top of page

Nordic Chess Championship 2019

Nordisk mesterskap i sjakk ble arrangert på Quality Hotell i Sarpsborg med 9 runder og en betenkningstid på 90 min + 30 sek per trekk, pluss 30 min ekstra etter 40 spilte trekk.Turneringen samlet totalt 91 deltakere som var fordelt på en åpen gruppe og en seniorgruppe. Blant spillerne i den åpne gruppen var det to spillere fra Stavanger, som begge leverte gode turneringer. Aksel Bu Kvaløy (2138) var representanten fra Stavangers ungdomsklubb, mens Christian Tunge (2027) var voksenklubbens representant. Av disse var det Aksel som leverte sterkest, da han med sine 5 poeng leverte en strålende turnering og endte på en flott 26. plass i et sterkt felt. Aksel sikret seg med det også en ratingfremgang på 33 ratingpoeng. Christian leverte i likhet med Aksel en god turnering, og endte til slutt på 4,5 poeng og en 31. plass, hvilket ga ham en ratingfremgang på 25 poeng.

Aksel leverte som nevnt en god turnering i Sarpsborg, og leverte spesielt sterke resultater i starten og slutten av turneringen, da han blant annet spilte remis mot to sterke tittelspillere.

Aksel startet turneringen sin med seier mot Jakob Asbjørnsen (1359) i første runde, før han gikk videre til å ta en meget sterk remis mot IM Philip Lindgren (2384) i runde 2. Aksel var her aldri i fare for å tape, og hadde initiativet helt til de tok remis etter 27 trekk. I tredje runde fikk han sitt første tap for turneringen, da den islandske stormesteren Helgi Ass Gretarsson (2433) ble for sterk. I runden etterpå fikk han imidlertid revansje mot en ny stormester, denne gangen i form av WGM Lenka Ptacnikova (2145). Dette ble et spennende parti hvor Aksel etterhvert fikk en svært åpen kongestilling, men klarte å utnytte dette til sin fordel, og avgjorde partiet med et knusende angrep på kongefløyen. I runde 5 møtte han et annet norsk talent, da FM Mads Vestby-Ellingsen (2345) var motstander. Dette ble nok et interessant parti, hvor begge spillerne hadde en svært utsatt kongestilling. Dessverre var det denne gangen Vestby-Ellingsen som behersket stillingen best, og partiet var tapt for Aksel etter 39 trekk.

I runde 6 kom han tilbake på vinnersporet da han nedspilte en annen nordmann, som hadde noe lavere spillestyrke enn Ellingsen, i Kolbjørn-Albin Johansen (1690). Dessverre fikk han ikke bygget opp noen seiersrekke, da han i runde 7 tapte mot FM Carl Cederstamn Barsk (2334). Mot slutten av turneringen leverte han nye sterke resultater, da han i runde 8 vant mot Rune Harald Kristiansen (1849) før han i siste runde spilte remis mot GM Leif Øgård (2385). En meget sterk turnering av Aksel, som sikret seg 5 poeng og en ratingfremgang på 33 poeng!

Christian stod over første runde i turneringen, og kom derfor inn i runde 2 uten poeng. I sin første spillerunde tok han en overbevisende seier mot Eivind Grunt Kreken (1784), før han i runde to imponerte stort med å vinne mot IM Philip Lindgren (2384). Dette var et meget sterkt parti av Christian, som i midtspillet ofret et helt tårn for et sterkt angrep. Dette viste seg også som en god vurdering, da Lindgren ga opp etter 30 trekk i en håpløs stilling. Etter denne seieren fikk Christian svært sterk motstand i de neste rundene, og tapte med det mot to titlede spillere i runde 3 og 4. I femte runde tok han så en ny flott seier, da han nedspilte Nedzad Neretljak (2114). Nok et godt resultat av Christian som dermed stod med 4 poeng på de første 7 rundene. På de to siste rundene ble det først tap for Elham Abdrlauf (2207) før han spilte remis mot Kenneth Hamre (2033) i siste runde. Dermed ble det en solid turnering av både Christian og Aksel, som begge sikret seg god ratingfremgang!

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/pairings.aspx?TID=NordicChessChampionship2019-NorgesSjakkforbund

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page