top of page

Jæren BGP Novembersjakk

Jæren BGP novembersjakk ble arrangert i Kaféen på Jærhagen Kjøpesenter lørdag 23. november, og samlet 55 deltakere fra 7 ulike sjakklubber. Turneringen ble spilt over 6 runder, med et 3-2-1 poengsystem, som gir 3 poeng for seire, 2 poeng for remis og 1 poeng for tap. Fra Stavanger Sku var det 7 spillere som deltok, hvorav 5 deltok i miniputtklassen, mens de siste 2 deltok i mikroputtklassen. Alle sammen leverte flott innsats, og tre av dem klarte til og med å sikre seg pallplasseringer i de to klassene! Leo Alexander Myrnes og Oskar Haugen Strømme ble nemlig nummer 1 og 2 i mikroputtklassen, da begge tok 5 seire på 6 partier! I tillegg til dette tok Martin Holten Fiskaaen 2. plassen i miniputtklassen med 4 seire og to remis!

Mikroputt

Leo og Oskar leverte som sagt strålende resultater i mikroputtklassen, og stakk av med 1. og 2. plass i klassen, etter at begge hadde kommet seg opp i 16 poeng. Til slutt var det imidlertid Leo som endte på toppen av resultatlisten, ettersom han hadde noe bedre kvalitet enn Oskar.

Leo og Oskar startet faktisk turneringen med å spille mot hverandre, og i dette innbyrdes oppgjøret var det Oskar som stakk av med seieren. Dermed fikk han en tidlig ledelse i det som skulle vise seg å bli toppkampen etter hvert. I andre runde vant så begge spillerne, da Leo slo Magnus Svendsen Folkvang, mens Oskar vant mot Tobias Olai Rasmussen. Tredje runde jevnet så ut poengforskjellen mellom de to, da Oskar gikk på sitt første tap mot Malvin Waldemar, som senere endte på 3. plass, mens Leo vant mot Henning Knoph Helland. Etter runde 3 var det imidlertid ingen spillere som klarte å stoppe dem, og de to vant alle sine resterende partier i turneringen. Leo sine seire kom mot Magnus Mjølsnes, Malvin Waldemar og Tobias Olai Rasmussen, mens Oskar tok sine seire etter kamper mot Artyom Rodin, Kristoffer Salte og Axel Jordan Artditya Sola. Begge to endte dermed med 16 poeng, og tok de to øverste plassene i mikroputtklassen!

Miniputt

De fem resterende spillerne fra Stavanger Sku deltok alle i miniputtklassen, og best av disse fem ble Martin Holten Fiskaaen med sine 16 poeng. Dette ga ham en sterk 2. plass, kun ett lite poeng bak 1. plassen Håkon Salte. Martins turnering var av det solide slaget, da han gikk gjennom hele turneringen uten tap, og kun avga poeng gjennom to remiser, hvorav den ene kom mot 1. plassen Salte, mens den andre kom mot 4. plassen Jens Emil Nordmark. Martin tok også fire trepoengere ved å vinne partier mot Øivind Fagerlund, Eivind Hagalid Ravnås, Herman Tonning Grønlid og Henrik Lauvsnes Nilsen.

Neste Stavangerspiller etter Martin på resultatlisten var Thomas Hansen Juvik, som med 12 poeng tok 10. plassen i klassen. Thomas sin turnering var ekstremt todelt, da han først vant de tre første rundene, men deretter tapte de tre neste som følge av sterk motstand. Thomas hadde faktisk like sterk kvalitet som både Håkon Salte og Martin, hvilket betyr at han har hatt like tøff motstand som de to på topp i klassen. Thomas sterkeste resultat kom i andre runde da han vant mot syvendeplasserte Vegard Tjeldflåt Kvalbein. De tre andre Stavangerspillerne i denne klassen var Kasun Siriwardane, Kristian Skurtveit og Oskar Borg Tegle, som alle leverte fin innsats og endte med 11, 10 og 9 poeng.

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice:

http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=JarenBGPnovemberSjakk2019-Jarensjakklubb

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page