top of page

KM for barn og ungdom 2019

KM i Rogaland for barn og ungdom ble arrangert lørdag 19. oktober, på Sandnes Videregående skole. Arrangør av turneringen var Smeaheia Skolesjakk i samarbeid med Rogaland Skolesjakkutvalg. Turneringen samlet totalt 82 deltakere til 6 runder hurtigsjakk, med arrangørklubben Smeaheia som største deltakende klubb med hele 42 deltakere, foran Stavanger Sku som ble nest største klubb med 22 spillere. Det var også disse to klubbene som stakk av med samtlige medaljer i turneringen, med en overvekt til Smeaheia, som fikk kretsmesteren i 5 av klassene, mens Stavanger fikk kretsmesterne i de to øvrige klassene. Stavangers kretsmestere ble imidlertid helt suverene i sine klasser, og var de eneste spillerne i turneringen som vant alle sine partier. Abyl Kizatbay (2160) tok 5 seire på 5 partier i den sammenslåtte A- og B-gruppen, og ble med det kretsmester i klasse A (17-19 år), mens Aksel Bu Kvaløy (2125) som nylig leverte en kjempeturnering i Budapest, også leverte varene i kretsmesterskapet i helgen. I likhet med Abyl tok Aksel 5 seire på 5 partier, og dermed ble han kretsmester i klasse D (12 år), hvilket også var én alderklasse høyere enn den han egentlig skulle spilt i. I tillegg til de to kretsmesterne var det flere spillere fra Stavanger Sku som leverte gode prestasjoner, og både Live Jørgensen Skigelstrand (1734) og Martin Holten Fiskaaen (1190) sikret seg andreplasser i sine aldersklasser!

Klasse A og B

Abyl var på forhånd stor favoritt i den sammenslåtte A- og B-gruppen, og innfridde favorittstempelet med full pott på de 5 rundene denne klassen spilte. Allerede i første runde fikk han det som på papiret var det tøffeste partiet, da han med hvite brikker skulle opp mot andrerangerte David Nesse (1796). Dette endte imidlertid godt, og da Abyl tok hele poenget fikk han en perfekt start på turneringen. I de tre neste partiene tok han så nye poeng mot de andre spillerne fra SSKU, da han i tur og orden vant mot Sofie Løfaldli (1393), Live Jørgensen Skigelstrand (1734) og Fredrik Lytomt Jacobsen (1578). Til slutt endte han turneringen med seier mot Alisha Shehzad (1678), noe som brakte ham opp i 15 poeng. Dermed ble det en kretsmestertittel i klasse A på Abyl!

De andre spillerne fra Stavanger i denne gruppen var alle i klasse B, og blant disse var det Live Jørgensen Skigelstrand (1734) som markerte seg sterkest, da hun med sine 11 poeng tok 2. plassen i klassen, 2 poeng bak forhåndsfavoritt David Nesse (1796). Dette var en sterk prestasjon av Live, som kun tapte mot nevnte David og Abyl, og vant de resterende tre partiene sine.

Sofie Løfaldli (1393) og Fredrik Lytomt Jacobsen (1578) endte begge på 7 poeng, og tok 4 og 5. plass i klasse B. De to var på forhånd lavest rangert i gruppen, men sikret seg likevel hver sin seier mot høyere ratet motstand, da Sofie i første runde vant mot Fredrik, mens Fredrik selv tok seieren mot Alisha Shehzad (1678) i runde 3.

Gruppe C

I C-gruppen var 6 av 13 spillere fra Stavanger Sku, og best av disse ble til slutt Gustav Hestholm (1623) med 13 poeng og en 6. plass. Like bak Gustav fulgte de andre Stavangerspillerne på rad og rekke, da Vetle Støren (1342), Kasper Kleppe Tunge (1247) og Håkon Støren (1429) alle tok 12 poeng, mens Fredrik Nyborg Sørensen (1426) og Daniel Kjeldsen (1038) endte på 11 og 10 poeng. Det ble dermed en veldig godkjent turnering av alle Stavangers spillere, som på forhånd ikke var ventet å kunne blande seg så mye inn i toppkampen, da ratingforskjellen opp til de sterkeste Smeaheiaspillerne var vel stor.

