top of page

First Saturday Budapest

First Saturday er en turnering som varer litt over en uke, og som arrangeres i Budapest med oppstart rundt den første lørdagen hver måned. Denne månedens utgave gikk fra lørdag 5. oktober til tirsdag 15. oktober, og hadde 30 spillere fordelt på tre grupper (én GM-gruppe, én IM-gruppe og én åpen gruppe) med 10 spillere i hver gruppe. Gruppene ble avviklet med et bergersystem, hvor alle møtte hverandre én gang. Aksel Bu Kvaløy (2125) fra Stavanger og Ulrikke Langvik (1700) fra Trondheim var de eneste norske deltakerne, og deltok i hver sin gruppe. Aksel deltok i IM-gruppen som bestod av 9 spillere, mens Ulrikke deltok i den åpne gruppen som bestod av 10 spillere. Begge leverte svært gode prestasjoner, og spesielt Aksel imponerte stort i den sterke IM-gruppen, med 5 poeng og en solid 5. plass. Aksel var på forhånd rangert nest sist i gruppen, men gjorde tidlig forhåndsrangeringen til skamme, og endte til slutt opp som den store ratingvinneren i gruppen, med en ratingprestasjon på 2303 og en ratingfremgang på 84 poeng!

Aksels turnering startet forrykende med to seire allerede i de to første rundene. Han startet med å vinne mot en høyere ratet spiller allerede i første runde, da han nedspilte den russiske CM-en Victor Neustroev (2259). Dette ble også den sterkeste seieren han tok denne turneringen, og Aksel hadde dermed fått en flott start på turneringen!

I runde 2 tok han nok et helpoeng da han vant med hvite brikker mot den eneste spilleren i gruppen som var lavere ratet enn ham selv, indiske WFM Vasnawala Vishwa (2112). I runde 3 fikk han så sitt første tap, da andrerangerte IM Minh Tho Nhat (2353) fra Ungarn ble for sterk. Dette blir imidlertid ett av kun to tap for Aksel, og fra runde 4 av leverte han en veldig imponerende rekke av partier uten tap. I fjerde runde holdt han nemlig den serbiske IM-en Tibor Farkas (2284) til remis, før han i runde 5 også spilte remis mot franske Bilguun Bat (2212). Deretter tok han en ny sterk seier i runde 6, da han nedspilte mexicanske Ramirez Hiram De Jesus Velarde (2209).

I syvende runde var det klart for et virkelig tøft oppgjør for Aksel, da han skulle opp mot gruppens førsterangerte spiller, IM Van Thanh Nguyen (2379) fra Vietnam. Dette endte imidlertid meget godt, da Aksel holdt Nguyen til remis, og klatret opp på 50% score med to runder igjen!

I åttende runde spilte Aksel en ny remis, denne gangen mot Mark Lyell (2234) fra England. Dette ble det siste poenget han sikret seg, da sisterunden bød på hans andre tap, mot det som til slutt ble klassevinneren, Nikhil Kumar (2297) fra USA. Aksel endte dermed på 5 poeng, noe som ga ham en 3. plass i turneringen. En veldig sterk prestasjon, som også sikret ham en ratingfremgang på 84 poeng. Dette gjør at han uoffisielt klatrer over 2200 i rating for første gang!

Alle resultater fra turneringen finnes på Chess-results:

http://chess-results.com/tnr475723.aspx?lan=1&art=9&fedb=NOR&fed=NOR&flag=30&snr=9

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page