top of page

Bergen Grand Prix 2019

Årets utgave av Bergen Grand Prix ble arrangert på Nordnes Bydelshus helgen 15 - 17. november.

Bergen Grand Prix er naturlig nok en populær turnering for spillere fra Stavanger, og årets utgave var ikke noe unntak, med hele 21 Stavangerspillere på deltakerlisten! Mange av disse var også høyt rangert i sine respektive klasser, hvilket gjorde at klubben var med og kjempet i toppen i samtlige klasser. Til slutt ble det også noen meget sterke plasseringer både i A og B-gruppen, da Aleksander Fossan, Petter Fossan og Abyl Kizatbay ble nummer 2, 3 og 4 i A-gruppen, mens Martin Holten Fiskaaen tok 2. plassen i B-gruppen.

Gruppe A

Aleksander leverte en veldig god turnering i Bergen, og gikk ubeseiret gjennom alle 5 runden. De eneste poengene han avga var to remiser mot de to som på forhånd var soleklart høyest rangert i gruppen, og som endte turneringen som nummer 1 og 3: IM Benjamin Haldorsen (2443) og FM Petter Fossan (2315). Aleksander var dermed den eneste spilleren i turneringen som klarte å ta poeng fra klassevinner Haldorsen, som ellers vant sine resterende partier. De to remisene var naturlig nok de sterkeste enkeltresultatene hans denne turneringen, men også seirene var gode prestasjoner, da også disse kom mot gode spillere. Aleksander seire kom i runde 1, 2 og 4 mot henholdsvis Petter Andreas Wadstensvik (1895), Benjamin Fossan (1942) og WFM Anita Grønnestad (1952). De mange gode resultatene sikret ham dermed 4 poeng i turneringen, hvilket ga ham en flott 2. Plass i gruppen, og en ratingfremgang på hele 43 poeng!

På plassene bak Aleksander fulgte Petter og Abyl som begge tok 3,5 poeng. Ratingmessig var det imidlertid Abyl som leverte den sterkeste turneringen, da hans resultater ga ham en fremgang på 22 ratingpoeng. Denne fremgangen kom hovedsaklig som følge av seieren hans i siste runde, da han vant med hvite brikker mot Sigve Hølleland (2098). De andre poengene til Abyl kom etter seire mot Elias Hulleberg Sidali (1834) og Knut Jarle Hjørnevik (1807) i runde 1 og 2, og remis mot Afras Mansoor (2115) i runde 4. Abyks eneste tap kom i tredje runde da han tapte for Petter.

Petter va

De to siste spillerne fra Stavanger i denne klassen var Aleksander Flæsen og Gustav Hestholm, som endte på 2,5 og 2 poeng. Gustav var den eneste av disse to som endte turneringen med positiv ratingutvikling, da han gikk opp 31 poeng etter remiser mot Sergey Eliseev (1911) og Knut Jarle Hjørnevik (1807), samt seier mot Ariza Hina (1730). Meget sterke resultater av Gustav, som på forhånd faktisk var lavest rangert i klassen!

Gruppe B

Også i B-gruppen var det flere sterke prestasjoner, på tross av at det her ikke var noen som endte blant topp 3. Best plasserte Stavangerspiller i klassen ble Fredrik Lytomt Jacobsen med 3 poeng og en 8. plass, mens Richard Tobiassen kom fire plasser bak Fredrik med 2,5 poeng, og Kristoffer Bråtveit endte på 2. poeng. Av disse tre var det bare Richard som sikret seg en ratingfremgang, da hans 2,5 poeng ga ham hele 55 plusspoeng på ratingen! Richard ble dermed den spilleren fra klubben som fikk den største ratingfremgangen denne turneringen. Richard sin turnering startet meget godt, da han allerede i første runde sikret seg et godt resultat mot en høyere ratet spiller, med remis mot Olav Dyrhaug Eriksen (1539). I runde 2 fulgte han så opp med seier mot en annen Stavangerspiller, Kristoffer Bråtveit (1598), før han i runde 3 spilte remis mot nok en høyere ratet spiller, nemlig Rune Kleiven Rynning (1643). Fjerde runde bød så på en ny imponerende remis, denne gangen mot spilleren som på forhånd var andrerangert i klassen, Olav Hjortås (1778). Med så mange sterke resultater levde Richard fint med at det ble tap i siste runde mot John Breiland (1536), da han uansett kunne innkassere en solid ratingfremgang!

Gruppe C

I gruppe C var det igjen en Stavangerspiller helt i toppen, da Martin Holten Fiskaaen (1190) tok en flott 2. plass med 4. poeng. Martin sikret seg med det også en fin ratingfremgang på 37 poeng! Martin var sammen med klassevinneren den eneste som gikk ubeseiret gjennom turneringen, og avga kun to remiser som begge var mot høyere ratede spillere. Disse remisene kom i runde 3 og 4 mot Teodor Tenfjord Engelsen (1349) og Arve Nils Hansen (1297). Seirene til Martin kom i runde 1, 2 og 4, da han i de to første vant mot Bjørn Instanes og Kristian Glendrange, mens han i fjerde runde nedspilte Freddy Hestholm (1240). Meget gode resultater av Martin gjennom hele turneringen altså!

Den andre spilleren fra SSKU som deltok i denne klassen var Jerlow Lytomt Jacobsen, og han leverte i likhet med Martin flere gode resultater. Hans 3 poeng kom etter seire mot Nils Alexander Hoem Hegre, Anna Ovidia Young (1078) og Jøhannes Trønnes, og ga ham en fin ratingfremgang på 9 poeng!

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice:

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=BergenGrandPrix2019-BergensSchakklub

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page