top of page

Copenhagen Chess Challenge 2019

Copenhagen Chess Challenge ble arrangert fra 15 - 19. mai i Ballerup utenfor København. Dette er en turnering som har pleid å trekke en del nordmenn, og som ofte har hatt deltagelse fra Stavanger Sjakklubb Ungdom. Dette ble også gjeldende for årets turnering, da den samlet 14 nordmenn med to ungdommer fra Stavanger blant disse. Aleksander Fossan (2075) og Martin Saltvedt (2018) var forhåndsrangert som nummer 31 og 34, og endte turneringen med 5 og 3,5 poeng. Best av de to ble Aleksander, som med sine 5 poeng sikret seg førsteplassen i ratinggruppen de begge var i, og en ratingfremgang på hele 74 poeng!

Aleksander fikk en fin start på turneringen sin da han i første runde møtte den lavest rangerte spilleren i turneringen, danske William Pihl (1496). Dette partiet endte som forventet med seier, og han rykket da opp til en langt sterkere motstander i neste runde, da den danske FM-en Mikkel Manosri Jacobsen (2319) stod for tur. Dette ble dessverre for Aleksander en kort affære, da dansken avgjorde partiet tidlig, etter å ha funnet en flott kombinasjon tidlig i midtspillet. Tapet i runde 2 ledet til en mer overkommelig motstander i runde 3, da Sverre Lye (1749) fra Sandnes var neste motstander. Denne gangen var det Aleksander sin tur til å levere strålende taktisk spill, og etter et vakkert tårnoffer i midtspillet fikk han inn en lang kombinasjon som endte i et materielt vunnet sluttspill.

Denne seieren markerte starten på en meget sterk rekke med resultater for Aleksander, som kun tapte ett av sine neste 6 partier. I runde 4 holdt han FM Aref Vasli (2346) til remis, mens han i runde 5 tok hele poenget mot norske Mikkel Strange (2368). Seieren mot Strange var spesielt imponerende, da Aleksander vant en bonde allerede i åpningen, og derfra kontrollerte seieren inn uten noen problemer underveis. I runde 6 møtte han sin sterkeste motstander denne turneringen, IM Tor Fredrik Kaasen (2398). Dette ble et skarpt parti, der Kaasen til slutt trakk det lengste strået, og fikk inn et avgjørende angrep på dronningfløyen. Heldigvis ble dette også Aleksanders siste tap i turneringen, da de tre siste partiene alle endte med remiser mot langt høyere ratede spillere. I runde 7 spilte han remis mot Casper Yukun Liu (2228), før han i runde 8 fulgte opp med et nytt halvpoeng mot FM Viktor Haarmark Nielsen (2279). Det sterkeste resultatet kom imidlertid i den siste runden, da han holdt GM Carsten Høi (2341) til remis uten noen større problemer. De mange gode resultatene ga ham totalt 5 poeng, hvilket holdt til en 20. plass i turneringen, 11 plasseringer over forhåndsrangeringen hans. I tillegg til dette tok Aleksander 1. plassen i ratingkategori B, og sikret seg en ratingfremgang på hele 74 poeng!

Aleksander med hvite brikker tok en sterk remis i siste runde mot GM Carsten Høi

Martin fikk en tyngre start på sin turnering enn Aleksander, da han i første runde møtte IM Benjamin Haldorsen (2437) som på forhånd var en av favorittene til å vinne turneringen. Partiet mot Haldorsen endte også med tap, og han måtte dermed vente på sin første seier. Dessverre kom denne heller ikke i runde 2, da det her ble tap for Jeppe Hald Falkesgaard (1878). I runde 3 og 4 ble det imidlertid to seire på rad, mot danske Jacob Werner (1686) og sveitsiske Urs Egli (1906). I femte runde spilte Martin et langt og jevnt parti mot norske CM Svein Rishovd (2105), men etter ha trådt feil i sluttspillet, måtte Martin gi tapt etter 71 trekk. I runde 6 ble det et nytt sluttspill, denne gangen mot Thomas Nielsen (1933). Dette sluttspillet endte imidlertid bedre, da det ble remis etter 42 trekk. I runde 7 ble det dessverre tap for Andreas Tenold (1969), før han i runde 8 og 9 spilte remiser mot Vedant Kumar Saravana (1845) og Daniel Bendixen (1957). Dette brakte ham opp på 3,5 poeng og en 48 plass i turneringen, hvilket ga ham en liten ratingnedgang.

Martin endte Copenhagen Chess Challenge med 3,5 poeng

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringens hjemmeside:

http://www.kobenhavnsskakunion.dk/index.php?mid=243

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page