top of page

Bærum Grand Prix 2019

Bærum Grand Prix ble arrangert på Jong Skole helgen 29. november til 1. desember. Turneringen hadde 7 runder, hvor de tre første var hurtigsjakk med betenkningstid på 15 min. + 10 sek. mens de fire neste rundene var langsjakk med 90 min. + 30 sek. per trekk. Totalt samlet det seg 44 deltakere til turneringen, og fra Stavanger Sku deltok Aleksander Fossan (2179) i A-gruppen. Aleksander leverte en god turnering og endte som nummer 4 med 4,5 poeng på de 7 rundene. Nesten samtlige av poengene kom faktisk i langsjakken, noe som også gjorde at han fikk sikret seg en fin liten ratingfremgang.

Aleksander fikk imidlertid en tøff start på turneringen, da han på de tre hurtigsjakkpartiene kun tok et halvt poeng, mot Elias Hulleberg Sidali (1834) i første runde. De dårlige resultatene i hurtigsjakken gjorde at han faktisk fikk walkover i første langsjakkrunde, og kom derfor inn i runde 5 med 1,5 poeng. I langsjakken gikk det imidlertid betydelig bedre, og han fikk her rettet opp hele inntrykket etter den svake hurtigsjakken. I første langsjakkparti vant han mot Kjetil Ansgar Jakobsen (1886), før han i runde 6 tok en ny seier mot Rune Harald Kristiansen (1898). Gjennom disse seirene meldte Aleksander seg for alvor på i toppkampen, og han lå før siste runde på en 5. plass med 3,5 poeng, bare halvpoenget bak CM Francisco Silva Gonzalez (2083). Gonzalez ble også motstander i siste runde, og da Aleksander også vant dette partiet, klatret han opp i 4,5 poeng, hvilket holdt til en 4. plass. Dermed ble det også en fin ratingfremgang på 14 poeng på langsjakkratingen, ettersom hurtigsjakkpartiene kun ble ratet med hurtigsjakkrating. Med en liten gevinst på ratingen, og en fin pengepremie for 4. plassen i klassen ble det en bra turnering for Aleksander, på tross av en vanskelig start!

Alle resultater fra turneringen finnes på turneringsservice: http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=BarumGrandPrix2019-BarumSchakselskap

Bildet er fra årets NM for Barn og Ungdom, og tatt av Tanja Cecilie Kveim. Hentet fra facebooksiden til NMU.

Aktuelt
Capture.PNG
Siste nyheter
Arkiv
Søk på tagger
bottom of page