top of page

Levanger Grand Prix 2019

Levanger Grand Prix 2019 ble arrangert på Levanger Videregående skole helgen 13 - 15. september. Turneringen samlet totalt 54 deltakere, hvorav 45 av dem spilte i en ratet A-gruppe, mens de resterende 9 spilte i en uratet hobbyklasse. A-gruppen ble spilt over 7 runder, hvor de tre første rundene ble spilt som hurtigsjakk med betenkningstiden 15 min. + 10 sek. mens de neste 4 rundene ble spilt som langsjakk med 90 min. + 30 sek. per trekk. Hanna Bakken Kyrkjebø (1949) og Marte Bakken Kyrkjebø (1846) var de eneste deltakerne fra Stavanger Sku, og av disse to var det Marte som imponerte mest, med 5 poeng og en veldig sterk 4. plass, hvilket var en klatring på 7 plasser fra forhåndsrangeringen! Den gode turneringen ga henne også en ratingfremgang på hele 26 poeng. Hanna fikk på sin side en vanskelig turnering etter et tap for en lavere ratet spiller tidlig i langsjakken, men endte likevel på 11. plass med 4,5 poeng.

Hanna og Marte satt på 1 og 2. bord i runde 2

Marte sin turnering startet med to av tre mulige poeng i hurtigsjakken, da hun vant mot Kristoffer Wang Strømhaug (1730) og Thomas Berg (1585) i runde 1 og 3, men tapte mot Kjell Arne Lilleløkken (2032) i runde 2. Dette ga henne et fint utgangspunkt før langsjakken, hvor hun leverte meget sterke resultater, med 3 av 4 mulige poeng mot sterk motstand. I første langsjakkrunde vant hun mot Kjell Ove Blekken (1719), før hun i runde 5 startet tok et meget sterkt helpoeng mot Øyvind Ukkelberg (1927). Dette ble også hennes beste resultat denne turneringen, og gjorde at hun klatret opp på 4 poeng etter 5 spilte runder. Hun hang dermed godt med i toppkampen, og fikk som følge av det tøff motstand også i de neste rundene da hun møtte Kjell Næssvold (1977) og Mathias Unneland (1961). Dette var imidlertid ingen hindring for Marte, som holdt begge disse to til remis! To veldig gode prestasjoner, som ga Marte 5 poeng totalt og en imponerende 4. plass i klassen! Dette var hele 7 plasser over forhåndsrangeringen, og da hun også fikk med seg en ratingfremgang på hele 26 poeng var det god grunn til å være fornøyd med turneringen!

Hanna fikk en lik start på turneringen som Marte, da hun tok to av tre mulige poeng i hurtigsjakken. Hanna sine seire kom mot Øyvind Holmen Longva (1395) og Tobias Gotaas Hansen (1291) i runde 1 og 3, mens tapet kom mot førsterangerte IM Sebastian Mihajlov (2383) i runde 2. Hanna hadde dermed i likhet med Marte et fint utgangspunkt før langsjakken, men fikk dessverre noen dårlige resultater tidlig i langsjakken som gjorde det vanskelig å hevde seg helt i toppen. I runde 4 spilte hun remis mot Emerik Roulet-Dubonnet (1678), før hun i femte runde tapte for Ingmund Bjørkan (1591). Spesielt tapet i runde 5 var ødeleggende for Hanna, som på tross av seire mot Trond Kristensen (1643) og Ulrikke Langvik (1674) i de to siste rundene ikke fikk reddet inn ratingprestasjonen, hvilket gjorde at hun endte turneringen med en liten ratingnedgang.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=LevangerGrandPrix2019-LevangerSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page