top of page

Bergen Sommer Super-NGP 2019

I sammenheng med Bergen Spillfestival som arrangeres i Bergen fra 26. juli til 4. august, ble det arrangert en NGP turnering med hele 9 runder, hvor de tre første ble spilt som hurtigsjakk med betenkningstiden 25 min. + 10 sek. mens de 6 siste ble spilt som langsjakk med betenkningstiden 90 min. + 30 sek. Turneringen samlet totalt 42 deltakere, hvorav 3 av dem var fra Stavanger, og deltok i den øverste av de to spillegruppene. Av disse tre var det til slutt Aleksander Fossan (2155) som leverte den beste plasseringen, med 5,5 poeng og en 3. plass. Halvpoenget bak fulgte Benjamin Fossan (1924) på en 6. plass, mens Andreas Fossan (2023) endte et halvt poeng bak dette igjen, på en 14. plass.

Aleksander sin turnering startet med 2 av 3 mulige poeng i hurtigsjakken, etter at han vant mot Heine Johannessen (1743) og Jarle Sivertsen (1605), men tapte for Benjamin Fossan (1924). Da han så kom over i langsjakken i runde 4, nedspilte han Mathias Unneland (2008), før han tapte mot førsterangerte GM Maxim Turov (2566) i runde fem. Dette tapet dvelet han imidlertid ikke lenge ved, da han umiddelbart slo tilbake i runde 6 med seier over Lars Erik Eriksen (1896), før han i runde 7 spilte sin eneste remis for turneringen mot Afras Mansoor (1991). I nest siste runde fikk han så nok en stor utfordring da han møtte tredjerangerte Sebastian Mihajlov (2375), som på dette tidspunktet kun hadde avgitt poeng mot Turov. Dette partiet endte dessverre med tap for Aleksander, men på tross av dette hang han godt med i kampen om en pallplass før siste runde, og med seier mot Ole Emil Frisvold (2127) i den niende runden ville han ha gode muligheter til å ende på pallen. Dette klarte han også, og seieren i siste runde ga ham en sterk 3. plass, i tillegg til å gi ham en ratingfremgang på 17 poeng.

Halvpoenget bak Aleksander, på en 6. plass, kom Benjamin Fossan (1924). Benjamin startet også turneringen sin med to av tre mulige poeng i hurtigsjakken, etter å ha vunnet mot Theo Johannessen (1504) og Aleksander Fossan (2155), men tapt mot GM Maxim Turov (2566). Tapet mot Turov ble imidlertid Benjamins eneste tap denne turneringen, da alle langsjakkpartiene hans faktisk endte med remis. 5 av de 6 remisene var imidlertid mot høyere ratede spillere, så det var absolutt resultater som han kunne si seg fornøyd med. I runde 4 holdt han Ole Emil Frisvold (2127) til remis, mens han i den påfølgende runden delte poenget med Stig Martinsen (2177). I sjette runde ble det så remis mot Hallvard Haug Flatebø (1857), før han avsluttet turneringen med poengdelinger mot Simen Sørensen (1976), Andreas Fossan (2023) og Sigve Hølleland (2092). Dette holdt til 5 poeng for Benjamin, og en velfortjent ratingfremgang på 18 poeng.

Andreas endte turneringen kun et halvt poeng bak Benjamin, men fikk dessverre ikke noen ratingfremgang som de to andre. Turneringen hans fikk en noe trå start i hurtigsjakken, hvilket gjorde at han aldri kom oppover på resultatlisten og fikk møte høyere ratede spillere. Dermed måtte han stadig kjempe mot spillere som var litt lavere ratet enn ham selv, og da noen av disse partiene endte med poengtap, endte turneringen med noe ratingnedgang.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=BergenSommerSuper-NGP2019-SotraSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page