top of page

Grenland Grand Prix 2019

Grenland Grand Prix ble arrangert på Fritidsparken Hotell i Skien fra 11. - 13. oktober. Turneringen samlet 52 deltakere fordelt på én A- og én B-gruppe. Blant deltakerne var det kun Aleksander Fossan (2125) som deltok fra Stavanger, men han imponerte til gjengjeld stort, og stakk like godt av med seieren i A-gruppen, med 4,5 poeng på 5 runder! En meget sterk prestasjon av Aleksander, som på forhånd var rangert som nummer 5 i turneringen, et godt stykke bak førsterangerte IM Erlend Mikalsen (2376). Den solide poengfangsten sikret ham også en meget god ratingfremgang på 54 poeng, noe som gjør at han klatrer svært nærme ratinggrensen på 2200 poeng!

Aleksander sin turnering startet med to oppskriftsmessige seire i de to første rundene, da han først vant mot Andreas Fuskeland Kro (1688) i runde 1, før han i runde 2 nedspilte Eirik Austad (1823). Det ble først i tredje runde at han ble satt på en virkelig tøff test, da han møtte førsterangerte IM Erlend Mikalsen (2376). Den sterke motstanden stanset imidlertid ikke Aleksander, som også tok hele poenget mot Mikalsen, og dermed gikk opp i delt ledelse med Isak Sjøberg (2231), begge med 3 poeng etter 3 runder. Seieren mot Mikalsen ble naturligvis også stående som hans sterkeste enkeltresultat denne turneringen, og la virkelig grunnlaget for turneringsseieren. Nevnte Sjøberg ble motstander i neste siste runde, og dette partiet kunne langt på vei avgjøre kampen om turneringsseieren, da den som vant dette partiet ville ha et helt poeng ned til neste spiller. Dette ble imidlertid ikke tilfellet, da partiet endte remis, og begge to gikk opp i 3,5 poeng. Nok et godt resultat for Aleksander, som nå hadde svært gode muligheter for å ta turneringsseieren, dersom han også klarte å vinne det siste partiet sitt.

I sisterunden fikk Aleksander svarte brikker mot Benjamin Halvorsen (1860), og da han sikret seg seieren også i dette partiet gikk han opp i imponerende 4,5 poeng. Han fikk da samme poengsum som FM Elham Abdrlauf (2213), men endte foran ham på tabellen med bedre snittmotstand totalt, da dette ble brukt for å skille spillere på samme poengsum. En meget sterk turnering av Aleksander, som med ratingfremgangen på 54 poeng klatrer nærmere ratinggrensen på 2200!

Alle resultater finnes på turneringsservice:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=GrenlandGrandPrix2019-PorsgrunnSjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page