Gruppe D

Stavangers andre kretsmestertittel kom i gruppe D, da Aksel Bu Kvaløy (2125) leverte helt likt som Abyl i A-gruppen, og tok 5 seire på like mange partier. Aksel startet turneringen sin strålende, med seire mot de to som på papiret var de største utfordrerne allerede i de første rundene, da han først vant med hvite brikker mot Balder Salte (1426), før han vant med svarte brikker mot den andre Stavangerspilleren i klassen, Camilla Broch-Austvoll (1018). Seiersrekken fortsatte i de neste rundene, da han også nedspilte Lukas Dominik Gåsland, Kristian Kvame Lorentzen og Theodor Løfaldli. En veldig godt gjennomført turnering av Aksel, som dermed kunne smykke seg med kretsmestertittelen!

Camilla Broch-Austvoll leverte også en fin turnering, men endte like utenfor pallen på en 4. plass. Camilla tok sine poeng i runde 3 og 4, da hun vant mot Theodor Løfaldli og spilte remis mot Kristian Kvame Lorentzen.

Gruppe E

I gruppe E var det kun 4 spillere fra klubben, men disse klarte likevel å sette sitt preg på toppkampen. Martin Holten Fiskaaen (1190) var den som leverte sterkest, da han tok en imponerende 2. plass med 16 poeng. Martin tok faktisk like mange poeng som Noa Brakestad på 1. plass, men hadde litt dårligere kvalitet og endte derfor bak ham. Uansett var det en veldig god prestasjon av Martin, som kun tapte poeng mot Noa, og vant de resterende 5 partiene sine.

Martins turnering startet med tre strake seire mot gode spillere, da han vant mot både Henrik Lauvsnes Nilsen (1169), Herman Tonning Grønlid og Rune Mæstad, som alle endte blant topp 6 til slutt. I fjerde runde kom Martin sitt eneste tap, da gruppevinner Noa Brakestad ble for sterk. Han lot seg imidlertid ikke stanse av et tap, og vant også de to siste rundene mot Karl Kjosavik og Martin Alden. En god turnering av Martin, som sikret nok en pallplassering til Stavanger!

På 5. plass i denne klassen kom Thomas Hansen Juvik, som også leverte flere gode resultater. Hans sterkeste resultat kom i runde 3, da han holdt klassevinner Brakestad til remis. Thomas ble dermed én av kun to spillere som klarte å ta poeng fra Brakestad. De andre Stavangerspillerne i klassen, Karl Kjosavik og Kristian Skurtveit tok 10 og 8 poeng, og leverte også god innsats!

Gruppe F

I gruppe F var det kun to spillere fra Stavanger Sku, og disse var Oskar Borg Tegle og Ask Ohm. Disse to tok 12 og 11 poeng, og leverte begge fine resultater. Oskar sine seire kom i første og siste runde, da han vant mot Sebastian Mortensen og Filip Bjaanes Lemvik. I tillegg fikk han et helpoeng på walkover i runde 5. Ask fikk en tøff start på sin turnering da han tapte sine tre første partier, men etter å ha fått et poeng på walkover i runde 4 snudde det for Ask, som fortsatte poengsankingen i de to siste rundene med seier over Sebastian Mortensen og remis mot Håvard Lea Lea Byberg.

Gruppe G

Gruppe G var den største gruppen denne turneringen, med 27 spillere totalt. 4 av disse var fra Stavanger, og disse endte alle på 50% score eller mer. Beste Stavangerspiller ble til slutt Leo Alexander Myrnes med 15 poeng og en 5. plass, mens Ali Kizatbay fulgte poenget bak med en 8. plass. Leo sin turnering startet strålende, da han vant sine tre første partier mot Leander Gjøse Bratland, Artemiy Bogatov og klubbkamerat Ali Kizatbay. I fjerde runde spilte han så remis mot Halldor Olaves Grytten, som til slutt endte på plassen foran ham. I nest siste runde fikk han turneringens eneste tap, da David Mindstrømmen Simonsen ble for sterk, før han i siste runde avsluttet turneringen med en sterk seier mot Tor Henning Knoph Helland.

Også Ali fikk en fin start på turneringen, da han vant sine to første partier. Dessverre ble det tap for ham i tredje runde, før han på nytt tok hele poenget mot Magnus Svendsen Folkvang i runde 4. I runde 5 tapte han så for spilleren som til slutt ble nummer 3, Alina Shehzad (1178), før han avsluttet turneringen med seier mot Julian Bjørnsen Opsahl i siste runde. En veldig flott turnering også for Ali!

De to siste spillerne fra Stavanger i klassen endte like bak hverandre, på 16 og 17. plass. August Ohm og Sophie Damiano tok begge 12 poeng, og vant tre partier hver.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=KMiRogalandforbarnogungdom2019-SmeaheiaSkolesjakk

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page