top of page

Åpent Rogalandsmesterskap i Hurtigsjakk

Mandag 2. september ble Åpent Rogalandsmesterskap i hurtigsjakk arrangert på Tjensvoll Bydelshus i regi av Stavanger Sjakklubb og Stavanger Sjakklubb Ungdom. Turneringen samlet 72 deltakere fordelt på to grupper, som alle spilte 6 runder hurtigsjakk med betenkningstiden 10 min. + 2 sek. per trekk. Blant deltakerne var det også mange barn og ungdommer fra Stavanger Sku, som leverte strålende innsats i turneringen. Blant de som skilte seg ekstra ut finner vi Abyl Kizatbay (1984), som med 6 poeng like gjerne tok 1. plassen i A-gruppen! Abyl leverte en strålende turnering, og endte hele 1,5 poeng foran neste spiller. Klubbkamerat Aleksander Fossan (1912) var en av de som fulgte nærmest, da han med 4,5 poeng tok 3. plassen, også dette en meget god prestasjon.

I B-gruppen var det også en ungdom fra Stavanger som var med og kjempet i toppen, da David Jess Linjord (1475) tok en sterk 2. plass i gruppen med 5 poeng. Nærmeste Stavangerspiller etter David var Martin Holten Fiskaaen (1126) og Fredrik Rege på 10 og 11. plass, som begge endte turneringen med 4 poeng.

Gruppe A

I A-gruppen var det som nevnt Abyl som leverte sterkest, med full pott på de seks rundene. Abyls turnering startet med seire mot Stian Auklend (1587) og Frode Wiggen (1675) før han i tredje runde vant en skikkelig toppkamp mot Shazil Shehzad (1861). Han lå dermed i delt ledelse etter halvspilt turnering med tre andre spillere på 3 poeng. I runde 4 rykket han fra noen av disse, da han vant mot Aksel Bu Kvaløy (1915) med svarte brikker. Et meget godt resultat, som gjorde at han holdt seg på maksimal poengsum. I runde 5 lå det an til et virkelig avgjørende oppgjør, da Abyl møtte Aleksander Fossan, som på dette tidspunktet var den eneste spilleren som også hadde 4 poeng. Også dette oppgjøret endte med seier til Abyl, og han gikk dermed alene opp i tet med 5 poeng, et helt poeng foran neste spiller. Abyl ville dermed være sikret turneringsseieren med seier eller remis i siste runde, noe han også klarte da han tok hele poenget mot Tallak Nærland (2134). Et meget sterkt resultat, som ga ham 1. plassen, i tillegg til en ratingfremgang på 41 poeng på hurtigsjakkratingen.

Aleksander ble som sagt nærmeste utfordrer fra Stavanger, da han kom 1,5 poeng bak Abyl, på en 3. plass. Aleksander endte på samme poengsum som Shazil Shehzad på andreplass, men hadde noe dårligere kvalitet og endte derfor på plassen bak. Også Aleksander hadde en flott turnering, og var faktisk ubeseiret helt til han tapte for Abyl i runde 5. I de fire første partiene tok han 4 strake seire mot Bjørn Ellingsen (1571), Kristian Evjen (1509), Aleksander Omtvedt (1858) og Tallak Nærland (2134). I siste runde spilte han så remis, da han delte poenget med førsterangerte FM Per Ove Egeli (2289). Et meget sterkt resultat, som var helt nødvendig for at han skulle komme seg inn blant topp 3! I tillegg til pallplasseringen fikk Aleksander også en fin ratingfremgang på 28 poeng, som han kunne legge til hurtigsjakkratingen sin.

Det var imidlertid ikke bare Abyl og Aleksander som leverte sterke turneringer. Det var gode prestasjoner også blant Stavangers spillere lenger nede på resultatlisten. Stian Hjorteland (1497) endte turneringen på 3 poeng, etter å ha vunnet mot Atle Larsen (1594), Gustav Hestholm (1456) og Frode Wiggen (1675). Dette sikret ham en ratingfremgang på 31 poeng!

Halvpoenget bak Stian, på 2,5 poeng, kom Gustav Hestholm (1456) som også leverte en flott turnering. Gustav fikk en ratingfremgang på 20 poeng, etter å ha vunnet mot Erik Søiland (1584) og Eigil Gjeseth (1516), og spilt remis mot Per Blikra (1835).

Gruppe B

I B-gruppen var det David Jess Linjord som leverte de sterkeste resultatene, med 5 poeng og en 2. plass. David startet turneringen sin med seire i de tre første rundene, da han nedspilte Leiv Ove Bollestad, Lukas Dominik Gåsland og Elias Kristiansen (1250). Med tre poeng etter de første tre rundene, lå han i delt ledelse sammen med John Breiland og Roar Sola, og det var sistnevnte han møtte i runde 4. Dette partiet endte dessverre med tap for David, og han måtte slå tilbake i de to siste rundene for å kjempe seg inn på pallen igjen. Dette klarte han med glans, da han i runde 5 og 6 vant mot Stig Jerlow Jacobsen (1178) og Ola Kvaløy (1325), noe som gjorde at han klatret opp på 5 poeng. Dette holdt til en flott 2. plass, og en ratingfremgang på 4 poeng.

De neste ungdommene fra Stavanger Sku på resultatlisten var Martin Holten Fiskaaen (1126) og Fredrik Rege. Begge disse tok 4 poeng, og endte på 10 og 11. plass. Martin sine seire kom mot Josef Ulset, Erik Tangen, Vegard Joa (1101) og Knut Henrik Tallaksen (1533). Spesielt imponerende var seieren mot Tallaksen, som også bidro til å sikre ham en solid ratingfremgang på 25 poeng.

Fredrik fikk en tøff start på turneringen sin, da han tapte begge sine to første partier. Dette stoppet ham imidlertid ikke, og han slo tilbake med å vinne alle sine fire siste partier! Seirene i disse partiene kom mot Christian Eliassen, Trond Grytten, Sigurd Åset og John Breiland (1505). Også for Fredrik kom altså det sterkeste resultatet i siste runde, og dette bidro til at han fikk en ratingprestasjon på 1328!

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=ApentRogalandsmesterskapihurti2019-StavangerSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page