk på Sandnes Videregående skole. Turneringen ble spilt over 7 runder med en betenkningstid på 15 minutter per spiller, og samlet totalt 51 deltakere fordelt på 4 ulike klasser. Blant disse var det 9 spillere fra Stavanger, som deltok i klassene mikroputt, miniputt og lilleputt. Blant disse var det flere som leverte meget sterkt, og best resultater var det i miniputtklassen, hvor Martin Holten Fiskaaen og Titas Malaiska tok de to øverste plassene med 18 av 21 mulige poeng. Av disse to var det Martin som tok 1. plassen med noe bedre kvalitet enn Titas. Også i mikroputtklassen var det god innsats, da Leo Alexander Myrnes og Ali Kizatbay tok 4 og 5. plass med 16 og 15 poeng. Siste klasse med deltakelse fra Stavanger var den sammenlagt lilleputt- og kadettklassen, hvor Kasper Kleppe Tunge tok 4. plass blant lilleputtene med 11. poeng.

I mikroputtklassen sikret Martin 1. plassen med 18 poeng. Martins turnering startet strålende da han vant sine 4 første partier, hvorav 3. plassen Noa Brakestad og 2. plassen Titas var blant motstanderne. Hans første poengtap kom i runde 5, da han spilte remis mot klubbkamerat Thomas Hansen Juvik, før hans eneste tap denne turneringen kom mot Felix Wølner i den påfølegende runden. Dette tapet gjorde at Titas kom opp på lik poengsum som Martin, men med seier i siste runde mot Levi Salte fikk han likevel 1. plassen, med bedre kvalitet enn Titas.

Titas på sin side startet turneringen med remis mot Øyvind Fagerlund, før han i runde 2 og 3 tok to strake seire mot Alina Shehzad og Levi Salte. i runde 4 fikk han sitt første tap, da ledende Martin vant med svarte brikker, men etter dette tapet bygget han opp en strålende rekke med resultater, da han vant sine tre siste partier. Blant seirene her var det den mot 3. plassen Noa Brakestad i siste runde som var den viktigste, da han med denne seieren også hjalp Martin til sin 1. plass, ettersom Noa ville tatt turneringsseieren med seier i siste runde. Det ble dermed en strålende turnering både av Martin og Titas, som sikret de to øverste plassene i klassen.

Det var også to andre deltakere fra Stavanger i denne klassen, og både Thomas Hansen Juvik og Ethan Solly leverte god innsats. Thomas endte kun to poeng bak Martin og Titas, med 16. poeng en 5. plass, mens Ethan tok 11 poeng og en 14. plass. Begge to hadde sterke enkeltresultater, og mest imponerende var Thomas sin remis mot Martin i runde 5.

i mikroputtklassen var det dessverre ingen som endte blant topp 3, men Leo Alexander Myrnes og Ali Kizatbay var svært nærme med 4 og 5. plass. Leo endte i tillegg på samme poengsum som 3. plassen, men hadde noe dårligere kvalitet og ble derfor henvist til 4. plassen. Leo startet turneringen sin med to strake seire mot Markus Ørn og Isak Birkeland, før han i tredje runde tapte for 2. plassen David Mindestrømmen Simonsen. Etter dette tapet tok han to nye seire mot Sondre Sortland og Sophie Damiano, og var dermed fortsatt med i kampen om seieren med to runder igjen. Dessverre ble det kun et halvt poeng på disse rundene, noe som ga ham 16 poeng og en 4. plass i klassen. En flott prestasjon av Leo, som med det også ble beste Stavangerspiller.

Ali endte ett poeng og en plassering bak Leo, etter å ha hatt en lignende turneringsutvikling. Ali tapte sitt første parti mot 1. plassen Cyril Karlsen, før han vant både runde 2 og 3 mot Sophie Damiano og Magnus Sæterås. Deretter fikk han annethvert tap og seier resten av turneringen, med seire mot Sondre Sortland og Tobias Olai Rasmussen, og tap for Halldor Olaves Grytten og David Mindestrømmen Simonsen.

I tillegg til Leo og Ali deltok også Sophie Damiano og Lucas Rocha fra Stavanger Sku i denne klassen. Disse to leverte også flott innsats og endte på 9. og 14. plass.

I den sammenslåtte lilleputt- og kadettklassen var Kasper Kleppe Tunge i lilleputt den eneste deltakeren fra Stavanger. i denne klassen møtte alle spillerne hverandre en gang, og det ble dermed ekstra tøft for lilleputtene, som ble nødt til å spille mot alle kadettene. Kasper fikk også kjenne på dette, og fikk 3 av tapene sine mot de tre kadettene i klassen. Seirene hans kom mot 3 og 5 plassene i lilleputtklassen, Noah Salte og Lukas Dominik Gåsland, og førte ham opp på 11 poeng hvilket holdt til en 4. plass. Kasper endte imidlertid på lik poengsum som 3. plasserte Salte, men ble slått på kvalitet.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=SmeaheiaBGPVar2019-SmeaheiaSkolesjakk

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page